Самураите си го направија своето, пожртвувано како и секогаш, бравооо !! Колку е само смирен јапонскиот тренер, тоа е таа јапонска дисциплина. За жал ова нее Германија која ја познаваме, онаа која 90 минути не се откажува, онаа позната изрека која гласи: играат 22 играчи, топката е округла се игра 90минути и на крајот секогаш победуваат германците, но како што кажа коментаторот, со оваа глобализација на светот, тој познат германски менталитет нее истиот а тоа се покажа и на последното светско првенство во Русија. Во наредните два натпревари германците ќе мора многу да вложат и да ги поправат грешките, особено против Шпанија бидејќи со сигурност ќе биде уште потешко. Потегот на Ридигер беше дно, мора да се санкционира ова. Не го понижи само Асано, туку целиот јапонски народ, ама на крај му се удри од глава. Ѓубре. Nippon !! Deutschland !!
Пресреќна сум за Јапонија. Сите држави што мислев дека ќе имаат сигурна победа, "паднаа" од обичните држави. Браво Јапонија!
Мислите дека целта на Рудигер беше да ги омаловажи и навреди играчите на Јапонија? Јас не го сфатив тоа како директна навреда туку како начин за предвремено славење водство и ми беше премило кога резултатот се смена. Потребна е мала скромност додека трае натпреварот зошто никогаш не се знае кој ќе се смее последен. Браво за Јапонците
Секогаш навивам за помалите држави и оние кои се 'аутсајдери'(освен Аргентина). Драго ми е за Јапонија.
Нека освои најдобриот. Јас традиционално имам желба трофејот да отиде во Латинска Америка, или на Пиринејскиот Полуостров, тие ми се "втори" фаворити, ама титула треба да се заслужи.
Вчера навивачите го собираа ѓубрето од стадионот а потоа и тимот си ја среде соблекувалната каде беа сместени а оставиле и порака! Се восхитувам на овие луѓе !! Бравоо самураи
Шпанија секогаш ми беше фаворит ама оваа година некако немам желба ни да гледам ни да навивам за некој. Одамна баталив спорт. Сепак, фаќам по некоја утакмица кога ќе се погоди да седнам пред тв. Шпанија синоќа баш ме израдува, каква игра. Изгледа, можам да кажам дека се' уште, макар некаде потајно и длабоко во себе, уште ми се омилени.