Немаше да се чудам ако победеше Аргентина. Сепак Трамп и Нетанјаху се поврзани како палец и показалец...
@Аргентина * ама сепак беше сигурна во победа. Навистина ме зачуди зошто Лаутаро не играше, имаше многу осуди Скалони за ова, мислам човекот финале му донесе и ти не му даваш ниту една минута.
Синоќешниот натпревар ми ги изеде нервите. Шпанија целосно ги надигра Аргентинците, дефинитивно се покажа дека беа најдобар тим на првенството, штета што имаа слаба реализација, Мартинез беше на ниво на задачата, единствен од спротивниот табор. И за чудо, мирен, без испади. Аргентинците целосно се изгубија, Меси никаде го немаше. Судијата беше одличен, објективен, смирен и фер. Аргентинците уште еднаш се докажаа како тепачи, дури се виде колку е тешко да си признаат дека си се прошетаа до финале и им беше одржана фудбалска лекција. Нивната игра и реакции беше тотално неспортска, не велам дека Шпанците не правеа глупости, ама главно не потпаѓаа на провокациите. Многу лесно можеше да се случи кулминација со тепачки, особено после крајниот свиреж, ама за среќа имаше и некои што размислуваа со ладни глави. Тотално неспортско однесување од страна на Мартинез и Паредес, сосема заслужени црвени картони. Бев помирена дека Аргентина ќе го освои трофејот, за среќа бев демантирана. Браво за Шпанија!
Како бе ФИФА не напраи Аргентина да победи? А нее само до финале ги донеле свашта ќе ви истекне значи. Никаков хајп не почуствував за Шпанциве али ете подобри беа од умрените Аргентинци. Мартинез ги спаси да не се обрукаат поштено.
Сељачана Јужноамериканци, шпанци, италијанци (кои за среќа ги немаше на ова светско) ми се дно. Ни С немаат од спорт во нив, па колку сака нека играат добро. Фудбалот и општо спортот не е само играњето, туку и однесувањето и да знаеш да губиш. Овие сите се драма квин. Да ти се приповрати Не можам да ја преболам Франција, ама барем Мбапе му ја зема титулата на лиглево Меси
Овие аргентинциве биле навистина sore losers. Ми излезе видео се тепаат со фудбалери на Шпанија, додека Меси гледа од страна ко наврнат. What clowns. Браво за Шпанија!
Приметивте дека судијата у клучен момент прекина за hydration break? Ми се чини Меси тогаш имаше шанса.
Нема поарогантен чоек од Трамп на светов, брејј шо ќе беше ова Инфатино се тргна па се врати да го влечи овај петелов, овај си дреми тука со шпанциве а има кажано дека ја мрази Шпанија и си стои типчево тука да се слика ко демек фраер цццц Иначе Шпанија имаше претставник од државниот врв, Кралот Фелипе со ќерките присуствуваше. Премиери не одат коа има Крал/Претседател.
Мислам дека неколку фудбалери на Шпанија го играа неговиот вирален танц и он дури заигра и самите некако му направија место. И кралот и принцезите им дојдоа да се сликаат, фудбалерите во еуфорија а принцезите го дигаат трофејот. Цепки. Реално на никој од нив не им беше таму местото.
When Luis De La Fuente won the U19 European Championship in 2015 he did it with Rodri, Unai Simon and Mikel Merino In 2019 when he won the Euro U21, he coached Dani Olmo, Fabian Ruiz, Mike Oyarzabal, Unai Simon, Mikel Merino, Ferran Torres Then in 2020 he coached the Spanish team to silver in the Tokyo Olympics. That team had Zubimendi, Cucurella, Pau Torres, Eric Garcia, Pedri. A man who knows his players and knows his team. Taught them as boys and now guiding them as men.
После светското во Катар каде што секој допир им судеа и непостоечки и пресмешни пенали каде што во најсилните лиги ниту на ВАР не ги погледнуваат народот се сомневаше во повторна местенка и со право. Имаше и сомнителни стартови и одлуки каде што некои груби стартови на Аргентина не се судеа ниту жолт картон а да не збориме за црвен, еве пример со Египет, Холандија и слично. Цел турнир им прегледуваа низ прсти сите груби стартови па вчера им се покажа вистинското лице. Наместо спортски да честиташ ти бираш да се тепаш и да те гледа цел свет. Ова не го кажувам како хејтер туку споделувам мислења и видувања од покадарни луѓе што се во светот на фудбалот.