По мене не е баш изненадување бидејќи го гледав Сане на претходните неколку пријателски и не покажа никакво залагање и вооедно не игра каква што се очекува од играч како него - и самиот селектор изјави дека нијанси се во прашање а и самиот Сане не е играч од тип што ќе помага во одбрана да покрие(за разлика од Брандт)
Ја нема мојата Италија, па чекав да видам некој аутсајдер да изгине, па да навивам и тоа што го барав ко да го видов во Мексико па би сакала да ги видам што е можно подалеку и желба ми е ова светско да изненади со пораз на повеќе фаворити и борбата да биде меѓу некои неочекувани репрезентации ко еве пример Мексико.
Лелеее Германија губат од Мексико .... Ќе ги ставам дека ќе победат со минимум 3 гола и ете што се дешава... Бразил исто... Драго ми е за Србија и Хрватска и се надевам дека ќе поминат на групи , а оној плачконо од Португалија се надевам дека нема подалеку да стигне од групи , ама како тргнала работата ќе стигне и до полуфинале.... Денеска храбро ќе ставам дека Англија ќе изгубат или барем нерешено ќе биде , а Белгија и Шведска ќе победат.
Еве зошто Мексико ја победи Германија https://www.instagram.com/p/BkKTOAHhm7C/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=pch0fqi2fdpp
Шала на страна, срамота е Германија со онаков тим да испадне во групи, ама Лев ако не смени нешто, некои играчи веднаш, и тоа ќе се случи.
Најголем проблем кај Германија е последниот играч за врска односно во овој случај Кедира е очаен. Месут Озил е изгубен во просторот и времето. Мислам дека и нападот е очаен и не знам што очекува Јоаким Лев од играч како Марио Гомез кој е истрошен и на некои натпревари на кои го гледав оваа година во Бундеслигата промашуваше чисти шанси за гол.
Плус Милер на крило го игра, во тој случај се како со играч помалку, тој е најкорисен зад напаѓачот. И Дракслер исто не ме бендиса. Башка Кимих изиграваше крило наместо бек, а оној другиот не ни постоеше... Чудна утакмица стварно.
Мене не ми беше јасно кога влезе Марио Гомез на местото на Марвин Платенхарт која формација ја играше Јоаким Лев? Од друга страна Кимих на која позиција го изротира и дали сериозно играше со двајца одбранбени играчи пред крајот. Формацијата баклава во тој случај била.
Па брка резултат ама порано требаше да реагира, а не да прави замена дури во 60 минута и тоа барем да имаа некоја логика замените.
Таква офанзивна замена не се прави на полувреме,чекаат барем до 60та мин. ако не брцнат голче мења одбранбен со шпиц и сви у нападу па што бидне бидне
Ајде ајде, не се носат заклучоци врз база на една утакмица Се загреваат сеуште Мада нема жар како пред 4 години
Искрено мислам ни самиот не знаеше што прави, јас до сега не сум ги видела германците вака како муви без глава
Сега и бразил ќе калкулира да не заврши прв,оти може да вкрсти со германците у осмина финале,ќе биде весело за кладилници