Посакуван исход: 1. Хрватска 2. Франција 3. Англија Џабе. Франција ќе освои. Во четвртфиналниот натпревар тргнав да навивам за Хрватите, но руската репрезентација ги придоби моите симпатии, сериозно беа посветени на задачата. Од друга страна, хрватското навивање не го можам веќе, им стана обичај да се сељачат (небаре Срби ), али ајде нема друго. Живјела Хрватска.
Хрвативе во шок! Нека се вратат во нормала додека имаат време зошто уште еден гол и толку ќе им биде. Многу, многу лошо почнаа... Како сеуште да не се свесни дека играат 1/2.
Браво за Хрватска. Заслужено победија и одлично изиграа. И да не бидат прваци ова за нив е одличен успех.
Честитки до сите навивачи на Хрватскa од Република Северно од Македонија Натпревар ко натпревар ништо посебно, но мало невнимание и тоа е.
Ништо посебно не беше натпреварот? Озбилно? Јас мислам ова е најдобриот натпревар до сега на ова светско. Хрватска игра светски фудбал. Лавовски се бореа до крај. Заслужено победија
Имаше подобри натпревари. Ко на пример Шпанија-Португалија, Аргентина - Франција, Белгија - Јапонија и така натаму.
Според мене исто тие горе натпревари беа многу подобри за око, но од друга страна не можеш да очекуваш отворен фудбал со многу шанси во 1/2. Прво полувреме подобри Англија, имаа шанси за втор гол, втор дел после 60 минута Хрвативе се разбудија. Во секој случај мило ми е за Хрватите и Модриќ