1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Светско првенство 2010

Дискусија во 'Спорт' започната од viki44e, 21 мај 2010.

?

Кој е вашиот фаворит за освојување на Светското првенство во фудбал?

1. Шпанија

43 глас(а)
    29,3%
  2. Бразил

16 глас(а)
    10,9%
  3. Аргентина

13 глас(а)
    8,8%
  4. Англија

7 глас(а)
    4,8%
  5. Холандија

14 глас(а)
    9,5%
  6. Германија

25 глас(а)
    17,0%
  7. Италија

20 глас(а)
    13,6%
  8. Франција

3 глас(а)
    2,0%
  9. Португалија

4 глас(а)
    2,7%
  10. Друга земја

2 глас(а)
    1,4%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.285
    Ако се водиш според тоа колку фаули досудуваат судиите, тоа ни малку не е релевантно, бидејќи судиите уште од самиот старт на првенствово прават кардинални грешки. Досудуваат фаули кај што нема, а вистинските фаули не ги гледаат. Па така, не ми се мерило судиите. Јас ги следам натпреварите. Самата игра на Германците и Англичаните е таква, груба. И двата натпревари ги гледав, и многу повеќе уживав во вториот натпревар - не само што беше повозбудлив, туку и немаше реално толку фаули колку што досуди. Ама веројатно, со подобрувањето на следењето на играта и вклучувањето на технологијата судењето станува се' полошо и полошо, наместо да се подобрува, и ФИФА треба да се замисли околу тоа.

2. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Полека Аннатх не се возбудувај...Дали италијанците играат фин фудбал?Не би рекла..Видовме колку се фини..Инаку искрено мене ми се фолиранти они.Не ми е гајле ако некој се навреди од ова ама ова е мое мислење.Инаку таман работа за фудбал да се нервираме. ;) :)

3. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Послаб мислев на тоа што имаат најмлад состав на Светското и повеќето од нив прв пат учествуваат на вакви важни натпревари немаат големо искуство, но како што кажа самиот селектор Јоаким Лев ( мнооогу го сакам :) ) дека оваа година во составот немаат големи играчи и ѕвезди и пак стигнаа до четврт финале а тоа е голем успех за тие млади играчи. :clap: Инаку јас отсекогаш претерано многу ги сакам Германците и секогаш навивам за нив :inlove: И секогаш ќе бидам за нив :* Ама ќе кажам дека и Аргентина заслужуваат да бидат прваци затоа што тоа ќе биде огромна потврда за Марадона како една од најголемите легенди во фудбалот. :)

4. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Тоа е твое мислење ама статистиката не лаже. Податоците убаво покажуваат дека секогаш игра во четвртфинале и е меѓу првите три. А ако не си нивни фан, не мора да ги сакаш ама можеш да ги прифатиш фактите кога веќе ги има. Не знам од кога трето место стана трошка? Никој не ги форсираше Германците пред почетокот на првенството, сите мислеа дека главните играчи се повредени и дека овој состав нема да може да се снајде, ама еве без форсирање стигнаа до четвртфинале. А Италијаните ни првата група не можеа да ја поминат. Ако ова што го постигнуваат Германците се трошки, тогаш Италијаните не успеваат ни одалеку да ги вкусат трошките :) а ниту пак да ја зачуваат старата титула.

5. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    14
    според мене ова е најдобар состав на германците,покажаа многу повеќе акција и динамика од претходните првенства кога беа некако повоздржани и не покажуваа некоја интересна игра,и дефинитивно се една од неколкуте квалитетни репрезентации кои се постојани а не како италија и франција

6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Ама селекторот им е.. :$ ..и има неколку играчи згодни се со се голманот.. :inlove: ..

7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    јееееееееее фаворитчиња мои бравоооо :clap: :clap: :clap:
    но сега сум во дилема бразил или холандија ех двата мои фаворити ќе играат и за кој да навивам :@ :@ :@
    али морам да признам некако ко да знам дека ќе победат бразил а навивам потајно за холандија :$
    ова е исто како кога срцето ти вика едно а разумот друго :lol: :lol: :lol:

8. dmstojkovska

dmstojkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
  9. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Карак љубавии ајдее сега за Бразиил! Немој да ми правиш вака :lol: :lol:
    :party: БРАЗИИИИИИИИИИЛ :party:

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    ајде вики44е бразил :clap: :party: :hug:

11. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Navivam za Germanija i za Italija ,megutoa Italija si otide doma taka da NAPREDD GERMANY :clap: :clap: :clap:

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.285

Не си ме сфатила што сакам да кажам, ама можеби ни јас не се изразив убаво. Без разлика за кој тим се работи, на Мундијал ништо освен првото место не вреди. Сите го паметат победникот, а не кој е второ, трето, петто или не знам кое место. Пред се, тука зборувам за обични луѓе, како мене и тебе. А статистиката нека се занимава со тоа кој колку први, втори или трети места има освоено. Нема врска со тоа дали ги сакам или не. Јас ценам тимови кои одат на се или ништо. Никогаш не ми било драго кога тимот за кој сум навивала, без разлика кој е тој, останал на второ, трето место... секогаш сакам да победуваат, ама тоа не зависи од мене. Се надевам дека сега ти е појасно моето гледање на работите ;) :) :) :)

13. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    јееее the right choise! :lol: :*

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    Леле Бразил за срамота.
    Него Гана или Уругвај? И Гана ми се симпатични. Многу се борбени :clap:

15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Ајдеее оде Бразилл :lol: ..Ај Гана нека биде, нека се смени нешто и во светскиот фудбал..Панта реи ;)

16. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Јас за Уругвај навивам, и на ливче ги уплатив, па ќе видеме :)

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Сите мои фаворити испаднаа...бразил... ;( сега не сум за никого, уф да може да нема победник, сите да испаднат :lol: ама се знае дека аргентина ќе победи :worried:

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.061
    Допаѓања:
    66.787
    Има јака конкуренција. И другиве тимови се јаки. Ќе биде зафркнато.

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    иако бев за бразил и за холандија баш ми беше сеедно кој ќе победи. но некако се чуствувам хепи што победи холандија.
    малку да се смени да не победуваат се истите ;)

се надевам вики44е не е нервозна што изгубија бразил ;) ајде вики44е ќе навиваме за холандија :tmi:

20. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Не,не се знае. ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.