1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Светско првенство 2010

Дискусија во 'Спорт' започната од viki44e, 21 мај 2010.

?

Кој е вашиот фаворит за освојување на Светското првенство во фудбал?

1. Шпанија

43 глас(а)
    29,3%
  2. Бразил

16 глас(а)
    10,9%
  3. Аргентина

13 глас(а)
    8,8%
  4. Англија

7 глас(а)
    4,8%
  5. Холандија

14 глас(а)
    9,5%
  6. Германија

25 глас(а)
    17,0%
  7. Италија

20 глас(а)
    13,6%
  8. Франција

3 глас(а)
    2,0%
  9. Португалија

4 глас(а)
    2,7%
  10. Друга земја

2 глас(а)
    1,4%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Не бе дечки не ме плашете вака :worried:

2. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    14
    ќе видиме колку е точно,ја сепак се надевам дека не е :) ќе си плачам ако изгубат,стварно заслужуваат да бидат шампиони на ова светско :rock:

3. Schmetterling

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    14
    еве некои кажуваат дека сликата е монтажа од страна на шпанските фанови,најверојатно за заплашување

http://twitpic.com/22i0wx/full

4. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Германскиот напаѓач Мирослав Клозе со двата постигнати гола против Аргентина се доближи само на чекор до испишување на историјата и тоа во две категории.

Клозе сега на Светските првенства има постигнато вкупно 14 гола, со кои се најде на делба на второто место заедно со својот сонародник Герд Милер. Прв на вечната листа на стрелци е Бразилецот Роналдо со 15 гола, но Клозе го очекуват уште два меча, на кои има добра можност да го надмине.

Покрај ова, доколку Клозе успеа да биде најдобар стрелец на првенството, ќе биде единствениот во историјата, кому му пошло од рака да биде најдобар стрелец на две првенства откако тој беше најефикасен во 2006 година.

5. Schmetterling

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    14
  6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Значи не сум за Шпанија, ама колку сакате зборете таа има најдобар тим на ова светско. Може не се уиграни и на среќа победуваат, еве го елиминираа и мојот фаворит Португалија со гол од офсајд, ама за величината на играчите нема што да се спори. Како прво на голот најдобрите голмани на свет: Касиљас, Валдез и Реина, одбрана: Рамос, Пике, Пујол, Арбелоа... најдобрата средина Чави , Иниеста, Алонсо, Фабрегас , Силва... и напаѓачи како Торес и Виља. Секоја чест, значи иако ги мразам сепак мора да признаам ова е тимот на сите времиња. Просто везат на теренот, типична игра за Барса, најдобар фудбал играат. Респект

7. womaninwhite

womaninwhite Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    13
    ајмо Шпанијаа!!

Прикачени фајлови:

8. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    Дај боже да е точно тоа со октоподот :lol: :lol: :lol:
    Или Шпанија или Холандија Светски шампион....

9. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Хмм..не би се сложила со тебе. И се е релативно.Не викам дека не се добри ама јас гледам кој каква игра покажа и колку голови се дадени.Никој не сака целосно да признае од (некоја завидност или не знам што веќе)дека Германија го има најдобриот тим на ова светско иако релативно млади, нови.Ме нервира тоа дигање акции на одредени фудбалери како К.Роналдо :puke: , Меси и др. а не се ништо посебно добри од другите кои се многу подобри ама по некоја си случајност ете ги стваат на пиедестал :?: по мене не нешто многу заслужено.

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    А бе свашта! :D

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    да за ова октопотче се збори за време на цели светско првенство па ќе видиме колку е точно нели само тоа ни останува и што друго ако не да навиваме за холандија :rofl: :rofl: :rofl:

13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Не реков јас ништо за Германија. Неможам да давам некои стручни мислења бидејќи повеќето репрезетнативци на Германија играат во Бундес лигата, а јас неа слабо ја пратам. Инаку за играта им симнувам капа, играа како на плејстејшн, плус досега ги елиминираа Англија и Аргентина кои исто беа фаворити за титулата. Тежок распоред им се падна досега и стоечки издржаа ( гол разлика +11 ) . За пофалба.
    Јас си кажав дека по правило никогаш не навивам за фаворитите, така да си навивав за Португалија, сега ќе ми биде мило шампион да биде Холандија.
    И Џули не му се нервирај толку, тие веќе покажаа што можат, ќе видиме на 07.07 што ќе се случи, дали ќе има реприза на финалето во Европското првенство 2008 или пак Германците ќе се реваншираат.
    Не чини да се препукуваме, секој си навива за оној кој му е драг ама Шампион ќе биде само еден. Поздрав :*

14. viki44e

viki44e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    1.987
    Допаѓања:
    1.083
    :y: Многу нормално....Холандија ни е единствената надеж :lol: :lol:

15. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Меси беше изберен за фудбалер на годината и во Барселона стварно е феноменален, ама на ова првенство нема ниту еден постигнат гол. :o

16. Lizalka

Lizalka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    93
    Го гледам светсково првенство, ретко да иам испуштено утакмица, најчесто гледам со дечко ми кај него или во некој кафич
    Хах прво навивав за Бразил, па кога изгубија навивав за Аргентина, и тие кога изгубија сега сум за Германија па ке видиме утре што ке направат :D

17. Schmetterling

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    14
    типувам дека денес ќе победи Холандија и ќе играат во финале со Германија :) па ај да видиме дали ќе бидам во право :)

18. Schmetterling

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    14
    леле овој глупавиот октопод пак на Шпанија типувал :@ ако биде вистина ќе го најдам и ке си го спремам за јадење :@ 8)

19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    :D убаво си типува октоподчето. Иако не верувам во овие глупости, сепак би сакала да е во право :D

20. girl12

girl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    43
    Германија и Холандоја во финале .. за тоа можзам да се клада :D
    А кој ке победи паа незнам и двете се јаки екипи али сепак јас сум за Холандија овии Германциве не можам да ги поднесам иако играат навиостина добро и секогаш се упорни :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.