1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Светско првенство 2010

Дискусија во 'Спорт' започната од viki44e, 21 мај 2010.

?

Кој е вашиот фаворит за освојување на Светското првенство во фудбал?

1. Шпанија

43 глас(а)
    29,3%
  2. Бразил

16 глас(а)
    10,9%
  3. Аргентина

13 глас(а)
    8,8%
  4. Англија

7 глас(а)
    4,8%
  5. Холандија

14 глас(а)
    9,5%
  6. Германија

25 глас(а)
    17,0%
  7. Италија

20 глас(а)
    13,6%
  8. Франција

3 глас(а)
    2,0%
  9. Португалија

4 глас(а)
    2,7%
  10. Друга земја

2 глас(а)
    1,4%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    [quote="Schmetterling] само онај Подолски малку како приглупав да е :D[/quote]
    Ама многу е убав :) Баш пред некој ден го гледав на вестите на Германската RTL и многу убав ми се виде :) Цело време се смееше и многу убаво збореше ( не е глуп како повеќето фудбалери што не знаат да сврзат две реченици како што треба ) :) И да видеш, му покажаа снимки од германки навивачки како се радуваат после победата над Австралија и едната ја подигна блузата и си ги покажа градите хаха и Подолски се засрами малку и почна да се смее :) Многу беше интересен :)

2. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.335
    Допаѓања:
    5.859
    Гледам кога ќе фатам а некој фаворит и баш немам можеби Италија и вчера бев за Гана :)

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Кој кажа Германија не стигала или само до осмина финале можела да стигне?? :^) Да видам сега што ќе искоментира.. :!: :D

4. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Натпреваров како натпревар беше еден од најдобрите на ова Светско,но за судијата немам коментар... :n:
    Германците не ги можам така да доколку победат ич нема да ми биде мило...
    Вечер би требало да биде јако. 8)

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.286

Јас кажав, и си стојам на своето... Германија нема да мрдне многу повеќе од ова, има многу поквалитетни репрезентации... освен тоа - судијата и тоа како им помогна.... па и да стигнат до финале, нема да победат... едноставно не ги бива, психички ќе попуштат.
    Не ги сакам Англичаните, ама судијата навистина нефер се покажа... мислам дека тоа имаше големо влијание врз нивната игра, иако не се даваат....

6. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41
    Да да им помогна судијата да дадат 4 гола само аргентина може да ги сопре германците а тоа за психичко паѓање сигурно не паѓаат

7. FReakyBanana

FReakyBanana Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    :clap: :rofl: :rofl: :rofl: GERMANY 4 - 1 ENGLAND :rofl: :rofl: :rofl: :clap:
    ZavRshi angliskata pRikazna ;)

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.286

Па доволно е да не ти признае судијата еден регуларен гол, па чудо едно да видиш колку тоа делува на психа... а за Германците - дефинитивно на психички план се една од најслабите репрезентации... ќе видиш - ќе попуштат, како и секогаш. Секогаш психички попуштаат кога треба да бидат најсилни. Ајде, па ќе видиме до кај ќе стигнат. Јас уште си стојам на своето дека Европа нема да го види годинава пехарот од Светсково.

9. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Криво ми е што испаднаа Англичаните, ама энаев дека вакво нешто ќе се случи после таквата неправда која им беше направена.Нормално дека се одраэува и на концентрација, на психолошки план, на начин на игра. Мислиш дека да беше 2Ч2 како што требаше да биде, англичаните ќе се отвореа толку и ќе играа на тој начин риэикувајќи контранапад од германците.Не! Туку ќе играа многу поэатворено,со друга стратегија.Оваа пирова победа им ја препишувам на судиите,а эа германците никогаш не сум била,а посебно не после овој натпревар.

10. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41
    Судијата им направи само услуга на англичаните што не им го призна голот пошо ќе примеа уште 4 гола плус од овие 4 а многу јасно е дека европска репрезентација неможе да освои светско кога тука се аргентина и бразил а дека германците паѓаат психички ама баш ич не е точно на минатот евроско стигнаа до финале примија гол ама напаѓаа до последна минута на минатот светско играа полуфинале е како може репрезентација која е психички слаба да стигнува далеку и да игра фантастичен футбал како што играа сеа

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.286

Срце, па баш тоа што стигнуваат до финале и не успеваат е доказ за тоа колку се психички јаки. Ама јас не реков дека Европа нема да се радува на пехарот од Светско затоа што се тука Аргентина и Бразил, туку затоа што европските репрезентации годинава се многу слаби. Промената на генерациите си го прави своето. Ај ќе видиме што ќе биде. Јас не зборам од памет, зборам од тоа што сум го гледала... а од мои 10 години гледам фудбал, значи скоро 20 години.

12. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41
    Ни судиите ни германците не се криви затоа сто англија си оди дома тука Капело е крив па играчи како болкот и јанг да ги оставиш дома и играчи како џо кол и рајт филипс да седат на клупа а некој како бари и апсон да играат па ајде па го има карагер шо бара бари на терен а и неможат на алжир гол да му дадат срамота повеке од заслужено си одат дома

13. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Сакаш да кажеш дека судијата не е крив што не призна чист гол?? И дека се ќе се одвиваше на ист начин доколку го признаеше како регуларен гол?

14. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41
    Незнам колку е ова точно ми го кажа братучет ми вика секогаш кога евроско првенство се одржувало негде надвор од европа никогаш не победувала европска репрезентација ај ќе видиме колку е ова точно моја прогноза е аргентина:бразил/шпанија финале

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.286

Е па и јас тоа го велам... и мислам дека многу поинаку ќе беше ако голот беше признат како регуларен. А гол беше, тоа сите го видовме.

16. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    41
    Судијата е крив што не призна чисто гол само он знае дали го видел или не и се ќе се одвиваше исто германија немаше да остави на пенали да решава и ќе дадеше макар еден гол на крајот доколку беше 2:2

17. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Баш ќе ги видиме германците на следниот натпревар против Агрентина или Мексико што ќе направат. ;)
    А за крив,судијата беше најмногу крив и беше ЧИСТ гол.Многу ќе беше поинаку ако го признаеа голот.

18. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699

Германија немаше да остави,но немаше да остави ниту Англија.Многу ќе беше поинаку пак ќе ти повторам.

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.286

Првпат слушам европско првенство да се држи надвор од Европа :^) :P :D
    Точно е дека ниедна европска репрезентација не го освоила Мундијалот кога се држел надвор од Европа, ама ни Германија од 1990 година нема освоено трофеј. А после тоа, се споија двете Германии, и демек као посилна требаше да биде, ама ништо...

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.286

Ако не беше сигурен судијата можеше да се консултира со линиските судии... ама тој одлучи така... ајде ќе видиме... ми мириса на Аргентина - Германија следно... ајде ајде...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.