Свечени фустани-шиење или купување?

Discussion in 'Мода и стил' started by Angel-Adriana, Oct 13, 2012.

1. BadGirlIna

BadGirlIna Активен член

Мислам најдобро е да го купиш од бутик, фабричка изработка а доколку шиеш најди си соодветна,професионална шнајдерка да не ти го утне ;)

2. EMA2

EMA2 Истакнат член

Девојки ако има од Прилеп,ако сакате препорачајте ми некоја шнајдерка добра ??? Сакам да шијам долг свечен фустан :rofl:

3. NightAir

NightAir Истакнат член

Побарај ја Ива, во Никифор бутикот кај Гурман.

4. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

јас сакам да шијам фустанче за матура :) знам дека е рано ама да почнам да се распрашувам уште од сега.....некој да ми препорача добра шнајдерка во Скопје?? и колку пари од прилика би било?? :wasntme: :D

5. EMA2

EMA2 Истакнат член

Благодарам :) Колку шие отприлика ??

6. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

7. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Ај некој нека ми предложи бутик кај што има убави свечени фустанчиња по можност да немаат астрономски цени, до кај 4 000 максимум 5

8. AnaDea

AnaDea Нов член

Mi treba dobra sivacka za fustan. Citav za nekoja vo Avtokomanda. Dali ke moze nekoj da mi dade brojce?Blagodaram

9. sinorinJa

sinorinJa Истакнат член

Шиење! декогаш сум билс повеќе за таа опција.ке ти го скројат точно како што сакаш
    вп елена лука сум шиела и ми го дошиле баш таков каков сум го замислувала

10. Bela vista

Bela vista Нов член

Dragi devojki bi ve zamolila za pomos me interesira dali nekogas ste imale nekakvo iskustvo so "sakam moda" imam videno na nivnata strana na fb dobro soshieni fustani megutoa se plasam da ne e seto samo foto shop inace mi treba fustan za svadba sakam da sijam ama se plasam dajte predlog sto da pravam? Vi blagodaram

11. Candid

Candid Истакнат член

@Bela vista ме изинтригира и ја побарав страната на фб. Нема нешто многу модели и избор, се тоа па тоа истот се врти. Сликите со убавите модели не се нивни сигурно, од нет ги ставале. Види некоја посигурна

12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Моја биска особа порача еднаш, полошо нешто немам видено, толку глупав материјал, такво нешто само за спиење можеш да облечеш, воопшто не е за свечена пригода, и не е се ни приближно убави како на сликата. На сето тоа имаше и дамки нејзиниот коа стигна. За таа цена 2500-3000 ден ке најдеш 100 пати подобар низ продавниците.

13. nene88

nene88 Популарен член

Има некој шиено во Атеље Талија?

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас сум повеќе за купени фустани. Некогаш може да не го најдеме моделот што го посакуваме па може е подобро во тој случај да шиеме но јас сепак би поминала цел ден во разгледување по бутици. Некогаш се случува шивачите да направат утка а вака си наоѓам, си одбирам, си пробувам и мирна глава.

15. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Мене секогаш поедноставно ми е да најдам готов. Сакам да си го пробам и ако ми се допадне да си го земам веднаш а не да барам шијачки, да трчам по материјали, да одам да ми земаат мерки, па проби, па корекции...Не ми се исплати толкав труд за еден фустан што може и само еднаш-два пати да го облечам.

16. Justicija

Justicija Форумски идол

Девојки слушнав дека некоја од скопје шнајдерка преку нет и испракаш каков модел сакаш и наши димензии и за два три дена е готов и ти го прака по карго ... дали сте имале искуство со вакво нешто ?

17. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

ха да.... Сакам Мода мислам се викаа. Ич не се лажи. Материјалот ти е што да ти причам, ликра и памук. На пазар има поарни. Не беа за мене туку за блиска особа, пошто не беше во моментот слободна да ги прими ги земав јас. На нет да шизнеш од моделите, у живо да скрениш од материјалот.

Justicija likes this.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Јас до сега не сум слушнала шнајдерка да погоди нешто без ниту една проба. Освен ако не е вреќа за компири па да нема компликации, фустан не може да ти го сошие туку-така.

Подобро купи си, или порачај преку карго од некој проверен бутик. Една членка имаше постирано ептен добар фустан за 1500 денари, преку карго. Ама не ми текнува ниту името на бутикот, ниту името на членката. Ако прочита нека пише. :D

Justicija likes this.
  19. Justicija

Justicija Форумски идол

ок сето тоа . барам некоја проверена шнајдерка . проблемот ми е што немам многу време за чекање и за шетање по бутици а најголемата причина ми е специфичната градба песочен часовник . така да ѕатоа ми треба некоја проверна шнајдерка преку нет

20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Па не ти е воопшто специфична градбата, сигурно знаеш какви модели ти одговараат на телото, знаеш што сакаш, најди бутик како Ивери, на пример, и порачај од таму.

П.С. Ај можеби некој ке се сети дека зборам за еден розов фустан, долг, на половината сечен, нагоре некој материјал како чипка, надолу нешто лелеаво. Прилично евтин, околу 1200-1500 денари.

Justicija likes this.