1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свингери

Дискусија во 'Секс' започната од sirius, 9 септември 2010.

1. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Од два три реда муабет се проценува тоа, почнуваат да се веат црвени знаменца и да се вклучуваат аларми, не мора тест за интелигенција :)

На diskreten32 и WildMk им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.996
    Допаѓања:
    48.800
    Па ти рече дека бараш натпросечно интелигентни.
    Не знаев дека ги има толку многу кај нас

На Traveler91, Snowflake97 и ушко им се допаѓа ова.
  3. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Просечни и подпросечни за жал има најмногу кај нас во Македонија, врие. Убаво е човек да има изострени критериуми во животот за се, не само за избор на партнер за врска, за тројка, за свинг, туку и за добар ресторан, за добри штикли, парфем, за кого пуштаме во животот, со кого се дружиме…

На diskreten32, Angie1432, LollyMolly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Ме интересира, ако не е проблем да одговориш, дали некогаш правите МЖМ тројка, бидејќи спомнуваш само девојки.

На Traveler91, ZeNoN, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Кога сме со пар се случува и МЖМ комбинација. Тројка како тројка со поединец не, ЖМЖ ни е возбудливо. А и не сме сретнале (додуша искрено не сме ни барале, не ни било филм) маж сингл поединец кој сме го процениле дека би бил дискретен и нема да се пофали на пола град.

На Hot man, s.a.m.a, Nivea80 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Знаеш, немој да ми се лутиш, може не сум во право, ама од пишаното по сите теми, изгледа како да сакаш да му удоволиш на маж ти за да се осеќа како алфа, а он може е малку љубоморен и не сака баш толку да дели, па тројка со две жени му е поубаво.

На Traveler91, ZeNoN, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Дефинитивно не е така. Затоа што јас навистина уживам кога сум со друга жена. Имам маж, во тројка сакам да поуживам и со жена.

Воопшто не е љубоморен, он беше тој што после првите искуства со жени во тројка ме охрабри да пробаме и со пар и да пробам и друг маж :)

Ништо не е исфорсирано, ниту некој да му удоволи на некого, само вистинско и опуштено уживање за двајцата партнери.

На s.a.m.a, Nivea80, Romancer и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    И он има жена. Ако ми дозволиш, би сакала да напишам како мислам дека размислува твојот маж во врска со вашата сексуална активност, нема да пишувам без твоја дозвола.

На Traveler91 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  9. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Он има жена ама не е би. Јас имам маж ама сум би и сакам да поуживам и со жена во комбинација. На двајцата ни се допаѓа тоа, да бидеме со трета.

Не ти треба моја дозвола за да си пишуваш претпоставки за луѓе кои не ги познаваш, не ги живееш нивните животи, ама ако мислиш дека не познаваш нас (кои не не познаваш) подобро од тоа што си се познаваме ние самите, која сум јас да ти кажам дека ти е забрането :)

На Nivea80, diskreten32, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Мене лично овој дел ми фати око, па имам прашање на темава.
    Ако толку сакаш да уживаш со жени, зошто по дифолт мора да е инволвиран и твојот маж во игрите?
    Зошто сама немаш секс со нив?
    Или ќејфот му го правиш, па демек е обострано и еднакво.

На Traveler91, ZeNoN, Lady D ❤️ и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Ок, само да не биде после офтопик е.

Јас мислам дека маж ти размислува вака: “Богат сум, успешен сум, имам згодна жена што сум ја натерал дури и други да ми бара на Инстаграм, она ми се воодушевува, а јас можам да ја ебам која ќе ми текне.”

Е сега, во врска со тоа зошто те охрабрил да пробаш со друг маж, ова е мојата претпоставка: “Да не испаднам себичен, нека проба и друг, ама пак мојов к*р ќе го бара, пополека ќе ја изманипулирам дека она е би, а ја не.”

Сепак, ова е моја претпоставка, се извинувам на речникот, но во категорија секс сме. Маж ти ми делува како исклучително паметен и вешт во манипулација. Повторувам, ова е само моја препоставка.

На Traveler91, Lady D ❤️, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Океј, еве ги одговорите:
    - Затоа што ни е многу поинтересно и повозбудливо на двајцата да го правиме тоа заедно, отколку секој сам посебно. Тоа не е свинг.
    - Затоа што освен уживањето во секс со други личности, ни е интересно и возбдливо да го гледаме и партнерот со друг(а).
    - Затоа што навистина не сме почувствувале потреба или возбуда од помислата да го правиме тоа на само.

Затоа сме свингери, а не швалери кои шврљаат зад грб на партнерот.

На s.a.m.a, Nivea80, Romancer и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Можеш да прашуваш се што сакаш слободно, затоа пишувам на темава. Се додека не е навреда или малограѓанска провокација е во ред и ќе одговорам.

Веројатно си викаш "Aха, абе кај ужива она во ова, само сака да го задоволи маж и кој е богат и успешен, па му прави лице". Пак ти се погрешни претпоставките. Можеби како хетеро жена која ја привлекуваат исклучиво мажи и логично би било да си помислиш така. Но, јас навистина уживам во тоа. Ако ми се допаѓа некоја девојка или имам комуникација со неа, јас сум иницијаторот. Ако он има потенцијална, тогаш е он. Ако ни се допаѓа некоја на двајцата, тогаш е океј, никој не форсирал никогаш ништо.

Отсекогаш со него сме биле максимално искрени и отворени еден кон друг, така сме стигнале до тука, нема потреба од удоволување или глуматарање. Животна филозофија ни е да правиме тоа што не прави среќни и тоа во што уживаме, а ова е една од тие работи.

На s.a.m.a, Nivea80, G&E и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Ок, препоставувам дека живеете во Мк, сум водела бизнис и знам колку е битен имиџот, маж ти сигурно нема да си дозволи некој да речам “еј, му ја ебавав жената на HotHusband”, без разлика колку сте вие современи, знаеме каков е народот во МК генерално.

На Traveler91 и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  15. LollyMolly

LollyMolly Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    174
    Во контекст на претходните мислења, и јас сум Би и сакам ФМФ ама нејќам МФМ, не е до партнерот до мене е. Ако еден пар сака да има тројка со женско не значи дека тука мажот нешто манипулира, и двајцата си ги кажуваме своите желби и се прави тоа ако и двајцата сакаме.

На Arjanit2021, WildMk, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Ааа не, тука малце си се заебал/а.
    И свингери прават cuckold акции и имаат односи со други, по договор.
    Отворени врски и бракови нели муабетот. ;)
    Плус, вие нема да сте ни први ни последни со таков аранжман.
    Aма сепак со самото тоа што ја отфрлуваш можностa да признаеш дека преферираш малку повеќе жени од мажи, и немаш секс со нив на само, туку во комбо со сопругот, отвара сомнеж дека постои посесивност која не сакаш да ја признаеш.
    Зошто не функционира баш така женската психологија, ама ти најверојатно не си ни жена.
    Тоа е лично мој заклучок, кој не мора да е точен. :)

Последна измена: 27 јануари 2022
    На Traveler91, Lady D ❤️, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Peanut Butter

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Уште едно прашање, дали пред да си заедно со маж ти имаше секс со девојка?

18. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.304
    @Hotwife јас се восхитувам на начинот на кој функционирате. Искрено, реално и свесно.
    Јас одамна кажувам дека 80% од браковите тука се една голема фарса,
    убаво склопена фамилијарна приказна која се продава само по семејни собиранки.
    Вистината е дека многу се изневерува, притоа, се останува во комплетно дисфункционални бракови само поради децата и генерално,
    туѓото мислење. Ние во Северна имаме баш потреба да се докажуваме, пуваме и лажеме се’ околу себе на сметка на своја несреќа само пошо ‘тоа е општествено исправно’.
    Друго, мажите у НМК се далеку од либерални коа станува збор за трет лик шо ќе го извинете вака али, пика у жената. Тогаш се љубоморни и посесивни, ау да богами, а жените расипнички.
    А они у трети особи од работа на службени патувања, да, може. Идеална почва за неверства.
    Жените од друга страна се као, ‘ја ова шанса нема, не ја разбирам Бети од кадрово као може’, а уствари да, сака да проба, ама па, шо ќе речат другите ако се расчуе?
    И да, си расте незадоволството, сексот е досаден и само у мисионерска со години додека скроз не го ни снема.

Ако еден пар, одлучил дека вака ќе функционира, кои сме ние овде под тон фејк јузери да солиме памет? Или нашите совршени врски/бракови/животи сепак ни го дозволуваат тоа?
    ‘Совршено’ е само перцепција.

Не осудувам никогаш, имам и одбиено понуда за вакво нешто у сред фризерски салон у земјава кај шо живеам, не дека изреагирав као ‘бљак мани ми се’ него на некој начин бев и поласкана. Културно одбив и не ми падна круната од глава и не искочив и раскажував на сите као вау, шо се деси… Малограѓанштина ќе не убие.

А лично јас, не би ова, од други причини.

На Nivea80, Angie1432, Роберт 7 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Ете, кога некој има исти желби и сфаќања, драго ми е дека ме разбира.

Нормални луѓе сме, со семејство и кариери. Верувам дека на секој нормален човек му е битна дискрецијата, имиџот, а знаеме во каква малограѓанштина живееме во државава.

На Romancer, WildMk, LollyMolly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Hotwife

Hotwife Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.046
    Не. И веројатно никогаш немаше да имам, ама не дека не ми се допаѓала помислата, туку бидејќи имам партнер кој ми ги разбира потребите, фантазиите и ми пружа поддршка да се реализираат. Да бев во брак со некој што не е таков, веројатно никогаш немаше ни да имам или ќе го направев тоа зад неговиот грб, како што го прават други жени и мажи.

На WildMk и t.a.m. им се допаѓа ова.