Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Себастијан Фицек (Sebastian Fitzek)

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од tinka-mace, 26 ноември 2020.

1. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.446
    Само што ја прочитав Душокршачот... Немам зборови, премногу ми се допадна :inlove: Сега наредна ми е Пациентот или Пакетот:inlove::inlove::inlove:

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.397
    Има нова книга.
    817yFWvAQXL.jpg

И ваму е преведена, сакам книги денес на инста објави дека ја има.(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty)

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Само што ја завршив Пациентот.
    Искрено, не знам дали се навикнав на неговиов стил па веќе уште на почеток знам какви заплети можат да се случат и не може да ме изненади веќе. :lol:
    Добра и заплеткна книга дефинитивно. Само овој Фицек може да стави некои полесни имиња на ликовиве, буквално ми иде на лист да си запишувaм кој што е во книгата оти ептен збунува. :drunk:
    Доста збунувачка книга, со премногу дејствија и на крајот пак некако не се разреши се убаво.. Очекував повеќе од авторов, дефинитивно може многу подобро! :!:
    И оваа книга не ја надмина Терапија, сепак она ми останува омилена. Можеби бидејќи беше првата книга што ја прочитав од Фицек па од прва до последна страница бев ваква :o :o :o.
    Оцена за книгава- 6/10. Океј беше ама не би и се навратила повторно, не ме запрепасти. :|
    @kristina.k да те означам, ти ме праша за мислење, па да си останам на зборот. :sun:

Последна измена: 8 април 2021
    На Mia 21, The Saturdays, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.403
    Допаѓања:
    38.335
    @tinka-mace фала, ќе ја оставам за понатаму иако ја порачав пред некој ден (facepalm):D Ќе читам на англиски некоја од другите прво.

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Првата книга која ја прочитав од него е Душокршачот. Ме фасцинира, се запрепастив од напнатоста која ја нудеше книгата, но после оваа книга долго не можев да се соберам и да земам др книга, што претходно не било случај. Прочитани ми се и пакетот и пациентот но Душокршчот некако ми е број еден дали дека прва ја прочитав.

6. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Screenshot_20210509_173932.jpg
    Screenshot_20210509_173942.jpg
    Од утре е во продажба.:inlove:

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.371
    Допаѓања:
    20.957
    Јас малце касно палам, ама ако има некој што ја прочитал Терапија и сака да ми одговори на едно-две прашања би ви била многу благодарна :D.

На крајот кога Изабел се качува во хелихоптерот, докторот и кажува дека Виктор вистината ја дознал преку Ана. Дали вистина постоела некоја Ана или? Затоа што ако Ана е Виктор (како низ целата приказна), тогаш ми нема логика цели 4 години да не бил свесен дека ќерка му е жива. И што е со онаа Ана која била студентка и била отруена? Мајндфак ми направи ептен :D.

8. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    8.360
    Ги имам сите книги од овој писател но читам поделени мислења.
    Јас ја имам прочитано само Пакетот и не ми се допадна многу, сум читала и подобри трилери.
    Во план сум да ја почнам Терапија, читав позитивни критки

9. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Истото го мислам и јас. Можеби дека ја читав премногу уморна во 3 сабајле, па не го ни сфатив крајот. ги изгубив кој е кој. Исто за ликовите ми беше збунувачки...

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    81.199
    Мене од Фицек само „Терапија“ ми се допадна. Не знам дали на среќа ја погодив книгата, ама ми беше одлична, со добро обработени ликови и доста умешен тек на настаните.
    „Душокршачот“ ми беше разочарување, „Колекционер на очи“ почнав да ја читам и не ја завршив, ја оставив.

Од поновите негови книги има нешто интересно? Видов најава за некоја нова книга и интересно звучи, но што знам. Има нешто во неговото пишување што ме уморува, ама онака навистина ми станува заморно и ги баталувам книгите. Не ја исклучувам можноста дека ќе најдам некоја книга што повеќе ќе ми се допадне. Би дала шанса на уште некоја од овие што излегоа во меѓувреме, па ако не си одговараме - тоа е. :D

11. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.931
    Има прекрасни книги.Омилени книги ми се Душокршачот и На пат кон дома.
    Ги имам прочитано и Терапија и Пациентот,а сега сакам да ја читам и Месечарот.
    Ако ја има некој прочитано може ли да ми објасни на кратко за што се работи и дали е интересна?
    Благодарам однапред.:)

12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    2.583
    Одлични книги кои држат во неизвесност до последен момент. Следна на ред ми е На пат кон дома.
    Цело време додека ги читам книгиве си мислам колку би било добро да се снимат филмови според нив

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    Прв пат го читав со Душокршачот и не ми се допадна, како за толку популарен автор, фален, читан, очекував повеќе. Засега ова што го прочитав со 2 би го оценила. Ќе видам како ќе биде со некоја друга книга.

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.922
    Допаѓања:
    81.199
    Не ми беше ни мене нешто книгава...
    Премногу се посветил на пумпање неизвесност и некоја suspense напната атмосфера, а за сметка на тоа ликовите никако не се развиваа, воопшто не се продлабочија.

И мислам дека прв пат сретнувам некој кој не е воодушевен од „Душокршачот.“ :lol:

Во меѓувреме ја прочитав и „Месечарот“. За една мала нијанса подобра од оваа претходнава, ама пак ништо толку спектакуларно за да посакам да читам уште книги од Фицек. Ко без емоции ми е, сувопарен текст. Како да читам некоја дисертација, а не фикција.

На CareTee и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  15. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    Баш. На крај ни "шокантниот" пресврт на настаните не ми беше воодушевување заради што не ме привлече никако самава приказна, нешто фалеше.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    Дадов уште една шанса на неговите дела и овојпат ја избрав ,,Терапија''. Ова веќе е подобро, држи внимание, неизвесност, на крајот и оваа беше со многу збиени пресврти одеднаш ама добра беше, ме освои со оваа книга. :D Продолжувам со читање и на другите.