Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Себични родители

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Boban223305, 21 април 2023.

1. Aнонимус_

Aнонимус_ Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    1.459
    Ti sama kaza deka ke prestanes da pusis koga ke bides roditel.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Пред некој ден бевме во Џамбо. Не им купив играчка, ама си купив саксија за цвеќе. Себичен родител сум?

3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Многу…
    сТрамота голема
    А тоа шо може им пука собата од играчки, не е битно.
    Чоек, на секое ,,сакам” да им се купува сѐ, кој хаос ќе биде.
    Ама си имаат нешо лично против цигари, и сеа им се погоди темата да пљукаат глупости.
    Значи тон глупости испочитав не ми се веруе :rofl::rofl::rofl:(lalala) до дроги, до коцки, до умирачки.
    Хиперболизација и драматизација ко шо знае жена да напраи, не може друг

На Alexandrite и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    13.479
    Ти глеј си за тебе, нема што некој да се објаснува во парк пред сите што и како. Рекла НЕ и сигурно имало причина за тоа.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Како бивши пушач, повеќе енергија и живост имав кога штекав по 40 цигари на ден. Ни глава ме болело, ни болест закачувала, ни поспана сум била.
    Сега и глава ме боли и уморна сум 24-7, и целата сум парчосана и дотраена.
    Инаку кога пушев, не давав дома да ми се пуши, не идев по места каде се пуши. Никогаш кај никого не сум пушела по дома иако и тие самите биле пушачи.
    Така што не гледам децата како се афектирани.
    Еве сега не пушам и уште не возам Бентли. Трошам на други глупости. А верувам дека и ти купуваш непотребни работи и не возиш Бентли.

На elimkd, IRBBB и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Ама ете си ги ставив своите желби пред желбите на децата. И саксијата е поскапа од кутија цигари :D Оти керамичка си зедов, хах. Ама количе не купив. Да не ме виде некој од форумов, не ме кодошете дека реков НЕ за количе, а си купив саксија... сама си се накодошив, немајка сум жими се, признавам. Ќе лечат сега трауми децава цел живот, на душа ќе ги носам.

На tanjita, Feminka22 и tanjaaa им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    Во маркет не им купувам се.Обично од дома се договораме по што одиме и колку е дозволено да се потроши.Проблем не направиле никогаш,ниту се трескале од земја.Ама ако одам во парк и си правам себе си кејф за кафе,тогаш и ним им следува мало задоволство(сокче,пуканки,шекерна волна).Не можам да замислам јас на клупа да пијам нешто а ним сум им рекла нема за вас.Голем к*р ако дома пиеле сок или изеле веке нешто благо.Па и јас сум пиела кафе од сабајле па еве сега пак во парк пијам.Тоа не е поставување граница туку баш баш себичност.

На simoncelicius, Michaelalala, crimson и 12 други им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Во принцип, да... и ние ако излеземе сите ќе си се почастиме... ама реално, не знаеме во тој случај што го коментираат што било работата. Затоа викам да не се коментира за случајни минувачи. Може му купила пуканки потаму, може има мака или алергија на сок од портокал, пример. Не е убаво да се коментира за други луѓе што не ги знаеме.

На Feminka22, KuklickaSk, tanjaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    Е постојат 1001 можеби :)
    Ама постојат и такви ко овде шо се изјасниа дека пре им е битно нивното кафе или цигари, него ли сокот на детето(пиело ете дома шо мора пак).

На simoncelicius, Polyincognito и nextredstyle им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.930
    Јас видов една, нокти си праеше, детето 7 годишно ја чекаше пред ....ноктарницата:?: (ваљда е тоа правилен термин). Ужас(lalala)
    ....
    И после иде рекламата со оној, каков и да си, твоето дете ќе те сака. :~:Рекламата е со таткото. Мајките ги нема во реклами, они во реален живот се расправаат со деца по 20 саати во денот и рандом посматрачи ќе ги олајаваат по форуми|(.

На VDT2906, IRBBB, tanjaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    :rofl::rofl:
    Тоа повеќе асоцира на алатката за сечење нокти, а поправилен термин би бил "салон за нокти" 8)

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  12. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Teнка е линијата помеѓу што е прифатливо а што не е. Ете кажав претходно, не им купив играчка ама си купив саксија. Имаат дома еден куп (како и за она што рекоа дека може има чоколада дома)... До кој степен треба човек да си купи нешто или не без да осеќа грижа на совест, или вина? Дали треба ако си купиме нешто, обавезно и на децата да им купиме, да не испаднеме себични? Дали ако си купам блуза, треба и на ќерка ми фустанче да и купам од Вајкики пример оти би било себично јас да си купам неа не? Ако сум им купила се што им треба од облека, ама ете ако одам да си купам блуза, а таа ми рече сакам фустанче, јас да и речам не. Себична сум? Нека не е само за чоколадо, или играчка, цигари или алкохол или сл. Сите овие се слични примери и ни се дешаваат на сите. Кога е во ред, а кога не е во ред да се прави тоа? Дали смееме да си купиме нешто за себе, без да треба да купуваме за децата за да би било фер? Која е линијата меѓу себичност и несебичност? Децата ќе бараат секаде нешто да им се купи, и во продавница, и во бутик, и по тезгите... тоа е.

На ZAHRA, Feminka22, KuklickaSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.154
    Пушачи не се секогаш лоши родители.
    Муабетот е дека нема смисла да очекувам дете да научи нешто за неколку дена и месеци и да ме послуша а јас возрасна да не можам да откажам цигари со години.
    Ако мене ми е тешко да се откажам, и него му е тешко да ме послуша. А оно е дете.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.363
    Не зборувам за играчки ни за облека.Шо знам мене ете ми е жал да си купам кафе(кое и дома го имам) а нејзе сокче да не и купам.Уствари нели за тоа и почна темата цигари наспрема чоколада .

На ZAHRA, simoncelicius и Polyincognito им се допаѓа ова.
  15. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Ама темата е општа, не знам оти само на цигари е фокусот. Не се сите пушачи, испаѓа само пушачите се себични. Да, не е убаво дете да гледа во кафич или парк да пиеш нешто, а тоа да не добие ништо. Се сложувам 100%. Ако не сок, ќе добие може сладолед, не е важно. Глупаво е да излезеш да си се частиш а детето да гледа. Не е себично, уште полошо е од себично. Е сега оти некоја таму не му купила цеден сок да ни биде тема со 11 испишани страници, а не знаат ни дали можеби по 5 мин, 200 метри потаму, мајка му му купила шеќерна волна, или пуканки, или смоки, или поинаков сок. Може си се испочастиле и преубаво си поминале. Може и не, не знаеме. Не е убаво да коментираме за специфичен случај за Х особа која не ја познаваме.
    Ама во маркет, или продавница е сосема друга приказна. Не јадиш таму, купуваш и дома го носиш тоа што го пазариш. Значи ако имаш дома чоколада, нема да му купиш оти побарало, ќе си јаде дома посекако од тоа што го има. Може во корпата веќе имало бонбони, смоки, бисквити, може му купила мајката 3-4 работи на детето, ама рекла не за чоколадото. Е си купила цигари, тоа е, нека е здрава и жива, не значи дека е страдно детето за нешто.

На VDT2906, Feminka22, KuklickaSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.069
    Допаѓања:
    12.805
    И кога нешто некому не му се доаѓа на форум, почнуваат со фраза „ти глеј си за тебе“, а цел форум е збор од туѓи лични искуства и реално ако народов си гледа за себе, не би постоел форумот. Во секоја тема е исто, ќе си се најде некој во нешто, ќе го пецне и ќе смисли 300 изговори за да ти докаже дека тоа нешто е ок, кул, добро, ма колку и да е лошо како навика. Овде имаше нели една објаснуваше за проституцијата како била подобра од тоа да работиш за минималец. И не сфаќајте лично, за многу од вас не ни знаев дека пушите. Само изразуваме мислење, ниту тепаме, ниту туѓи пари ќе броиме, ништо од тоа.

Јас па не памтам да сум рекла некому „ти глеј си за тебе“, затоа што реално коментар од форум и онака ништо не ти менува.

На Aнонимус_ и Polyincognito им се допаѓа ова.
  17. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.819
    Допаѓања:
    3.147
    До кај отидовте со муабетиве, браво

На VDT2906 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.321
    Хахахах, ноктарницата....
    Јас па кога беше малиот бебе, го однесов со мене на депилација. Оваа тегне ленти, јас ја думкам количката, изигравам кловн да не се расплачи, пеам песни :rofl: Ваљда мавав фалш секој пат ко ќе ми потегнеше женава лента.

На IRBBB и see.emily.play им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.930
    Ма каков салон бре, 2 на 2 метри дуќан не е салон. Ужас ви викам ;(

И вие шо не купувате се сега веднаш, намалете со фалби, ќе си пиши некој во тефтерче па ќе треба да се објаснувате негде(facepalm)
    Ние стално се купуваме. Редовно на 6 месеци фрлам наполитанки, грисини со поминат рок. Тоа е:doh:

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  20. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.823
    Секако дека ти ќе си натрапникот затоа што си 1 на 7 пушачи и 2 бивши. Во толку развиена земја сме, тоа е.

Да расте дете покрај пепељари е се ама не оправдливо. Има десет илјади начини справување со депресија меѓу кои спорт, музика, хоби, чистење, работа ама не кај нас се оправдува пушење дека “на мака е”.

На Tanjamm и Polyincognito им се допаѓа ова.