Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Себични родители

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Boban223305, 21 април 2023.

1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Само наши простаци сметаат дека кога ќе станеш родител треба да ги запоставиш сите свои потреби и веќе ништо да не купиш и да си дозволиш за себе. Цел свет отиде векови напред додека кај нас мајката не смее да купи кафе и кутија цигари оти нема да е добра мајка. Еве јас сум себична. Не би го потрошила секој денар на дете. Ќе добие се што му е потребно но ќе има и за мене. Коментари од заостанати ликови, небитни во мојот живот не ме интересираат.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    40.014
    Многу зависи од ситуација и не е кај секого исто. Едно е да има и за детето и за родителитез а друго е да има само за едниот.
    Јас знам мајка која за себе секогаш има, секојдневно си купува парталчиња (опседнатаме сомтоамшто носат Цеца и ЈК и одма наоѓамслично нешто), а синот оди во крпени алишта, чоколадо моколадо од роднини ако добие а исхраната му се состои од пржени јајца и салама или кај баба му, тетка му ако јаде нешто поубаво.
    Таткото е зависник, ковкар и не е вклучен во животот на детето, ниту неговото семејство.
    Сега, поголем е ама она е себична мајка и нека сум најголема сељанка ама тоа е факт, такви не заслужуваат деца.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Јас потполно се сложувам дека секој не треба да има дете. Факт е дека постојат и лоши родители, тоа никој не го оспорува. Меѓутоа на големо се коментираат случки од улица во кои се вклучени непознати случајни минувачи за кои не знаеме каква им е ситуацијата дома. Плус тоа не ретко, сум слушала оговарања најчесто насочени од жени према друга жена од типот види ја оди по фризери и искачанки наместо да тргне на страна некој денар за детето. Има родители кои ако треба од најосновни потреби се откажуваат за да му купат на детето најскапи алишта, телефони и што уште не за да го задоволат. Тоа си е нивен избор ама не значи дека оние кои не делат исто мислење со нив се лоши.

На LiquidLuna и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.684
    Познавам такви. Они дотерани, а децата во парталчиња. За нив цигари, а децата плачат за чоколадо. Они шетаат, а децата не се мрднати од дома.

На Tanjamm и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    40.014
    Тоа е само и само комплекс, да се биде подобар.
    Сите коментари од типот "у парк/ маркет, ресторан видов една", се комплексашки, затоа што тоа е прекраток период за да процениш и оцениш, а и да осудиш.
    *си го читам претходното мислење и ти честитам како ме разбра или имаше нерви да дочиташ, значи летва пијана да бев така немаше да пишувам!

На mira.mira и Zaljubena26 им се допаѓа ова.
  6. gtramg

gtramg Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    47
    Себичните родители нека идат у пм.