Себични родители

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Boban223305, 21 април 2023.

1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    31.222
    Само наши простаци сметаат дека кога ќе станеш родител треба да ги запоставиш сите свои потреби и веќе ништо да не купиш и да си дозволиш за себе. Цел свет отиде векови напред додека кај нас мајката не смее да купи кафе и кутија цигари оти нема да е добра мајка. Еве јас сум себична. Не би го потрошила секој денар на дете. Ќе добие се што му е потребно но ќе има и за мене. Коментари од заостанати ликови, небитни во мојот живот не ме интересираат.

2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Многу зависи од ситуација и не е кај секого исто. Едно е да има и за детето и за родителитез а друго е да има само за едниот.
    Јас знам мајка која за себе секогаш има, секојдневно си купува парталчиња (опседнатаме сомтоамшто носат Цеца и ЈК и одма наоѓамслично нешто), а синот оди во крпени алишта, чоколадо моколадо од роднини ако добие а исхраната му се состои од пржени јајца и салама или кај баба му, тетка му ако јаде нешто поубаво.
    Таткото е зависник, ковкар и не е вклучен во животот на детето, ниту неговото семејство.
    Сега, поголем е ама она е себична мајка и нека сум најголема сељанка ама тоа е факт, такви не заслужуваат деца.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    31.222
    Јас потполно се сложувам дека секој не треба да има дете. Факт е дека постојат и лоши родители, тоа никој не го оспорува. Меѓутоа на големо се коментираат случки од улица во кои се вклучени непознати случајни минувачи за кои не знаеме каква им е ситуацијата дома. Плус тоа не ретко, сум слушала оговарања најчесто насочени од жени према друга жена од типот види ја оди по фризери и искачанки наместо да тргне на страна некој денар за детето. Има родители кои ако треба од најосновни потреби се откажуваат за да му купат на детето најскапи алишта, телефони и што уште не за да го задоволат. Тоа си е нивен избор ама не значи дека оние кои не делат исто мислење со нив се лоши.

На LiquidLuna и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.679
    Допаѓања:
    38.308
    Познавам такви. Они дотерани, а децата во парталчиња. За нив цигари, а децата плачат за чоколадо. Они шетаат, а децата не се мрднати од дома.

На Tanjamm и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Тоа е само и само комплекс, да се биде подобар.
    Сите коментари од типот "у парк/ маркет, ресторан видов една", се комплексашки, затоа што тоа е прекраток период за да процениш и оцениш, а и да осудиш.
    *си го читам претходното мислење и ти честитам како ме разбра или имаше нерви да дочиташ, значи летва пијана да бев така немаше да пишувам!

На mira.mira и Zaljubena26 им се допаѓа ова.
  6. gtramg

gtramg Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2024
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    48
    Себичните родители нека идат у пм.

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.