Некој што се отарасил од периорален дерматит? Бев на дермаролог, препиша крема, ама прееспоро оди, а ова чеша онака подмукло...
Zdravo. Kupiv proizv Bioderma Ds kremot I gel za mienje lice za seboraichen dermatit mene mi go vospali liceto ne mi odgovaraat, Ako sakate da vi gi prodadam a moze I poklonam samo nekjam da gi frlam ?!
Mene ne mi pomagaat Biodermata kremot I gelot za seborea mi se vospali liceto I imam cheshanje ...Ako sakate da vi gi prodadam Ili poklonam samo shto gi kupiv sinojka prvpat denes nanesov ..
Taman Bev na kozmetichki tretman so Green Peel I mi stavija od taa krema na green peel shubavo, ne me cheshashe liceto , no nemav pari da gi kupam nivnite proizvodi deka malce poskapi, I rekov na kozmeticharkata deka ke kupam bioderma za Seboraichen dermatit I ete Kako SE zafrknav...
Почекај не избрзувај може ти е од козметичкиот третман изиритирана кожата. Јас со кремата погоре што ја пишав се “лечам” приметив дека од прилика на недела дена ми се воспалува, а и приметив дека грешка правам што лицето го мијам со сапун
Natali rak од едно нанесување не може да има резултат. Можно е да се воспали ама почекај малку па потоа пак обиди се. Ако немаш поголеми реакции, можеш да продолжиш. __________________ Забележав дека голем дел од кремите кои се наменети за атопичен дерматитис или себореа или сл, се премногу масни. Често дерматитисот и лупење на кожата предизвикана од него се поистоветува со маснотија, а тоа не е така. И масна кожа може да појави дерматитис. Важни се исхраната, стрес и нервози се сигурни симптоми, а од козметика најважно е кожата соодветно да се хидрира. Да повторам: маснотија не значи и хидратација. Потребно е длабинско хидрирање па освен пиење многу вода и течности, обратете внимание и на серуми. Не мора некои скапи, сега почнаа да се појавуваат доста пристапни серуми наменети за хидратација на кожата. Благ пилинг + некој хидратантен серум или крема би требало да направи разлика. Не се разочарувајте ако не помогне од првиот пат...за се' треба време.
Открив и јас дека го имам овој проблем. Гледам неактивна е темата. Некоја женска да сподели што козметика користи откако ќе се смири оваа состојба? @shz те читав, ти имаш себореа исто?
Ништо баш посебно не користам, еве ова го користам. И тоа сосема случајно отидов во аптека и прашав што имате за дерматит и ми го предложија ова и се покажа добро, делува ми се смирува кожата на некое време додека пак не се појави. Додека бев бремена немав само малку на почетокот сега пак почна да ми се појавува, ќе поминат неколку дена пак ќе се појави и така.
Мене па во бременост ми се појави. Мене ми предложија од истава линика крема и гел за чистење, ама со назнака дека е за дерматит, само црвена боја. Не ги земав, реков да видам искуства додека користам терапија.
Здраво! што користеше за периорален дерматитис? Се мачам подолго време... Благодарам однапред. Ако може да ми кажиш што корстеше?
La Roche-Posay Cicaplast B5, уште мачкам сабајле/вечер за да не буфне ко лани, малце да престанам одма чеша пак, вака смирено е.
Ne stavam dolgo, nekolku dena samo, ama primetuvam deka crveniloto se smiri i gi susi tie sitni mozolcinja. Porano imav isto, pred nekoku godini i mi pomogna Dermaliboure vo kombinacija so apcinja, ama sega taa mast ja nema na nasiot pazar i mislam deka pred da probam so pudrava kupiv 3000 drugi Ne znam dali proba ti so apcinja, jas ne smeam da gi pijam periodov (sto dopolnitelno vlosuva), ama i tie pomagaat.
Se zacleniv i odma da shiram soveti...ako nekoj ima problem so Seboroicen deramtitis moze da si najde spas vo kremata na La Roche - Kerium DS Creme. So godini me macese seborejata, ovoj krem mi pomogna mnogu.
Vopsto ne se sekavam kakvi apcinja pijav bidejki bese mnogu odamna koga go imav par pat, a mi gi prepisa dermatolog. Taa kombinacija togas mnogu brzo mi go resi problemot, sega se macam bez apcinjata napred-nazad.
кожата ми е сува ,се лупи, брунки ко рана. тоа е на нос,веѓи,чело др.дел ми е некако сув мокар со акни и црнки Е сега нз за каква кожа пилинг,нега да правам. лекар беше одамна рекол СебореИченЕгзем
Има на биодерма линија DS+ имаат крем за лице, шампон, гелче за миење лице и баш се наменети за себороичен дерматит и црвенило на кожата.