Секогаш доцните или...?

Discussion in 'Општи дискусии' started by 2468, May 18, 2010.

1. crnokosata

crnokosata Истакнат член

Никогаш не доцнам а и мразам кога мене ми доцнат.Секогаш сум точна како швајцарски саат :D

2. BeYourself

BeYourself Популарен член

Мразам кога чекам некој. Тоа е причина поради која и јас не сакам да ме чекаат. Речиси секогаш сум точна. :) Добро, понекогаш се случува да задоцнам, ама тоа е во многу ретки случаи и си има своја приказна. :lol:
    Еве, завчера чекав една другарка, рече ќе помине откај мене и ќе одиме да се сретнеме со другите другарки. Абе, верувајте 10минути ја чекав. Можеби 10 минути не е многу кога ќе размислите, ама јас облечена, средена излегов од дома и како бајага ја чекав цели 1о минути. Е, затоа не сакам да ме чекаат и мене.

3. Dulceee

Dulceee Популарен член

Секогаш сум точна на време, дури и порано стигам на договореното место затоа што многу мразам кога ме чекаат. Не сакам ни кога јас ги чекам, ама најчесто е така. Затоа, кога сум договорена со некој што постојано касни, каснам и јас по неколку минути, па така се сите среќни и задоволни. :D

4. donna.17

donna.17 Популарен член

Хаха
    Јас или сум спремна 15-20 минути пред договореното или сум закаснета 15-20 минути. Важно на време не сум никогаш :D

5. ljubam

ljubam Популарен член

Мразам доцнење. Се трудам секогаш да бидам на време, освен ако оној автобусон 57 се расипе. Или има премногу бабиња и дедовци, па се менува и брзина, тогаш каснам. Ама пишувам веднаш порака кога ќе согледам дека ќе закаснам. Ама реткост е!

6. GlamorousGirl

GlamorousGirl Истакнат член

Секогаш, секаде и со секој доцнам! Речиси никогаш немам стигнато на време, зборам доцнење од 5 до 10 минути. Често ми се лутат, ама навистина не можам порано да излезам. :angel: Се спремам 20 минути порано и наместо да искочам, седам не правејќи ништо за во последниот момент да трчам и пак да задоцнам. :angel: Ми се има случено да задоцнам и 45 минути :$ ,ама се извинував цела вечер, така да простено ми беше, со тешко срце. :D
    Знам дека треба да сменам прописи ама пуста навика, па ме трпат. :wasntme:

7. Oksigen

Oksigen Истакнат член

Секогаш подранувам и чекам

8. lovemebaby

lovemebaby Истакнат член

Зависи за кого се работи.Можда не е во ред ама тие што мене ми каснат и јас нив им каснам(од мерак) :lol: .Некогаш, ова почесто,порано доаѓам и си причекувам малку |-)

9. Sense

Sense Истакнат член

Не доцнам, не сакам да ми доцнат, се случува на секому-ДА но често каснење на една особа ми е знак на непочитување, па уште со глупи изговори за закаснувањето.

Го ценам бе, моето време, како и твоето. :!:
    Затоа закаснувачите имаат голем - кај мене.

ПОголем од овој горе. :!:

10. Artemission

Artemission Популарен член

Ако сум договорена само со 1 личност обично не доцнам, но ако се чекаме друштво, е тогаш со сигурност ме нема едно 20 минути после договореното време али се најавувам, и фала богу дека не ме чекаат туку после јас одам каде што се веќе седнати. Инаку не ми пречи да почекам ако некој доцни али се разбира некое нормално време 5-10 минути.

11. Freak.of.nature

Freak.of.nature Истакнат член

Па ,порано бев мн,мн точна.До секунда.
    Ама последниве години,тоа се смени и сеа при последните доаѓам.Инаку тоа е зашо МРАЗАМ да чекам,се нервирам коа некој ми касни макар 5 мин да се! Ептен мразам каснење! :devil:

12. cupcake27a

cupcake27a Истакнат член

Јас каснам обавезно -по 5-10мин. Се обидувам да се надмине :P Инаку да чекам и не ми е некој проблем... мислам ако казнат 15 мин највеќе...ајде, ама пола саат каснење-не толерирам :^) :lol: и плус сите сме такви во друштвото ,така ако се договориме на пример во __:00, сите знаеме дека ќе дојдеме во __:10 така да немаме проблеми :angel:

13. The-Queen

The-Queen Популарен член

Ретко, многу ретко каснам, секогаш гледам да сум на време. Најмногу мразам да чекам некој :@ Ајде да касни 5 мин, ама па фазла од 15 мин збеснувам.

14. Tanny

Tanny Популарен член

Па многу многу ретко јас да задоцнам, повеќе јас чекам некој а тоа многу ме нервира :devil:

15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

порано никогаш речиси не доцнев но поледниве две години доцнам и тоа мн речиси секогаш се случува да се јавам и да им презакажам да излезат подоцна бидејќи нема да стигнам незнам едноставно сум перфекционист сакам се на мене да е средено и секогаш има нешто што треба да го направам или поправам па секогаш се задржувам повеќе и поради тоа ме чекаат но дефинитивно рекордот ми е 40 мин доцнење :tmi: секоја караница со дечко ми е токму поради доцнењето, знам знам дека не е ок ама не можам да се сменам :D

16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Секогаш сум тоЧна на време. Мразам коа се договарам со другарките и тие секогаш доцнат . Ако јас мозам на време да бидам спремна така и другите нели !!!

17. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Многу ретко ми се случува да доцнам бидејќи моите другарки доцнат почесто и знам како е некој да те чека па подобро ќе почекам отколку да доцнам или да ме чекаат... :D

18. danniela5

danniela5 Популарен член

Ретко доцнам, а и ретко доцнат , не се сеќавам повеќе да сум чекала од 10 минути или и толку максимум да ме чекале :)

19. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Порано си бев точна до минутата но сега убавезно каснам 5 мин најмалку :D
    А мразам да чекам нарочито сама ај ако е со дружтво се трпи некако ама сама ако сум на тој што касни 8984 пати ке му се јавам дур не се нацрта пред мене :D

20. karak

karak Популарен член

Не никогаш не доцнам што се однесува до мене не земајки ги временските неприлики гледам да стигнам на време. Секогаш на работа сум 10 мин. порано а и кога се чекам со некого стигам 5 минути порано, и се разбира оставам 8 мин. по бон тон да закасни некој после тие 8 мин. поминати многу се лутам ако не дојде тој што го чекам. Не доцнам и не сакам да ми доцнат тоа ми е прво правило ;)