Секогаш доцните или...?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 18 мај 2010.

1. ilovehim

ilovehim Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    4
    Никогаш не доцнам,така сум учена од мала...ми се има случено неколку пати,но тоа е ако некој сретнам на улица по пат и тогаш со него муабет и тогаш може да задоцнам :lol: но гледам да е тоа што помалку за да не каснам многу :D

2. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Напротив. Понекогаш дури можам да тргнам 10 минути порано од времето кое ми треба да стигнам до договореното место.

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Најчесто дечко ми ме критикува дека секогаш доцнам, иако навистина се трудам да стигнам на време. За излегување никогаш немам доволно време да се спремам, ама насабајле кога ќе треба да стигнам во 8 на предавање, знам и за 10 минути да се спремам.

4. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Не доцнам никогаш, ако ми се случи некогаш да не стасам на време обавезно се јавувам да кажам, иначе мразам кога чекам некој долго време и неможам тоа да го сватам бе, како може јас нијкогаш да не каснам а некој да касни секогаш

5. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    Не доцнам скоро никогаш.
    Секогаш сакам да сум на време, дури некогаш сум и порано каде што треба да стигнам.
    Не сакам да чекам некого и им давам до знаење на тие што ми доцнат често, дека не сакам да ги чекам.
    Истотака не сакам ни да ме чекаат, доколку се случи од оправдани причини да закаснам се јавувам да кажам и се извинувам.

6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.774
    Не секогаш, ама и кога доцнам во прашање се 10 минути, еве и 15 нека бидат.
    Ама се е тоа избалансирано, истите тие мене што ме чекаат, каснат кога јас ги чекам, па никој нема право да се жали.

7. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    На почетокот кога одевме заедно со мм негде првите неколку месеци доцневме по 10 мин заради него. Полоше од жена за излегување. Хахахаха ама сега сме уходани и пред време сме каде и да осиме. А и сум човек кој сака да е и е на време. Почитувам точност

8. Smile.Girl

Smile.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    секогаш, секогаш ... :!: нема исклучок :shake:

9. ladyVintage

ladyVintage Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Многу мразам кога ми доцнат, особено кога сум тип-топ скоцкана, и треба да чекам некоја другарка, а згора на тоа и да ми се јават и да ми кажат дека ќе задоцнат 10тина минути. Еднаш се имам многу изнервирано заради другарка која откако ја чекав10 минути ми се јави и ми кажа дека ќе доцни 20 минути!! т.е. дека не излегла ни од дома, а прилично далеку е... Секако не изреагирав бурно, ама ми пукна филмот!
    Многу ценам луѓе кои се точни, за среќа имам такви во друштво и можам да кажам дека некако нив ги почитувам малце поише отколку другите :D

10. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Гледам да не доцнам, затоа што имам другарка што СЕКОГАШ ама баш секогаш касни по 30мин некогаш и повеке, и секогаш викам дека нема да ја чекам дека ке си отидам да ја научам на памет, ама наместо тоа останувам и цела вечер сум нервозна хахаха :worried: иначе да се вратам на темата ја не каснам а ептен ако се случи да каснам не е тоа повеке од 10мин,и најчесто е заради јавниот превоз :)

11. LuckyStar

LuckyStar Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    23
    Понапред ретко ми се случуваше да доцнам .. но сега се почесто ми се случува речиси секогаш само мене ме чекаат :wasntme: ...знам дека не е убаво и на пат сум да се поправам .. Инаку би чекала и јас но да имам друштво ..сама мразам да чекам :)

12. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Секогаш сум на време или пак 5 мин порано. Некогаш дури и се нервирам што сум секогаш на време :D . И викам овој пат ќе дојдам покасно и онака сите ги чекам, ама не ми успева...како да имам вградено внатрешен часовник :)

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Не доцнам а сигурно барем 5мин порано сум стигната.Ужасно ме нервира да чекам,ако сме се договориле 17 часот толку и нека биде а не да дремам 10 минути,15 [​IMG].Како што сум стигнала јас на време можеш и ти.Секако може да биде оправдано доцнење заради некоја причина ама не тоа нон стоп да се случува.

14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Секогаш доцнам. Ама секогаш.

И тогаш кога сум си викала дека нема, нешто ќе ми искрснело и ќе сум задоцнела.

Сега практикувам саатот да ми е понапред - демек за да не каснам. Абе 5-10 минути ако не закаснам, не е тоа тоа... посилно е од мене...

15. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Не никогаш не доцнам секогаш сум точна :) А мразам кога некој доцни неможам да чекам :D

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ете денес конкретно не ја чекав другарка ми воопшто, знае дека не поднесувам некого да чекам, а ако каснам тоа е само 5 минути не повеќе :lol: :lol:

17. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Доцнам и тоа многу.
    Саботава бев на свадба и дечко ми ме чекаше надвор цели 20 минути, а во кола беше со мајка му и татко му :doh: :doh:

18. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Ич.. и мразам луѓе што доцнат.

19. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Порано (пред неколку месеци)ни еднаш немав закаснето, секогаш бев прва, секогаш чекав некој, доаѓав и 10 минути пред договореното време. Сега, се е обратно. Каснам по пола саат, иако почнувам да се спремам неколку саати пред искачање, пак на крај каснам. Се нервирам бидејќи знам како е да чекаш некој долго (иако ја се навикнав тогаш не ми беше проблем). Гледам да брзам во последно време ама тешко :worried:

20. Poppy

Poppy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    9
    Уффф колку мразам некој да чекам :@
    секогаш доагам на време па дури и неколку минути порано, а другарките постојано си каснат.
    Па мајка му стара ако сме се договориле во толку и толку часот тогаш и треба да бидете готови а не да касните по 10-15 минути ! :x
    но сега се изнаучив и излегувам 15 минути покасно и така неморам да ги чекам и довагаме во исто време на договореното место :lol: