Секогаш доцните или...?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од 2468, 18 мај 2010.

1. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Секогаш гледам на време да стигнам. Многу ретко доцнам и кога доцнам оправдани се причините.

2. Lanvin

Lanvin Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Скоро никогаш не доцнам, обично стигнувам 5-10 мин пред време и многу се нервирам кога некој ќе ми доцни.

На portokalova му/ѝ се допаѓа ова.
  3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    12.982
    Секогаш сум на време, стигнувам 10ина минути пред договореното. Мразам доцнење, се нервирам кога ми доцнат. Го сметам тоа за непочитување. На прсти можам да избројам кога сум задоцнила и тогаш тоа било со причина.

4. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Не само што не доцнам, туку луѓето кои постојано доцнат веднаш добиваат негативни поени кај мене... Не само поради арогантноста дека нивното време и личност се поскапоцени, туку и поради неспособноста да си го организираат времето, а јас луѓе со лоши организациони карактеристики не ценам нешто посебно...

Иако е друго кога едната личност очекува дома посета со ориентационо дадено време, :!: со согласност од двете страни, пр. околу 7-8 часот навечер, а сосема е одвратна сликата на човек кој некаде на јавно место ,,виси,, чекајќи некого повеќе и од половина час... Јас после разумен период на време, не повеќе од петнаесетина минути, си заминувам искрено, ако не бидам во меѓувреме, барем телефонски известена за оправдано доцнење...

На portokalova, Saya и Trendafilka им се допаѓа ова.
  5. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не доцнам секогаш, секогаш гледам да сум излезена или стасана на договореното место.
    И мразам да чекам и да ме чекаат.

6. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Јас не доцнам и мразам кога некој доцни. Никогаш не ја оправдувам таа човечка особина, освен кога има добра причина за тоа а таквите случаи се мнгу ретки. Најчесто луѓето тоа го прават од незнаење како да си го организираат времето или едноставно затоа што се навикнати секогаш да доцнат. Ужасно се иритирам кога доцнењето го користат да се направат попаметни, најчесто користејќи ја фразата "Ѕвездите секогаш доаѓаат последни" |(

На portokalova му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    80
    сега почнав и по неколку дена да доцнам :rofl: ама во иднина планирам тоа да се промени нема веке така :!:

8. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32
    мразам кога некој доцни :devil: , а јас никогаш ама баш никогаш не доцнам! секогаш или сум порано или точно на време. доцнењето е лоша особина и според мене е неодговорност и неозбилност!

9. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Во принцип никогаш не доцнам, секогаш сум на време, а ако задоцнам, тоа не се повеќе од 5 минути. Страшно ме нервира доцнење, тоа според мене е непочитување на договор и се лутам кога некој многу доцни.

10. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    До сега никогаш,ама од сега секогаш.ама баш секогаш ]:) ]:) ]:)

11. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.728
    Допаѓања:
    17.689
    Не. Јас ако сум се договорила да излезам во 8:30, јас обично во 8-8:15 сум спремна и чекам. Добро како секој човек имам и јас задоцнето, но не повеќе од 5 пати. И доцнењето било 5-10 мин.
    А сега, мразам и некој да ми дојде порано 10-15 мин, а јас не сум спремна и тогаш се правам набрзина, неможам да се исчешлам убаво на раат.

12. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Не, никогаш не доцнам. Секогаш сум дури 10тина минути пред договореното.
    Доцнењето го сметам за многу лоша карактеристика и за не почитување на мене и моето време.

13. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334
    Скоро секогаш каснам или пак доаѓам 15 мин порано а вака точно на време ама баш никогаш не ми се погодило хаха :D

14. vale.96

vale.96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    11
    СЕКОГАШ, ама баш секогаш каснам..и то по многу, ако сум договорена во 9 и пол во 10 без 20 излегвам од дома :)) иако сметам дека не треба да ми стане навика, секогаш го правам тоа. ама без мене не тргнуват :P :*

15. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Не доцнам ама кога доцнам тоа е само 5 минути.

16. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Никогаш не каснам.Тоа е една од работите што најмногу ги мразам,а и самото каснење одма ми оддава некаков впечаток за личноста.Секогаш сум спремна 5-10 мин пред да излезам и постојано јас сум таа што ги чека другите

17. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Не, скоро никогаш. Мразам кога каснам или пак кога каснат. Секогаш сум на време. Обично 5 мин. пред договореното.

18. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Секогаш сум точна.
    Сакам и другите да се точни.
    Нека касни некој па ќе види тој. Јас не можам да дремам како будала и да чекам. :)

19. russia7

russia7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    504
    Гледам да стигнам на време, но се случува да задоцнам... Се разбира со причина. :)
    И многу се нервирам кога доцнам или кога чекам некого.

20. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    јас секогаш скоро сум на време или кога доцнам, доцнам некои 5 минути..мање више
    а многу мразам кога чекам пошо како што сум знаела јас на време да се скоцкам и они треба да знаат а не сме се договориле во 8, нејзе до 8 ипол ни трага ни глас и нема..:D