Не, баш напротив многу сум одговорна и тоа понекогаш ме прави напорна. Самата себеси понекогаш не можам да се поднесувам.
Доцнам, не поради недостиг на одговорност, туку поради натприродна смотаност. Во најголемиот дел случаи доживувам влечење на нозете во спротивна насока, кршење на штикла, изведување работи на патот, елементарни непогоди и ред други работи со кои Марфи пие кафе.
Кога станува збор за автобус да. Секогаш го испуштам........ инаку онака термин кога имам сум на време
Напротив, навремено стигнувам кај и да треба.. Многу мразам да чекам, зашто нели ако јас сум се спремила на време, може и тој/таа да се спремат... -.-
Секогаш стигнувам точно на време. Не го оправдувам каснењето, освен во навистина оправдани ситуации. Ако сум можела јас да се спремам и да стигнам точно, ќе може и таа. Знае дека касни секогаш и дека нема да стигне на време, па нека го испланира времето и нека почне порано со спремањето.
Еднаш во 100 прилики дали се случило да задоцнам, значи добро си го планирам времето за да не доцнам никаде. Али изгледа ќе треба да сменам нешто, оти јбг, јас секогаш чекам, минумум по 5 минути некој и искрено, ми иде на живци некад! Ако јас сум стигнала на време, што па некој друг има тоооолку работа за да не може време да си испланира и да не се спреми навреме? Неодговорност, е тоа е. И такви луѓе многу ме нервираат.
Не.. ското секогаш доаѓам навреме.. многу сум.. како да кажам за тие работи!! Многу мразам кога некој дозни.. Бууу!! Мразам доцнење!!
Кога сама одам некаде секогаш сум на време и не сакам да доцнам,но кога некој ме носи,нема шанси да стигнам на време.