Секогаш стигам 15-30 минути порано *facepalm* Каснам само во случаи кога јас чекам некој друг и тој доцни, а потоа треба да одиме со тој што го чекам кај некој друг кој исто така не чека нас ...
На форум - Не доцнам , секогаш рано доаѓам , морам дури да ги чекам и се нервирам Real Life - Викај полиција, ја нема веќе 2 саата
Освен во некои исклучителни ситуации,инаку никогаш не доцнам . И бидејки сум јас таква би сакала и другите околу мене да имаат осет и без некоја оправдана причина да не ме остави да дремам10-15 мин,е тогаш многу се нервирам.
Доцнењето зависи и од тоа со кого се чекаш и со какви луѓе се дружиш одреден период. Јас порано никогаш, ама никогаш не доцнев, секогаш бев 15 мин пред време, што исто така не мислам дека е ок, ама секогаш си оставав резерва. После почнав да се дружам со една другарка што доцнеше по половина час, па и јас почнав да доцнам 15 мин, за да ја чекам само 15 Многу време ми требаше да се опоравам од оваа навика, а за жал и муж ми го заразив, мислам уште кога ми беше дечко. После јас се оправив, ама тој уште не е. Сега сум точна као швајцарски саат! Знам точно колку време ми треба до каде, во кој дел од денот. Ни минута порано, ни минута подоцна. Овие на сегашнава работа ептен ме доведоа во ред, мора да се признае И покрај тоа, ако се чекам со луѓе кои знам дека сигурно ќе доцнат, и јас свесно доцнам, да не чекам. Ако морам да задоцнам (главно поради муж ми), се јавувам. Кога одам по кафиња, се договарам да се чекаме внатре, барем ако чекам, да не висам надвор.
Секогаш ама секогаш доцнам, се спремам пред време, но во последна минута нешто ќе ми текне. Се лутеле или не се лутеле, ме научија веќе. Никој не ме чека на време, си знаат дека ќе доцнам па и они доцнат
Секогаш сум на време, бидејќи јас мразам да чекам така и мене не сакам да ме чекаат договор си е договор
Зависи..ако сум договорена со некоја другарка(или што и да е) што секогаш касни и јас излегувам 5 минути подоцна од обично иначе не
Леле еј секогаш доцнам,не е важно колку,но јас морам да доцнам. Дали 5 ,10 ,15 минути или пола час јас важно да доцнам.