Секогаш доцните или...?

Discussion in 'Општи дискусии' started by 2468, May 18, 2010.

1. yawn

yawn Истакнат член

Еве тргнувам,за 10 минути таму сум (а уште се дотерувам)..Уште 5 има гужва на семафор (јас сега тргнувам)...Кааааааааааајј сиииииииии ?!?!?! Еве ,еве стигнав (јас на семафор) ..И така секогаш сама влегувам во диско :D :D ...Најчесто доцнам и веќе така ме научија,покасно излегуваат да ме чекаат а сеа нешто излегувам на време па така ме зезнуваат јас да чекам ..Абе ич не било убаво ова зезањето :D

2. Lux

Lux Форумски идол

Ангелче имаш 2 мислења на оваа тема :D
    Јас пак проверував дали имам оставено коментар.
    Ми се има случено да задоцнам кога ме чекаат за на школо ама тоа се само 5 минути.
    Не сакам да чекам, зошто на крајот не знам дали личоста што ја чекам е замината или касни, па не знам дали да чекам или да тргнам за да стасам навреме.

3. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Каснењето ми е мана |( Си имам една лоша навика на пример на сабајле да си лежам в кревет до максимум..И си велам 10 минути ми се доволни за спремање, но потоа испаѓаат повеќе од 10..и така каснам.Секогаш се трудам да бидам точна и кога јас ги чекам другите многу се радувам :rofl: Со дечко ми многу се караме за тоа :lol:
    Сериозно, морам да ја избришам некако таа лоша навика :fubar:

4. Bonny95

Bonny95 Истакнат член

Ухууу поточен човек од мене здравје :angel: ... се договараме во 8ипол да се најдеме негде, јас во 8.29 сум на местото кадешто сме се договориле. Многу ме нервираат другарките кои каснат, освен ако има некој многуу добра причина :?: Секогаш каснат, па морам ко идиот сама да ги чекам :| Треба еднаш да им закаснам па да видат како е :devil:

5. zvezdakoska

zvezdakoska Истакнат член

Порано никогаш не доцнев, ама сега ме чекаат по 10тина минути. :lol: :$

6. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

леле како моразам да ми касни некој :@ другарките имаат навика да си каснат секогаш а ја точна, дури пред време спремна, живци кинам :@ и пред некое време им реков дека од сега сама си излагам,палам колата и сама ако треба со сите машки си седам дури да дојдат...а дечко ми среќа е точен,барем од него не се нервирам :inlove:

7. Winter.Girl

Winter.Girl Истакнат член

Сега почнав да каснам само по 5-10 минути,а порано си каснев и по половина час :devil: Ги научив и другарките да каснат,така да си имам сега со кој да си каснам заедно :devil: И секогаш не чекаат нас и на крај ни викаат дали ќе доживееме вие некогаш на време да сте. :rofl: А мразам да чекам т.е. мразам сама да чекам.Ако чекам со некој друг ич не се нервирам :)

8. viki44e

viki44e Популарен член

Порано доцнев повеќе,сега напредувам :D Тргнувам на време од дома...Е сега во случај да нема такси,автобус и слично..оправдано е :) Инаку чекам 15-20 минути максимум...ако не налево круг и назад.... :rofl:

9. fairytale

fairytale Истакнат член

Јеееј. многу се пронајдов :)
    јас искрено апсолутно секогаш доцнам и покрај тоа што се спремам едноставно 15 мин.каде и да одам.
    и по 15 мин.сум задоцнета :$
    но моите знаат и јас секогаш им велам : До петнаесет не се важи :P :P

10. mysterious

mysterious Популарен член

Никогаш! :)
    Ептен,ако баш тогаш ме прати мајка до продавница или татко по цигари...
    Инаку,многууу ретко каснам..
    Тоа е знак дека тој со кој треба да се видиш го почитуваш..
    А обично секогаш,односно,скоро секогаш ги чекам другарките...
    Знам случај,едно девојче 45 минути го чекала дечкото..
    Ма десет минути преку сила те чекам и после ти раскинувам! :D
    Се зезам,ама нема смисла 45 минути да чекаш некого.. :fubar:
    :*

11. Iva-Sliva

Iva-Sliva Истакнат член

Навистина никогаш... дури и пред време доаѓам... не ми е убаво кога некој ме чека... :$

12. sesilija

sesilija Популарен член

Јас секогаш сум на време ама џабе кога другите доцнат, па веќе од искуство кога знам дека треба некого да чекам 15 мин и јас намерно не стигнувам на време. Мразам кога треба некого да чекам, посебно кога 10 души чекаат еден. Како можат 10 луѓе да дојдат на време а само еден да доцни?

13. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Ууууу :lol: Ја многу доцнам скоро секогаш ама зато што најблиско живеам до центар, и тоа 2 3 мин ми е да се спуштам и секогаш другарките ме чекаат. Малку ми е глупо ама тоа е мислам дека се имам време и на крај пак немам. И секогаш на тел коа се договараме ми викаат немој да задоцниши ја пак доцнам не многу али 5 до 10 мин најмногу. АМа па они си направија стратегија зашто ја претерав стварно секој ден да се каснело :$ shame on me, па ми закажуваат 15 мин порано. На пр они си се договорат у 10 30 а на мене у 10 15 ми кажат и така да сега ретко доцнам :lol:

14. starfish

starfish Популарен член

одбегнувам да доцнам, многу ретко, освен во ситуација кога за нешто ептен ќе се задржам или е итно. Инаку се нервирам кога ми доцни некој, страшно многу :)

15. broken099

broken099 Истакнат член

:D јас одбегнувам да доцнам, па во главно стигнувам на време .. Се случува и да доцнам, понекогаш и да почнам да се спремам порано па потоа пак да задоцнам .. Понекогаш одам и порано, па чекам - А МРАЗАМ КОГА ЧЕКАМ НЕКОЈ, а кога мене ме чекаат пак не ми е пријатно, зошто знам дека сум си виновна .. :$

16. Tenkai

Tenkai Популарен член

Јас доцнам, речиси секогаш, затоа што мразам некого да чекам, а обично кога се чекаме јас секогаш одам сама, а другите одат на пример во пар или по тројца, па они се друштво и нема ни да им биде досадно ако почекаат малку, а јас сама ќе треба да дремам и да ги чекам, затоа доцнам. А некогаш знам и пред време да дојдам и тогаш се нервирам и цел ден ми е упропастен. Ако на пример сме договорени во 10 да се чекаме, јас во 10 тргам од дома, па додека да стигнам ќе ме фати 10 и 5, 10 и 10 :D

17. sunshine93

sunshine93 Истакнат член

Бидејќи секогаш сакам личноста со која сум се договорила да е точна во колку сме рекле тоа и јас го практикувам. Не сакам да чекам никој а не ли па мене некој да ме чека. Мислам дека нема смисла ако на некој му кажеш тогаш ќе дојдам а дојдеш 1 час покасно и тој те чека толку време. Па ако се спремаш долго време почни порано а не да се изживуваш со некој. Стварно се нервирам кога некој касни и не можам да си дозволам да каснам. Е сега ако излегне нешто стварно важно е друго.. ама секогаш да доцниш мислам дека нема смисла!

18. blond

blond Популарен член

Секогаш доцнам. Не се сеќавам кога последен пат сум стигнала некаде на време :lol:

19. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Секогаш доцнам , мажот ми тоа страшно го нервира- И само си збори ЛЕЛЕ кај со жена сум тргнал и јас. :rofl: . И да ми е најавена средбата две дена унапред јас во 5 за 12 почнам да се пеглам, па да се шминкам и нормално да си доцнам :D

20. Fearless

Fearless Истакнат член

Јас порано повеќе доцнев, но последниве години секогаш сум и пред време дојдена, и само чекам некој што од такт ме вади. Според мене многу лоша особина е доцнењето.