секогаш точна за се па дури и кога е во прашање дејт и затоа ми е најмногу криво кога се соочувам со неодговорни
Имам лоша навика..знам да задоцнам 15-20 минути.Летово доцнев секаде/секогаш.Сега гледам порано да искачам.Толерирам да ми доцнат 1-2 пати по 20минути највеќе ама секој пат не.
Јас сум секогаш на време. И многу се нервирам кога некој ќе ми рече ќе дојдам во толку часот, а тој/таа касни. Кога се договараме за испаѓање исто јас си добро почекам 5-10 минути додека другите каснат. За мене времето е скапоцено нешто.
Nekasnam i netoleriram kasnenje ili ona ke ti se javam i posle ne se javuva, se javuva sepak ama po 2-3 dena i odma pocnuva so storii koj voopsto ne me interesiraat. Ne sum tolerantna po toa prasanje. Za kasnenje sto bi znacelo ne pocituvanje na moeto skapoceno vreme vrakam so nepokanuvanje na tie osobi za bilo kakvo druzenje isto koga zboruvaat klimam so glava ama nemam poima sto zborat. Gubam interes za druzenje.
Никогаш не доцнам , не почитувам луѓе кои доцнат, кај мене тие особи немаат вредност и се тотално неорганизирани ! Никогаш не би оставила некој да ме чека, секогаш сум на одредената локација неколку минути порано!
Никогаш не доцнам. Во животот едвај можам да се присетам на ситуација каде сум задоцнила. И да се случило, тоа било минимално доцнење од само неколку минути. Многу ме нервира кога некој доцни без особена причина. Имав една таква другарка која еден единствен пат не дојде некаде на време. И не само што не доаѓаше на време туку и се случуваше да задоцни и по еден час. Според мене доцнењето повеќе од десетина минути е некултурно и не е фер спрема тој што чека затоа што на никого времето не му е безвредно. Е сега ако е некоја навистина оправдана ситуација тогаш во ред. Но најчесто сите оние примери кои ги знам доцнат затоа што си спиеле и си се излежувале па малку предоцна им текнало дека договориле нешто со некого.
Секогаш се трудам да сум на време, не сакам ниту да чекам, ниту да ме чекаат, непријатно ми е. Толеранција од 10-15 мин. е ок, но да не се случува често.
Доцнам кога ме мрзи да се спремам Или така од ништо никако не ми се оди во последен момент ама глупо ми е да откажам и ќе си задоцнам