пола саат да ми каснат ги отпишувам од живи тбх не знам тебе што ти се случувало да касниш општо зборам, секогаш сум на време, не тражам точно у минути да е некој на дог место но повеќе од 10 минути чекање за мене е каснење а има и една категорија на личности што лечат комплекси ако некој ги чека као мн битни се осеќаат еепа не планирам никому да лечам комплекси, како ја можам да се организирам да не каснам може и другиот плус тоа што мн ретко користам превоз и пак се организирам на време да стигнам.
Не можам да сфатам, ти си ти у кожа ( колку и да си години) и пак да се изненадиш дека повеќе време ти треба за било што… мислам глупости во боја. Тек па некој да ти каже ми смета и ти пак “е де шо се замараш, нишо лично” … Возрасни луѓе, неспособни да изменаџираат време бе, искрено по такви ситници се гледа личноста. Тригер ненормален ми е
Nikogas dosega vo mojov zivot nemam zadocneto nekade , bidejkji go pocituvam tugoto vreme zboram za prijatelkji decko izleguvanje I Sakamoto da se pocituva moeto vreme , a doklku nekoj docni mozam da toleriram 15 min povekje od toa ne I bi bilo dobro dolkolku nekoj kje docni da mi kaze deka kje docni .
Се сеќавам дека еднаш задоцнив на едно место и ми се однесуваа ептен чудно заради тоа (личности кои не ги видов повеќе) и оттогаш секаде каде што треба се појавувам навреме. Како освестување ми беше
Кога иам договорено со некој секогаш сум точно на време, а кога треба сама да одам некаде може и да задоцнам.
Исто. Маж ми само се кара со мене. Ќе се научиш ли веќе еднаш да се спремаш навреме? Минатата недела бевме на прослава. Се спремив за 10 минути. Ми се чудеше.
Во принцип секаде сум пред време, одам по правилото - подобро јас да чекам, неголи да ми избега автобусот. Каснам само кога сум втора смена на работа, а кога сум прва пола час пред време одам
Јас кога каснам повеќе се нервирам отколку кога ми каснат. И во минута сум точна, ни порано ни подоцна. Мада не толерирам ни кога ми каснат сакам да ми го испочитуваат времето.
Во последно време забележав дека ако доцнам 7-10 минути, другата личност баш тогаш се појавува на местото кај што сме договориле. Порано бев точна како швајцарски часовник, ама секогаш морав да чекам по 5-10 минути, па си сменив стратегија. Знам со кого си имам работа.
Многу сте досадни со истава реченица. 10-15 минути е прифатливо, не е коректно единствено ако постојано доцниш по повеќе од пола саат-саат.
Па штом некој ти повторува нешто, особено различни луѓе, значи така е. Не е прифатливо доцнење. Не може до толку возрасни луѓе да не знаете да планирате, туку некој да виси да ве чека, па уште као шо има везе
Оф леле, општоприфатено е дека ко за 10 минути е океј да се почекаме, ама ајде тука на фемина ќе слушаме дека ако не стигнеш во 9:58 си ужасна личност.