Носам постојано, некако се навикнав и не можам без нив. Descrete, ми се чини дека се најтенки, а и убаво мирисаат. Не се согласувам со некои тврдења дека предизвикуваат инфекции.
Девојки предлог секојдневни влошки ама да не бидат толку тесни, т.е да не ми де збираат на гаќите во средина. Ги користам либрес светло зелените но ми се туткаат ужасно.
Девојки не најдов друга тема па пишувам овде, препорака за обични влошки не секојдневни? Ги користев од стокомак едни виолетови ама веќе не ги носат беа памучни, пробав со она, јап и она сензитив демек ама ми прават иритација и ме пече и вцрвенува секаде каде што допира до кожа. Има ли некои памучни што не мирисаат на пластика?
Пробај ги секојдневните на Libresse, и јас имам иста мака како тебе, ако не се памучни одма иритација добивам и овие ме спасија.
Носам постојано, ама не секојдневни, туку стандардни. Поефтини земам ... Какви ќе начекам, такви... Тие секојдневните се толку мали... на мојава, само клиторисот ќе ми го покријат.
А зошто користите секојдневни постојано? Многу нездрава опција е тоа. Ништо подобро од само памучен долен веш. Секојдневните го зголемуваат и секретот и можноста да фатите габична инфекција. Секојдневни само последен ден од циклус, кога немам веќе ама ми треба нешто "за секој случај".
Не користам. Ден два пред да ми дојде циклус ставам обична влошка и додека имам до крај такви си носам.
Зошто? Секогаш ти е точна? Јас така првиот пат кога добив. Си дочекав датумот и си ставив влошка и чекам пак да ми дојде. И така си ставав 2-3 дена додека мајка ми не ме примети и некако со судни маки ме разубеди дека нема потреба да ставам влошка однапред. Втор пат добив 6 месеци после првиот Со мојот памет 6 месеци ќе си носев влошка секој ден.
Да, последнава година прилично ми е точна. Само ставам малку порано "за секој случај" и долго време не сум промашила. А кога ми беше нередовна на почетокот не ставав однапред бидејќи не се знаеше.
Абе уживај и луфтирај се додека не ти дошла уште Не знам дали постои нешто што мразам повеќе од влошки. Ај сега барем колку - толку поудобни се... Порано какви подебели беа, па како пластично таа мрежичката Пред тоа какви биле не сакам ни да замислам такви како мини пеленки...
Јас еден период додека имав многу секрет ги носев постојано, но кога ќе идев на гин. и ќе ми дадеше нели некои вагиналети ги ставав и секретот се намали потоа уште неколку денови ги носев дневните и од нив пак добив многу секрет, и од тогаш престанав да ги носам и сега фала богу немам некој таков проблем. Заборавив како се викаа, знам беше зелено пакување.
jas gi koristam sekojdnevnite vloski i jas gi koristam isitite vloski sekoj den sum so niv i do sea nemam nikakvo problem ama sum slusnal i jas deka ne dobro sekoj den da se koristi ama jas do sea ne sum imala problem niv