Се сложувам со тебе неможам бес секојдневни и јас го имам тоа чувство дека штитат од бактерии а не обратно оти кога сме кај тоа и сите гаки не се како што треба и тие можат да бидат гнездо на бактерии.А и да не заборавиме и гиниколозите ппрепорачуваат памучни гаки и самите кажуваа дека свилените и чипкените и гаките во боја се штетни а пак ги носиме.
Не носам секојдневно влошки искрено, само кога имам добиено =) Го сакам чувството кога немам влошка на мене
^ Исто. Иначе ги користам само последниот ден од менструацијата, пошо тогаш имам ептен малце и ги користам најчесто тие Алис што ги има постирано. Убаво мирисаат.
И јас исто не можам без секојдневни влошки, навикната сум на нив ептен, ама никогаш не купувам парфимирани. Eве какви користам моментално:
Сакам да си го оставам пи*ето да ми дише , така да ретко користам секојдневни влошки. Јас и онака глава не можам да кренам од обичните, на 3 недели ми иде менструација, па оние денови кога немам сакам да си ја одморам “пријателката“
и јас користев само по потреба на крај на циклус дискрит без парфем и немав проблем толку се танки што не се ни осеќаат дека ги носите. но пред некој ден пап тестот излезе дека имам хпв некој ниско ризичен и докторката ми препиша гинекс форте. арно ама од кога ги ставам имам многу исцедок и си купив пак секојдневни ама во аптека ми дале миризливи (на океан нешто) и сега ми се појави црвенило чешање и пецкање само незнам дали е од секојдневните или од исцедокот на вагиналните таблети. секогаш и кога имам бело прање ми се јавува чешање така да незнам али ќе си купам пак немиризливи сега бидејќи неможам без секојдневни со овие вагиналните
Парфимирани во никој случај. Секојдневните ги користам само кога имам потреба. А инаку си користам најобични секојдневни влошки. Од парфимираните добивам послаби инфекции и зголемен секрет. Спојлер Што да правам си имам нежно дун*е
Сигурно ти е од миризливите секојдневни влошки. Јас одбегнувам дури и миризлива тоалетна да купувам. Небаре после тоа дупето на цвеќе ќе ни мириса, абе што не ќе измислат.
Хаха, ме насмеаа Па така е де. А истото е за шампоните и сапуните. Извинете за оф топик Иначе, јас и кога имам добиено мразам да носам какви и да се влошки и одвај чекам да ми помине а па да носам и онака секојдневни влошки. Секојдневни многу ретко носам, ставив секојдневна првпат кога добив пошто имаше 2-3 капки, ама после кога после 15 мин. видов.. абе што да видам Пливав во крв, и си ставив нормална влошка. А сум користела парфимирани влошки Everyday и не сум имала проблеми до сега.
сакам и јас да употребувам ама не знам какви и дали се убави ама да не се штетни кажете ми некои добри влошки, по можност и да мирисаат убаво, нели!?
Парфимираните влошки не се препорачливи, подобро е да земеш обични. Еве јас на пример користам Discreet Air или Normal, зависи што ќе најдам во маркетот кога купувам. Мене ми се погодија, а ги користам само кога навистина имам потреба, не секој ден.
Користев морфина еден период не ми сметаа,ама во последно време ме запуруваа мислам вагината ми се запури и имав чешење.Сега си ставам памук со мрежичка обвиткан билјана мислам пишуваше на кесичката.Попријатно ми е.
Користев Carefree и мирисаа многу убаво,еднаш ми се појави инфекција ама не сфатив дека е од нив,ама веќе вториот пат ми кажаа дека е можно да е од нив,од тогаш не користам и немам проблем
Исто и мене ми се направи инфекција од секојдневни и не користам, само 5-6 ден од менструација зашто тогаш немам ич и затоа а она секој ден нема шанса повеќе