Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секојдневни влошки

Дискусија во 'Тело' започната од mace10, 30 август 2010.

?

Користите ли секојдневни влошки?

1. Да, постојано

189 глас(а)
    30,0%
  2. Да, но само по потреба

326 глас(а)
    51,8%
  3. Не

114 глас(а)
    18,1%
  1. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас дома не носам,но кога излагам поготово кога носам фармерки,панталони обавезно си ставам секојдневна влошка.Незнам попријатно ми е така,така сум навикната.
    Знам дека не е препорачливо секојдневно користење,па затоа по дома не носам.Инаку најчесто вакви користам [​IMG]

2. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Јас не користам секојдневни влошки.Во нив не се осеќам убаво и затоа... ;)

3. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Порано ги користев од Дискрет парфимираните, но од кога останав трудна ме фати малку страв поради можни инфекции па еден период перстанав да користам и сеа си ги најдов овие супер се немаат никакви хемикалии, мириси памучни се и еееккстра танки и сум задовлона.

4. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Не носам секојдневни влошки, се чувствувам многу непријатно. Едноставно не можам. :)
    Мразам кога треба да носам за време на месечниот циклус. :(

5. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Носам секојдневни влошки само по потреба . Aма по потреба си купувам подолги за да можат повеќе да држат .

6. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    120
    Најдобри според мене! Убаво мирисаат,не создаваат никакви иритиации за разлика од други какво на пример EveryDay секојдневните влошки.

Прикачени фајлови:

7. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Постојано носам,не се осеќам убаво без.Последниов период овие си ги купувам

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mila.s

mila.s Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    36
    Користам дневни влошки нон стоп, некако се чувствувам како по хигиенски со нив. Последни што ги купив се овие, и сум презадоволна. [​IMG]

9. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Нон - стоп користам секојдневни влошки. Знам дека гинеколозите се против нив и не ги препорачуваат за честа употреба, ама не можам навикната сум и готово. Кога не носам не ми е убаво. Со влошка по цел ден се чувствувам свежо. Понекогаш за викенд кога сум дома гледам да одморам од нив, ама за надвор пак ставам. Ги користам Up to Date влошките со години и презадоволна сум од нив. Ептен кога не можам да ги најдам купувам други само.

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    и јас си користам по потреба некој месец нон-стоп ставам некој воопшто се зависи од моменталната здраствена состојба и расположение на ,,другарката,, :lol: :lol: :lol:

11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Поубаво ми е 3-4 пати да се измијам темелно одкако да ги носам секој ден , не ги сакам за време на циклус па не уште преку ден да ги носам :@ :D , ги употребувам само при крај на циклус за да ги избегнам поголемите обичните ,како милувам да ги речам јас ПЕЛЕНИТЕ :lol:

12. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Јас првпат слушам дека има жени што не носат влошки за време на менструалниот циклус, па како се справувате со постојаното течење на крв тогаш? Ако се мисли на секојдневни влошки за време на циклус зборувам јас, а не секој ден и кога имаш и кога немаш добиено. Јас сите жени што ги знам носат влошки, едноставно за мене нема друг начин освен тампони што не користам. Ама да не носиш воопшто :| не сфаќам, како и да е. :o :tmi:

Јас сум користела разни, кога викам разни мислам на секакви буквално, е сега ги немам пробано на секоја фирма, ама на повеќето сигурно... последни што ги користев беа

Секогаш имам резервна влошка во кутивче во ташна, го имам првото од оваа колекција, прекрасно е :lol:

13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.792
    Користам само по потреба, и тоа едни убави од Кам, со мирис на камилица.
    Гинекологот ми кажа дека нема потреба постојано да носам, зошто не и дозволуваат на пријателката долу да дише слободно :D

Кога ми завршува месечниот циклус, обично ставам, зошто не сакам да се тофтам со пелени, а ми е непријатно користење тампон, па секојдневната влошка доаѓа како добра алтернатива.

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    ^Плавуша, се збори за секојдневни влошки :D

На tinka-mace, Daddy.girl и Hipica им се допаѓа ова.
  15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^ Па претпоставив ама дека читав постови претходно од типот на никогаш не носам и почнав да си замислувам дека воопшто не носат влошки, а јас колку што знам мора да се носат јас мислев општа е темава и читам и се чудам си викам ама КАКО ли како :D

Да си кажам јас дека на одмор носам на долните купаќи ако имам добиено или ми е при крај, ич не се познаваат :D

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Не носам секојдневни влошки, ептен ме нервираат :( и не се чувствувам убаво со нив. А згора на тоа гинеколозите воопшто не ги препорачуваат :)

17. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ги користам Every Day розевите, со камилица. Не ги употребувам секојдневно, туку само по потреба.
    Порано ги употребував Дискрет парфимираните (ми се чини зелени беа). Многу убаво ми мирисаа, ама секаде читав дека таквите парфимирани се штетни и треба да се избегнуваат, па ги баталив.

18. Cia-ra

Cia-ra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    34
    Ги користам како замена за обичните влошки во последните денови од циклусот, како и за излегување ама ретко, бидејќи реално немам потреба нон стоп да носам, обично се случува за време на овулација :)

19. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    јас ги користам нон стоп ама во последно време почнувам да имам проблеми и дури сега сватив од што ми е ..закажав на гинеколог ама бидејки овде мн се чека ја најдов групава и ги читав вашите постови а дали некој би можел во лп да ми пише каков тип на проблеми имал..

20. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Користам само по потреба и тоа ретко. Последните денови од циклусот или кога имам мн бело прање.
    Моментално имам [​IMG] тие од десно