Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секојдневни влошки

Дискусија во 'Тело' започната од mace10, 30 август 2010.

?

Користите ли секојдневни влошки?

1. Да, постојано

189 глас(а)
    30,0%
  2. Да, но само по потреба

326 глас(а)
    51,8%
  3. Не

114 глас(а)
    18,1%
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Имаше едни од Еври Деј 100% котон, абе мераци. Користам последните денови од менструација, или ако цел ден сум излезена и немам можност да си сменам веш (нема валјда по јавни тоалети да менувам гаќи).
    Сега земав виолета, потенки се, некако полуфтирантски ми делуваат, фини се, како за поретка употреба

2. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Не користам секојдвени влошки.

3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Јас ги користам Everyday зелените и најубави ми се од сите. Многу убаво и свежо ми мирисаат и најбитно не ми прават иритации. Розевите Everyday и другиве секојдневни обавезно ми предизвикуваат чешање.
    Сум читала дека не е баш препорачливо да се употребуваат вакви влошки, но мене ми е многу нехигиенски без нив, не се осеќам убаво. Ги користам кога сум излезена, дома избегнувам барем тогаш да диши малце кожата.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Понекогаш користам секојдневна влошка, онака кога ќе ми текне на ставам инаку вака тешко. Инаку порано користев секојдневни влошки од Everyday многу убаво ми мирисаа :)

5. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Моментално ги користам тие на Виолета и супер ми се. Само гинеколозите препорачуваат да не се користат секојдневно, затоа што треба кожата слободно да диши и заради развој на бактерии.

6. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ја таа ствар не ја користам зашо немам потреба ,немам белопрање сем нормално,хигиена секојдневно си одржувам и тоа е :)

7. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Почнав да ги избегнувам односно да ја намалам употребата барем да не носам додека сум дома и за спиење, а инаку неможам да излезам без секојдневни имам многу бели прање и ми е многу непријатно,

8. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    335
    Користам, не не постојано.
    По потерба, неколку дена пред циклус, неколку дена по циклус и во ситуации кога не сум во можност за промена на веш.

Моментално користам и сум ептен задоволна од Every Day, Normal (cotton-fresh). Пријатно мирисаат, поединечно се спакувани!!! Like!!!

Прикачени фајлови:

• 42878g.jpg
      42878g.jpg
      Големина на фајлот:
      22,5 KB
      Прегледи:
      133
  9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Јас многу ретко користам секојдневни влошки, по потреба инаку се осеќам како цело време да имам пелени на мене :rofl: ,па доста носиме секој месец по неколку дена,па и скеој ден веќе ќе ни се спури џозефина :lol: :$

10. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    17.174
    Мене ме нервираат. Носам само по потреба и тоа со мака голема.

11. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    Не паметам кога последен пат сум ги користела ама ги имам користено олвејс и секоја пофалба за нив не се осеќав како да носам влошка

12. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Да, користам постојано и ми е многу поудобно. Ама не било какви. Користам само од овие Libresse:
    Значи ептен се тенки и незнам од што се ама ептен ми личат на памучни, не се ни приметуваат, не ги ни осеќам. Други неможам да корситам, обично подебели се и ми пречат а и скоро сите други ми се изместуваат бидејќи не се убаво залепени. Овие се чисто десетче, со солидна цена.

13. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Јас па незнам што да правам,дали да носам секојдневни или не :fubar: :worried:
    имам бело прање и се нервирам поради непријатен мирис,а викаат не било убаво секојдневни влошки да се носат...

14. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Никогаш не сум носела секојдневни влошки и немам потреба од тоа , инаку и јас имам слушнато дека се штетни :!:

15. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    1.815
    Секојдневни влошки користам само во последните денови од менструацијата, кога ептен малку ми течи да не носам од тие големите. Инаку не , немам потреба, најудобно ми е во памучни гаќички :)

16. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    Јас не користам секојдневни пошо едвај ги поднесувам и овие периодичниве.
    Инаку имам слушнато дека со секојдневни влошки се спарува тој дел таму башка се собирале некој бактерии..
    јас коа имав нешто како инфекција имав и многу бело прање и почнав да станвам ама стринка ми е медицинско лице и ми објасно како стојат работит..ако немате потреба од нив не ги ставајте оставете ја кожата нека си дише.
    :)

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ми кажуваа дека не е добро да се носат постојано и во право биле ама јас терав по мое и сметав дека посигурно и поудобно се осеќам со секојдневни влошки, се додека не приметив дека белото прање драстично ми се зголеми. Од тогаш веќе не користам освен ептен ако имам потреба за кратко користење.

18. elizabethsuon

elizabethsuon Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    15
    Јас неможам без нив. Сум пробала секакви но од ко испаднаа тие на Дискрет не сум земала други,презадоволна сум од нив. Ем шо убаво си мирисат,свежо и ми се освежува таа зона посебно кога е жешко,ем не ми се поти од нив,ем се многу тенки и не се приметуваат. Можеш и со танга и со обични гакички да ги носиш. Прекрасни се.

Прикачени фајлови:

19. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Користам по потреба, Everyday не парфимирани, дневни влошки. Ги избегнувам,ама некогаш се стварно корисни. При зголемен секрет или во последните денови од мензисот. За да избегнам носење на огромна влошка без потреба.

20. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Е ова не можам да го носам па последно да е.
    Не знам оти. :tmi:
    Имам една другарка шо вакви си носи и за време на менструација. Јас таква за време на циклусот, ќе си пукнам од крвојни по панталоните. :rofl:
    Кога имам бело прање и слично, пак ставам влошка од оние шо ги користам за време на менструација, не можам ваквиве ама ич. ]:)