^ Поголеми се шансите да си го нормализираш секретот со носење обични памучни гаќички, него ли со секојдневни влошки. Понекогаш кога си излезен од дома, стварно се потреба, не можеш мокра да одиш, ама ако си дома и имаш можност да си го смениш вешот, подобро е да не носиш секојдневни влошки.
ги користи ли некој секојдневните од Кам, ме интересира дали само мене ми пропуштаат сега со исцедоков од бременоста или нешто им е лоша пратката. Јас ги користам секогаш тие но сега го имаат сменето пакувањето па дали е истиот квалитет.
Прееемногу ретко ги користам, да не речам скоро никогаш. Не ми се практични воопшто, не прават да се чувствувам удобно, плус и не се така добри за употреба. Донекаде се и (по малце) штетни како што знам. Дома имам паковање од Discreet, искористено само 3 преку сила 4 пати.
Јас секојдневно користам секојдневни влошки.. И најубави ми се Discreet миризливите.. Сега ги имам овие http://ph1.bangla.com.pl/0031/d/069_01_8675.jpg и мн убаво миисаат..
Не користам бидејќи многу лоши работи сум слушала за нив. Другарка имаше инфекција едно време, не знаеше од што и е..на крај испадна дека од секојдневните влошки било. А и исто така се зголемувало количеството на секрет, па потоа би било тешко да се нормализира.
Секој од различна причина ги користи , не се наменети стрикно за бело прање , мене гинекологот ми ги забрани , не било добро нон стоп да се користат , само ептен по потреба
Девојки носењето на секојдневни влошки не е решение.Доколку имате бело прање не се потпирајте на нив,посетете го гинекологот и решете го проблемот.Не можам да замислам секојдневно да носам влошки.Одвај издржувам за време на менструацијата.Доколку за време на овулација имате секрет тоа трае ден два и нема потреба да се носат влошки.Секретот не е толку страшен ,зборувам кога имате здрава вагинална флора.Ако е во поголеми количини значи нешто не е во ред.Значо прво гинеколог .
Гинеколозите препорачуваат да се избегнува користење на секојдневни влошки (особено парфимирани) затоа што создаваат зголемен вагинален секрет. Јас не носам секојдневни влошки откако се породив.
Многу ретко, скоро и никогаш. Мајка ми купува па и зимам некогаш ептен ако ми треба, инаку не. Не ми се воопшто удобни, а сега од кога прочитав и дека се и по малце штетни и тоа малце што ги користев ќе го баталам.
И јас имам читано дека се штетни. Поарно ќе менувам гаќи секој ден, отколку да користам секојдневни влошки.
Само во екстремни случаи. Пред да добијам, последните денови од менструацијата и кога сум цел ден некаде излезена и ако ми текне ставам (ама ова ретко) за да јас си се чувствувам посвежо. Инаку онака за по дома секојдневно не. Се знае, ќе си се измиеш и чисти памучни гаќички, нема потреба од влошка. Се што е претерано не е добро за здравјето. А и сите знаеме дека кожата таму треба слободно да диши.
Ауууу нема шанси, јас обични користам само пвите денови кога имам а не секојденвни нема жанси не се чувствувам убаво кога имам нешто
Вчера си ги купив овие, прекрасни се, многу убаво мирисаат. Ааа, дали некој ги видел тие новите на Discreet со мирис на јасмин, во црно пакување шо се? Веднаш кажујте ако ги најдете! - Не можам да најдам слика, ќе ставев инаку. И уште нешто... Тие секојдневните влошки на Always Platinum како мирисаат?