Јас мислам дека сексот е исто толку битен колку и некој да ти е карактерно погоден. Лош карактер, добар секс = чао адиос на врската Добар карактер, лош секс = чао адиос на врската Само што во првиот случај може после да си се поштовате од време на време
Па не ми е најбитен! Незнам зошто ама немам желба за секс, ама ич! Ми се чини дека можам да издржам цел живот без секс! Со дечко ми имам секс, само за да му ги задоволам потребите...а не по желба!
Офф топик- Скарлет, после овој твој пост ми се јасни сите твои проблеми во врската На темава- сексот и тоа како е битен во врската
Па не е најбитен де, за мене е 90% клучен фактор на врската. Абре како не е битен луѓе божји, секс + страст = хемија = двигател на секоја можна работа која ќе ја направите од Љубов и за Љубовта. За мене лично, ако сексот не е одличен, си одам. Каква хармонија, па не ќе се држиме вечно за рачиња и ќе рецитираме поезија под виножито. Ја нејќу рози и сендвичи у облик на срце, тешки срцепарателни романтични патетики, ја сакам ОРГАЗАМ од кој ќе ја кренам целата зграда на нозе!!! А на машките им се битни три работи : СЕКС, јадење, спиење. И по овој редослед идат, и ако мислите дека ќе го импресионирате со друго... па... залажувајте се.
хаха абре никаквата е што би рекле охриѓани, бараме преку леб погача- еве мене сексот ми беше погоден 100%, ама ништо друго не функционираше и пак се прекина врската Тешко да се најде се кај една личност, ама како што кажа Лакримоса со оние што ви одел сексот, пак можете да се “гледате“ од време на време Ах, ме фаќа носталгија Џабе интелектуалност, џабе љубов- кога нема некој да те земе во раце, да те крене и така да те лула во воздух додека не ги видиш ѕвездите. Тренди, јавај го пастувот и за мене
Хммм....OffSpring!!!Тоа требало уште одма да му го кажеш на дечко ти,а најбитно да прашаш зошто се случува тоа?Ама запамти на УБАВ начин а не со кавги и ако е искрен со тебе свати го може човекот имал некој домашен проблем или можеби проблеми на работа..... Те молам мила без испади А да бидам искрена,и јас секогаш не сум расположена за секс и никогаш милото мое ми се нема налутено .... туку да не си под моја кожа Ти му прекоруваш за две недели а јас?? 6 месеци ухууууу не се малку
извини trendafilka ама го заборави најважниот 2 фактор ФУДБАЛ СЕКС , Фудбал, Јадење, Компјутер, Бугарија девојки голи , а спиење може и без тоа
^^ Се извинувам и фудбал, за кого-како, ама да, не треба да се лутиме ако им се гледа фудбал. Па остај го на раат човекот, он се лути ли кога одиш во шопинг 5 саати?
И тоа како е битен, и мене лично ми е битен и покрај почитта, довербата, и карактерно да се сложувате, сексот е многу битен фактор, на исто рамниште како и овие што ги набројав
Нема маж што не бара , нема жена што не дава Но треба да се знае кога и на кому да се дава Ај девојки битен е како не Фино си кажа Трендафилка... секс ,јадење спиење... а и без федбал се може...Е, оваа озбилна од рано неозбилна и прво за секс се фати
Точно! А во вториот случај да си се испоштовате со кафенце, муабет, совети еееее другарче да ти остане не е лошо исто Абе битен е сексот, како не! Све е битно, битно е да ти се погоди. Сакам да е кинки, сакам да е скренат, сакам да прави се што сакам, долго, убаво, хмм долго....да. Квалитетно! Со резултат. Сакам да ми е компатибилен у карактер, не мора да е моја копија, ама сакам мааните да му се во рамки на моја толеранција, исто и моите маани да се колку толку поднесителни за него. Ама без секс, не оди. Ако не е добар т.е. погоден ич па!
Да, да...СЕКСОТ е битен и тоа многу и е факт...ако не ти е добар сексот ништо нема да ти биде добро...значи се сведува на добар секс
Кога длабоко ќе размислам,најбитен е,за мене барем! Пред сегашниов дечко имав др.сериозно се одвиваа работите,ама беше мн.религиозен и скоро половина год.требаше да немаме секс(сите пости+поединечни празнични денови),полуцелибат,да полудиш,џабе љубов,разбирање,почит,се‘ др.имаше,ама јас бев неисполнета. Со сегашниов дечко од старт ни „легна„ сексот и уште ни е фантастичен и по 7год.Прво си бевме привлечни еден на др.и ни одговараше муабетот,ама кога сексот ептен се погоди,стана двигател на врската и поради него и опстои најповеќе.Секогаш не навраќал сексот еден кон друг и во најголемите кризи кои ги имавме.Во една книга прочитав „телата имаат слоновска меморија„ така да оние тела кои се спојуваат совршено ги спојуваат и душите совршено,сексот е манифестација на љубовта на телата.
да се сложувам со сите вас но што ако желбата за секс се губи во 35 -38 год.Се е ок работа деца а сепак има ли некој такво искуство и што да се прави???
Најрелевантно е ова прашање да го одговорат оние кои се во брак,јас имам 31год. и 7год.врска па ќе се обидам.Не смее да се запостави сексот,така се губи зелбата.Колкави и да се обврските кон децата, сопругот и на работа,мора да се одвои време и за сексуално узивкање . Досега јас немам никаков проблем си ја имам зелбата,си знаеме се‘ што си сакаме со дечко ми за да ни е супер сексот,ама и колку повеќе имаш секс,повеќе сакаш,се навлекуваш,стануваш зависник . Така да јас не верувам дека се губи зелбата од 35 до 38 год.возраст!!!А ако се изгуби треба да се освези сексот (со нови пози,помагала,вклучување фантазии и др.).Се надевам помогнав барем малку .
Можеби темата од поодамна е ставена на форумот но мислам дека не губи од својата актуелност. Сексот во врската може да се стави меѓу останатите две работи искреноста и почитувањето еден спрема друг. Сексот релаксира,смирува, зближува, ја зајакнува врската и интимноста меѓу партнерите.
Па според мене да, најбитен е сексот. Што ако се сакаме, се почитуваме сме искрени коа едноставно во кревет не ги сакаме истите работи, ја немаа онаа страст и не се задоволуваме максимално и двајцата? Колку може да опстои таквата врска. Сакам да уживам со човекот покрај мене, а ако е сексот супер ќе си дојдат и другите работи, а вака прво другите работи па сексот некако не ми иде...
Што ќе му правам ако не е добар у кревет, ќе бистриме политики и ќе се држиме за раче ... е не благодарам ќе иго оставам на некоја друга... Јас сака муш покрај мене со здрав разум и смисла за секс Да смисла за секс да знае да ме остави без здив , да знае да ме доведе до лудило и после да се прашувам што ли случило зошто на ништо не се сеќавам... Имав еден копук кој ми беше прв и мислев сексот така треба да изгледа ( ќе се соблечеме, ќе сврши тој у рок од 15 минути или и тоа е многу и толку) Ехх дури сеа сфаќам покрај моево свинче што уствари е дообар секс и основа за добра врска, можеби и сексот е една од поголемите причини зошто кажав ДА кога ме праша дали сакам да се вериме...Нормално е тука љубовта, разбирање и се друго но сексот е и те како битен