Не ми се верува што читам бе! Баш е ова неизживеано машко Сексот не е најбитен во никој случај.Има многу поважни работи од секс.Не викам дека и тоа не е битно за врската да биде комплетна,ама ако е нормална врската тогаш има и побитни работи.
baby-star i Greeen Има едно правило, не го „убивајте“ гласникот а ако веќе го убивате кажете му барем фала што ви ја кажал вистината .
типичен машки муабет ова кај 80% од мажите затоа не се чудете ако во секоја врска му е сексот на прво место тогаш нека си тргнат во потрага по нимфоманка и цепаJ брате 24/7 со неа но хммммм љубов,е па брате ништо од тоа нема да има време за други работи освен сексот...POVELI
Не е најбитен, ама не е ни небитен. Ако не си одговараат двајца во кревет, некако се губи некој битен момент од врската, дури и може да дојде до тоа, мака да ти биде кога ќе дојде време за секс. Повеќето мислам дека би се задоволиле со некои недостатоци кај партнерот, ако сексот е добар, во обратен случај мислам дека би пукнало кај и да е. Нормално дека на долго врската ја држат други работи, ама без компатибилност на ова поле малце потешко би идело (некој сигурно ќе ќути, лаже или глуми)
Ако сексот е најбитен тогаш зошто постојат врски и бракови? Па тогаш ќе се сексаме со кој ќе стигнеме.. Секако дека не е неважен,ама не е и најважен.
1. Како успеа од тоа што го пишав дека е вади клавај работата , незнам ... ќе те замолам пак да си прочиташ па после да коментираш 2. и МНОГУ важно е дека сексот кај машкото е битно , кај некој на прво место , кај некој на 2 или 3то место и ДА спаѓа во најбитните = Прашај ако не ми веруваш било кое машко на планетава ќе го добиеш тој одговор.... види и интернет статистики во врска со тоа прашање 3.Јас со мој 20 години уште не сум го ни почнал животот , а ни ти не си го изнаживеала со твои 26 години , кога ќе напуниш 70 год тогаш имаш право да кажеш дали си го иживеала животот молим ти се. 4.Вакво понашање со другарка ти оти таа ја плаќаат да те трпи , мене културно како што те учеле дома да се понашаш , без пцовки со аргументи и смирено а не одма плукање 5. ДА повторам за да не ме цитираш , кај мене лично е битен , не за вади клавај , туку како психичко ниво така и на физичко ниво да бидеме поврзани 6. Ако решиш да цитираш , да не се понашаш како 4то оделение туку како 26 годишна девојка 7.Благодарам Нема проблем бе , тој дечко ти нема никад да те задоволи ама ќе те сака и врската ќе ви биде супер ... Абе....абе ...Не ни заслужувате да ви реплицира човек .... Уште еднаш , Сексот е битен , за некој најбитен , за некој не до толку ....
Многу романтични моми имало Кој сака нека си се држи за рака, и нека си ги брои звездите, јас кога сум со дечко ми, сакам јако сексање. Мене сексот ми е во топ 3, едноставно не можам да легнам со него, и да не помислам на секс
Добриот секс е неопходен, не само за мажи, туку и за сите жени што уживаат максимално во сексот(на пример, јас ). Еве, јас лично и да го имам најдобриот дечко на свет-убав, згоден, добар итн, ако не ми е убав сексот со него, би го оставила без многу размислување. А од друга страна, верувам дека би останала подолго во врска со некој што не ми одговара баш, само заради добриот секс и тоа несвесно. Убаво си рече некој погоре, сексот сите караници ги смирува, барем на одредено време
Бидејќи видно сум импресиониран од одредени одговори што нема да ги цитирам, сакам да ви поставам едно отворено прашање, но да добијам и еднакво отворен и директен одговор: Ако дечкото со којшто сте ве секса лудо, незаборавно и ко никој друг, дали би останале со него и, да речеме, ако физички/психички ве малтретира? Прашувам, зашто секој човек со нормални способности за дедукција од темава ќе добие впечаток дека одредени од вас би трпеле (не)одредено време сешто, само меѓуножјето да ви е задоволено.
Па, тоа ти е веќе садо-мазо Не знам зашто има потреба да се оди во крајности како физичко малтретирање?! Ако ми е со некого сексот одличен, а не функционира нешто друго, на пример, имаме различни планови за иднина, да, веројатно несвесно би останала подолго со него. А кога некој физички и психички би ме малтретирал, не би ми бил ниту привлечен за да уживам во сексот со него.
Значи велите дека ако некој е совршен во карактер и изглед, но доколку сексот не е добар, ќе го оставите. Од друга страна, велите дека ако некој се понаша ко идиот или во врската е поставен ко идиот, но доколку ве „секса“ јако, ќе останете извесно (подолго) време со него. Околу тоа беше поставено прашањето, а и малтретирањето што го спомнав како пример, а не како одење од крајност во крајност, може да се појави во текот на врската. Значи, да речеме дека типот по година врска почне да е љубоморен, посесивен, да ве гуши, да се расправа, да гунџа за се можно, но се уште да ве „секса“ јако... Значи во тој случај, останувате со него, така? Од друга страна, типот е реален, солиден, амбициозен, успешен, внимателен со вас, заљубен, ви обрнува внимание... Но ете, сексуално не е толку искусен - го оставате прва прилика за подобар Стојко, не грешам, нели? Пријателке, јас не одам од крајност до крајност, ниту посакувам малтретирање некому, но како машко ти кажувам каква дедукција се носи од одредени постови овде. Жално...
Па не верувам дека некоја нормална девојка, би била запалена и во расположение да сака да има секс со некој што ја тепа и малтрерира? ШТО ќе ми е на мене задоволено меѓуножје, ако сум цела модра, и пореметена од психичка тортура. Какво размислување е ова? Како може нормална девојка (пак ќе прашам) да се навлажни со некој пореметен створ. Значи на девојка да и се сака, треба да е во добро реасположение (барем за мене зборам) Па не мора одма да го оставиш ти дечко ти за подобар Стојко,кој кажа и дека само мажите се тие што треба да се трудат во сексот? Па не е поентата жената само да ги рашири нозете и се од мажот да чека!
^ Дел од постовите погоре кажаа, пријателке. Нема да цитирам, зашто одма ќе бидам растргнат и распарчен ко некое диво месо. Ако не се наоѓаш директно засегната, тоа значи дека размислуваш разумно. А физичкото и психичкото малтретирање се многу посериозен проблем отколку што мислиш, и добар дел од нив се „детектираат“ во подоцнежни стадиуми од врските. За жал, имав една другарка таква, и точно знам што ти зборувам.
Заради сексот, затоа што во поглед на самодоверба беше тотално уништена додека сфати дека трпи психичка тортура, и не веруваше дека друг би ја засакал - ама си се тешеше, дека со овој барем си има моменти кога и било убаво, на сигурно си била. И требаа пет години да го остави - да сфати дека МОРА без него, а и откако го остави, еве уште немала друг момак, едноставно заборави што значи да се флертува, да преземе иницијатива, да покаже интерес... веќе не е ни сигурна во својата ориентација, се почесто ми кажува дека ја привлекуваат физички жени. Битно 5 години си го добиваше на редовна база, и си беше задоволна „само“ со тоа. Ќе се споменам и јас како пример. Имав од оние, фамозните врски без обврски во кои се гледав месец и пол со една девојка, и имав секс и предигри за кои претходно имав слушнато и видено само во порничите. Девојката беше права нимфоманка, обожаваше се да испробува и експериментира. Се гледавме, како што реков, месец и пол, но потоа јас ја оставив неа; Зошто? Затоа што пред/по сексот не знаевме 5 реда муабет да сврзиме, едноставно немавме заеднички теми на интерес. Споредено со тоа, пред 7-8 години имав врска со девојка за која може да се рече дека и немаше некоја потреба од секс. дали 2-3 пати во месецот и беше доволно... Но во секое друго поле функциониравме изврсно, и на крајот врската траеше 3 години без кусур. Да напоменам, на крајот се распадна ради сосема икста причина, не ради недостаток на секс. И уште нешто, околу психичката тортура. Таа не мора да е нанесена од партнерот, можете и самите да си ја наметнете. Сексот, иако може да е без чувства, е физичко поврзување помеѓу партнерите и споделување на интима и притаени желби. Колку подобар ви е сексот со дечкото, со текот на времето толку повеќе ќе го чувствувате дечкото како свој, зашто му „предавате“ важен дел од себе, дел кој не го знаат многумина - паралелно со тоа, и чувството на посесивност и љубомора ќе разгорува и ќе ви создава немир. И додека трепнеш - не си среќна со дечкото со кој имаш луд секс, но ќе трпиш...
Епа тогаш таа твоја другарка во случајов си е крива А врска без обврска, се знае дека е сведена само на секс, и секако дека нема што да се очекува и 5 реда муабет, се знае, се гледате, се сексате, и чао пријатно Тоа јас и не го вбројувам во врска, врска помеѓу два партнера што се сакаат и официјално се заедно Е сега, секое тело си е различно, девојка ти можеби помалку сакала, друга па повеќе Темата си е убаво пишана, дали во врската (а јас тука сфаќам нормална врска) е сексот најбитен... А замисли ја следнава ситуција па..(кога и ти веќе малку помеша поими) Врската ти е супер, се сакате, карактерно супер, ама ете сексот е реткост? А тебе ти се сака... И што ќе правиш ти во случајов?Му кажуваш на партнерот, а тој гајле си нема. Или друга ситуација- Себичен партнер, си гледа само за него, тој да си ја заврши работата, а ти, кој те шиша? Ни едното ни другото. Сексот си е природна појава, и јас сметам дека за здрава и саглам врска тој си е доста потребен!
ОК, значи јас не бев во нормална врска затоа што девојката помалку го сакаше сексот од мене. ОК, во иднина ќе гледам да го дискутирам тоа со нив уште на прва вечер, да им речам да ги мериме желбите за секс, и на нивната очекувана шокантна реакција, ќе речам дека токму девојка ми ја наметна идејава. Да повторам, бев во таква и ништо не ми фалеше. Со оглед на тоа што поминав во НОРМАЛНИ врски потоа, веднаш и би се вратил на таква врска. А ти текнало дека сексот може да е реткост и од принудни причини? Тогаш што правиме, повторно ќе се оставаме и слично? Или уште подобро, ќе трчаме по туѓи Стојковци и Трпани?
Дечко ти читаш ли што пишувам јас? Реков НОРМАЛНА ВРСКА, ОПШТО нормална, дечко девојка, заедно, созреани, се сакаат, тра лала, а не реков дека Твојата врска не е НОРМАЛНА оти девојка ти не сакала? Си се помешал! Пак ќе кажам- Тебе може не ти фалело ништо, на некој друг па ќе му фали. Сите сме различни фала богу, зашто и има толку различни ставови! А какви се тие принудни причини?
Па затоа бе пиле и јас реков дека ти веројатно не беше засегната уште со првичното прашање, зашто ги прашав тие со различните ставови. Не викај, читам и без извичници! Принудни причини? Колку сакаш ги има - здравствени проблеми, различни смени на работа, постојан замор, стрес, темпирано секојдневие, посветеност кон децата...
Кога сте во иста куќа, секогаш се наоѓа време за секс АКО СЕ САКА СЕ МОЖЕ Никој не бара 8 саата рабтно време секс, ама неколку пати во неделата, секој може да најде време Како и да е јас излагам од муабетов, доволно ми беше