За некои работи - да, се може. За некои што не зависат од нас - In a parallel universe... Фала за дискусијата, се читаме низ другите теми.
Да знаеш како функционираат хормоните не би се чудел на погорните констатации, се е јасно и нема ништо ниту чудно ниту мистериозно. Неискусен не значи дека не го бива, може да се има одличен сексуален живот и со неискусен (отпочеток) партнер. Сепак ако сексот на подолг рок не функционира а двете страни немаат консезус дека така им одговара таа врска е осудена на пропаст и може да се оддржи само од интерес (материјален или некој друг). Спомна во друг пост, за тебе било ок за повеќето односи 2-3 пати месечно ќе бидат како да ги нема и тоа многу повеќе личи на платонска отколку на нормална сексуална врска.
Ако веќе ова е "вистината" (според тебе),јас слободно можам да кажам дека сум МНОГУ СРЕЌНА што мојот дечко не е таков
Не е НАЈбитен ама сепак е битен ако немаш доволно топлина и моќ во креветот не е доволно само разбирање од парнерот покрај добар пријател треба да биде добар и страсен љубовник
Остај, тинејџериве мислат дека сѐ знаат и сите (посебно мажите) се такви какви што они сакаат да бидат без разлика дали тоа има врска со реалноста . Толку заблуди има за мажите понекогаш си мислиш are we really from different planets
Мислам дека прашањево што го поставуваш нема врска со темата ама еве мое мислење за тоа.....ако некој ме малтретира тогаш не знам како би останала во таква врска а уште пак и да ми текне на секс со малтретирачот.Дури и ако сексот бил феноменален на почеток а немало никакво малтретирање а подоцна се јавува и тоа е во тој случај СИГУРНО никогаш нема да ти текне на секс без разлика колку бил ДОБАР. Затоа што едно со друго се поврзани и ако немаш некој хармонија меѓу себе ако има кавги и плачки и тепачки тогаш не знам ИСКРЕНО како би стасала до секс,и ако сексот секогаш е посладок после некоја расправија ама онаа во нормалните граници без покажување на И прв пат среќавам некое машко кое вика дека сексот не е битен,обично на вас сексот ви е побитен од колку на нас жените...секоја чест за тебе..... И јас се согласувам како и останатите дека СЕКСОТ НЕ НАЈБИТЕН ама НЕ Е И НЕБИТЕН......ако сакаш да бидеш од сите страни задоволен значи тука и тој има УЛОГА.......колку и да се сакаш со некого и да е најубав, да ги има сите најдобри карактеристики еве и да биде најбогат , ако не може и не сака да се потруди да задоволи девојка тогаш самата по себе хармонија што е имаш во врска ќе почне да се распаѓа.
Сексот е битен кога го немаш,небитен кога го имаш! Игра на зборови,ама има вистина во нив. И на прашањето погоре ,сексот е одличен а партнерот ве малтретира.Психички и физички.Како може така??? Мене лично овие две работи не ми одат под рака.Тука ,претпоставувам дека е женската страна во прашање,не е нешто во ред.Кај и да е ,ќе пукне.Психички.
Пријателке, верувај дека има многу врска, и го поставив базирано на конкретни примери во мојата околина, и девојки за кои знам дека трпат многу во врската и не сакаат да ја прекинат само затоа што на сексуално поле се константно и видно задоволени - мислам, самите си го кажуваат тоа. Инаку, не реков никаде дека сексот не е важен, сполај ти! Значи не одете од крајност во крајност - Психичката и физичката тортура ги спомнав како најостри примери во кои може да се оди (и за кои жал постојат), но поентата беше, како што пишав на претходниов цитат - „Девојки за кои знам дека трпат многу во врската и не сакаат да ја прекинат само затоа што на сексуално поле се константно и видно задоволени.“ Значи да се разбереме, во целава дискусија подразбирам и МАШКИ кои се дел од фалична врска, но ја одржуваат само заради квалитетен секс. Но ова е пред се женски форум, затоа прашањата ви ги поставив вас.
Мислам дека претеруваш. Мислењата се однесуваат на дечко кој можеби не ти одговара баш карактерно, ама ти е компатибилен во кревет. Не станува збор за насилник, злосторник сеедно, туку едноставно на дечко/девојка кој е различен од тоа што ти би сакал/а, ама ете има поголема искра во тој дел од врската, па ќе ја продолжиш колку толку. И сметам дека не станува збор за лудо сексање, туку едноставно да ти се погоди, затоа што колку луѓе, толку вкусови (замисли ситуација ја дома обесени по плакари камшици, лисици што и да е, а дечкото срамежлив, во темница се соблака и сака само под ќебе, пример зборам ). Во секој случај и таква врска мислам дека не би траела долго, затоа што евентуално ќе се презаситиш од сексот, а неговиот/нејзиниот карактер ќе почне се повеќе да ти смета. Примерите што ги наведуваш се поединечни и верувам дека станува збор за личности кои немаат високо мислење за себе штом дозволуваат физичка и психичка тортура за добар секс.
Конечно, ти благодарам на сеопфатниот одговор (и за екстремните примери, и за оние „обичните“, во кои врската не функционира, но сексот „оди“), ова го барав цело време да го слушнам како размислување.
Во топ 3 е, дефинитивно Љубов, почит, разбирање, доверба....да, се согласувам, ама сами без сексот НЕ ОПСТОЈУВААТ. Еве, нека каже некоја од феминките што сметаат дека сексот не е битен - ако мажот ви почне да ве заприметува се` помалце и помалце, а со тоа се намалуваат и сексуалните активности, дали по некое време ќе почнете да мислите на комшијата/колегата/пријателот како лудо ве секса? Сигурно ќе И можете тука се` да напишете, дека Нема шанси тоа никогаш да се случи, дека го сакате, му верувате, го почитувате, и тоа е супер, вака сувопарно кажано, ама еве, да не биде дека јас тресам од ракав, отворете ја темата Брак без секс, и видете како размислуваат тие на кои им фали истиот. Љубов? Доверба? Верност? Се` оди во бестрага кога жената не се осеќа како права жена, привлечна и секси на својот маж. А така сигурно нема да се чувствува ако тој не „брка“, не и` дофрлува секси забелешки и не ја задоволува сексуално. И да не се разбериме погрешно, не сум феминистка, истото важи и за мажите, еднакви сме нели. Ако мислите дека ќе ве сака само затоа што сте му ги испрале гаќите и му правите готвен ручек секој ден - грдно се лажете. Ако тоа се случува - треба да се преиспита бракот/врската, некаде некој сигурно се „празни“ ...не за џабе велат - добар к*р за мир во куќа п.с. Апсолутно тука не ги вбројувам ситуациите на неможност за секс од Х причини - стрес на работа, болест, раѓање на дете, привремена физичка одвоеност...
Да? Шубо размислуваш... Се надевам ти веќе си имаш траен мир во куќата. Ех, што ти бил едноставен рецептот, 25 години во заблуда сум живеел. А ко ќе размислам, од кај комшииве често слушам грмење и расправии... Ништо, чичко Стојко таму не функционира.
^ Секој си знае дома како му е А комшиите што прават и зошто се караат, да ти кажам право ич не ме интересира. Дали од недостаток на Стојко, или од недостаток на ум - нивни проблем
Чекај бе млад си, ќе научиш, има време Туку, што ми беше зборот, сексот можеби не е најбитен но секако е битен елемент во една врска и треба се да функционира заедно за да врската опстои, да има баланс. Тоа е индивидуално прашање и прашање на вкус.Оние кои не се во брак можеби ќе кажат сексот е најбитен а оние што се во брак-не е најбитен, побитни се други работи. Тоа е поради тоа што во брак имаш некоја сигурност и меѓусебно сексуално се разбирате (кога едноставно не ви е до секс). Убаво велат-со сила убавина не бидува, колку сакаш глуми и надоместувај од друга страна (не зборам само за секс), еден ден-ќе пукне.
Спојлер Значи не одете од крајност во крајност - Психичката и физичката тортура ги спомнав како најостри примери во кои може да се оди (и за кои жал постојат), но поентата беше, како што пишав на претходниов цитат - „Девојки за кои знам дека трпат многу во врската и не сакаат да ја прекинат само затоа што на сексуално поле се константно и видно задоволени.“ Значи да се разбереме, во целава дискусија подразбирам и МАШКИ кои се дел од фалична врска, но ја одржуваат само заради квалитетен секс. Но ова е пред се женски форум, затоа прашањата ви ги поставив вас. Па сега,зависи кој како ги гледа работите.Јас вака гледам-значи штом постои ,физичка и психичка тортура ,а женското е во врска тоа не е поради секс,туку поради страв.Кој нормален би уживал во сексот,ако онака трпи навреди а можеби и удари.Ако вели дека сексот е на врвно ниво а се случува ова претходното тогаш девојката ЛАЖЕ.Кои се причините за тоа е сосема друга тема на разговор.А за мажите ако се како што велиш во фалична врска,во никој случај причината не е психичка и физичка тортура.Барем јас не сум сретнала такви примери. И тука кругот се затвора.
mims-89 Ме пресмеа девојко Се воодушевив на твојот памет.Топ си Инаку реков дека сексот не е најбитен!Не реков дека воопшто не е битен.Ама,секој си го чита како што ми одговара. И нели мислењево ќе ми биде избришано,затоа што искоментирав девојка што има голем број на мислења и се смета за бог...тоа е.
Абе шо сакате кажeте, ама ако во една врска не чини сексот, џабе ти е разбирањето, почитувањето итн итн. Па тоа можам да го имам и со другар, нели? Ако сексот не ви е убав поздравете се од врската, тоа е тоа што зближува и те прави да полудиш само кога ќе го видиш. Не се секирајте, чим сексот ви чини, одлично се разбирате и ќе се разбирате во се друго. Задоволена жена знае чуда да направи, да нема ни пмс, ни да се кара, абе едноставно да цвета врската. Најбитно е, мајке ми!