1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сексот е најбитен?

Дискусија во 'Секс' започната од anima, 20 декември 2009.

1. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    За некои работи - да, се може.
    За некои што не зависат од нас - In a parallel universe... :lol:
    Фала за дискусијата, се читаме низ другите теми. :)

2. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Да знаеш како функционираат хормоните не би се чудел на погорните констатации, се е јасно и нема ништо ниту чудно ниту мистериозно.

Неискусен не значи дека не го бива, може да се има одличен сексуален живот и со неискусен (отпочеток) партнер.

Сепак ако сексот на подолг рок не функционира а двете страни немаат консезус дека така им одговара таа врска е осудена на пропаст и може да се оддржи само од интерес (материјален или некој друг).

Спомна во друг пост, за тебе било ок за повеќето односи 2-3 пати месечно ќе бидат како да ги нема и тоа многу повеќе личи на платонска отколку на нормална сексуална врска.

3. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Ако веќе ова е "вистината" (според тебе),јас слободно можам да кажам дека сум МНОГУ СРЕЌНА што мојот дечко не е таков ;)

4. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Каков не е :^) ?

5. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Не е НАЈбитен ама сепак е битен
    ако немаш доволно топлина и моќ во креветот не е доволно само разбирање од парнерот
    покрај добар пријател треба да биде добар и страсен љубовник :)

На aleks blond му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Не е нормален, педер е. :D

7. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Остај, тинејџериве мислат дека сѐ знаат и сите (посебно мажите) се такви какви што они сакаат да бидат без разлика дали тоа има врска со реалноста :D.

Толку заблуди има за мажите понекогаш си мислиш are we really from different planets :D

8. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Мислам дека прашањево што го поставуваш нема врска со темата ама еве мое мислење за тоа.....ако некој ме малтретира тогаш не знам како би останала во таква врска а уште пак и да ми текне на секс со малтретирачот.Дури и ако сексот бил феноменален на почеток а немало никакво малтретирање а подоцна се јавува и тоа е во тој случај СИГУРНО никогаш нема да ти текне на секс без разлика колку бил ДОБАР.
    Затоа што едно со друго се поврзани и ако немаш некој хармонија меѓу себе ако има кавги и плачки и тепачки тогаш не знам ИСКРЕНО како би стасала до секс,и ако сексот секогаш е посладок после некоја расправија ама онаа во нормалните граници без покажување на :muscle:
    И прв пат среќавам некое машко кое вика дека сексот не е битен,обично на вас сексот ви е побитен од колку на нас жените...секоја чест за тебе.....
    И јас се согласувам како и останатите дека СЕКСОТ НЕ НАЈБИТЕН ама НЕ Е И НЕБИТЕН......ако сакаш да бидеш од сите страни задоволен значи тука и тој има УЛОГА.......колку и да се сакаш со некого и да е најубав, да ги има сите најдобри карактеристики еве и да биде најбогат , ако не може и не сака да се потруди да задоволи девојка тогаш самата по себе хармонија што е имаш во врска ќе почне да се распаѓа.

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.774
    Допаѓања:
    99.976
    Сексот е битен кога го немаш,небитен кога го имаш!
    Игра на зборови,ама има вистина во нив.
    И на прашањето погоре ,сексот е одличен а партнерот ве малтретира.Психички и физички.Како може така??? :fubar: Мене лично овие две работи не ми одат под рака.Тука ,претпоставувам дека е женската страна во прашање,не е нешто во ред.Кај и да е ,ќе пукне.Психички.

10. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Пријателке, верувај дека има многу врска, и го поставив базирано на конкретни примери во мојата околина, и девојки за кои знам дека трпат многу во врската и не сакаат да ја прекинат само затоа што на сексуално поле се константно и видно задоволени - мислам, самите си го кажуваат тоа.

Инаку, не реков никаде дека сексот не е важен, сполај ти! :lol:

Значи не одете од крајност во крајност - Психичката и физичката тортура ги спомнав како најостри примери во кои може да се оди (и за кои жал постојат), но поентата беше, како што пишав на претходниов цитат -
    „Девојки за кои знам дека трпат многу во врската и не сакаат да ја прекинат само затоа што на сексуално поле се константно и видно задоволени.“

Значи да се разбереме, во целава дискусија подразбирам и МАШКИ кои се дел од фалична врска, но ја одржуваат само заради квалитетен секс. Но ова е пред се женски форум, затоа прашањата ви ги поставив вас. :)

11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Мислам дека претеруваш. Мислењата се однесуваат на дечко кој можеби не ти одговара баш карактерно, ама ти е компатибилен во кревет. Не станува збор за насилник, злосторник сеедно, туку едноставно на дечко/девојка кој е различен од тоа што ти би сакал/а, ама ете има поголема искра во тој дел од врската, па ќе ја продолжиш колку толку. И сметам дека не станува збор за лудо сексање, туку едноставно да ти се погоди, затоа што колку луѓе, толку вкусови (замисли ситуација ја дома обесени по плакари камшици, лисици што и да е, а дечкото срамежлив, во темница се соблака и сака само под ќебе, пример зборам :!: ). Во секој случај и таква врска мислам дека не би траела долго, затоа што евентуално ќе се презаситиш од сексот, а неговиот/нејзиниот карактер ќе почне се повеќе да ти смета.

Примерите што ги наведуваш се поединечни и верувам дека станува збор за личности кои немаат високо мислење за себе штом дозволуваат физичка и психичка тортура за добар секс.

На slavica999, Trendafilka и Ph0enix им се допаѓа ова.
  12. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Конечно, ти благодарам на сеопфатниот одговор (и за екстремните примери, и за оние „обичните“, во кои врската не функционира, но сексот „оди“), ова го барав цело време да го слушнам како размислување. :bow:

13. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    Во топ 3 е, дефинитивно :)

Љубов, почит, разбирање, доверба....да, се согласувам, ама сами без сексот НЕ ОПСТОЈУВААТ. Еве, нека каже некоја од феминките што сметаат дека сексот не е битен - ако мажот ви почне да ве заприметува се` помалце и помалце, а со тоа се намалуваат и сексуалните активности, дали по некое време ќе почнете да мислите на комшијата/колегата/пријателот како лудо ве секса? Сигурно ќе :D
    И можете тука се` да напишете, дека Нема шанси тоа никогаш да се случи, дека го сакате, му верувате, го почитувате, и тоа е супер, вака сувопарно кажано, ама еве, да не биде дека јас тресам од ракав, отворете ја темата Брак без секс, и видете како размислуваат тие на кои им фали истиот.
    Љубов? Доверба? Верност? Се` оди во бестрага кога жената не се осеќа како права жена, привлечна и секси на својот маж. А така сигурно нема да се чувствува ако тој не „брка“, не и` дофрлува секси забелешки и не ја задоволува сексуално.

И да не се разбериме погрешно, не сум феминистка, истото важи и за мажите, еднакви сме нели. Ако мислите дека ќе ве сака само затоа што сте му ги испрале гаќите и му правите готвен ручек секој ден - грдно се лажете. Ако тоа се случува - треба да се преиспита бракот/врската, некаде некој сигурно се „празни“ :P
    ...не за џабе велат - добар к*р за мир во куќа :lol:

п.с. Апсолутно тука не ги вбројувам ситуациите на неможност за секс од Х причини - стрес на работа, болест, раѓање на дете, привремена физичка одвоеност...

На Mini-Mouse, slavica999, thinkerbell и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325
    Да?
    Шубо размислуваш...
    Се надевам ти веќе си имаш траен мир во куќата. :wasntme: :lol:
    Ех, што ти бил едноставен рецептот, 25 години во заблуда сум живеел. :D
    А ко ќе размислам, од кај комшииве често слушам грмење и расправии... Ништо, чичко Стојко таму не функционира. :rofl:

На rosebush му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.682
    ^ Секој си знае дома како му е ;)
    А комшиите што прават и зошто се караат, да ти кажам право ич не ме интересира. Дали од недостаток на Стојко, или од недостаток на ум - нивни проблем :)

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.379
    Допаѓања:
    17.575
    Чекај бе млад си, ќе научиш, има време :rofl:
    Туку, што ми беше зборот, сексот можеби не е најбитен но секако е битен елемент во една врска и треба се да функционира заедно за да врската опстои, да има баланс. Тоа е индивидуално прашање и прашање на вкус.Оние кои не се во брак можеби ќе кажат сексот е најбитен а оние што се во брак-не е најбитен, побитни се други работи. Тоа е поради тоа што во брак имаш некоја сигурност и меѓусебно сексуално се разбирате (кога едноставно не ви е до секс).
    Убаво велат-со сила убавина не бидува, колку сакаш глуми и надоместувај од друга страна (не зборам само за секс), еден ден-ќе пукне.

На kravce и Ph0enix им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.774
    Допаѓања:
    99.976
    Значи не одете од крајност во крајност - Психичката и физичката тортура ги спомнав како најостри примери во кои може да се оди (и за кои жал постојат), но поентата беше, како што пишав на претходниов цитат -
    „Девојки за кои знам дека трпат многу во врската и не сакаат да ја прекинат само затоа што на сексуално поле се константно и видно задоволени.“

Значи да се разбереме, во целава дискусија подразбирам и МАШКИ кои се дел од фалична врска, но ја одржуваат само заради квалитетен секс. Но ова е пред се женски форум, затоа прашањата ви ги поставив вас. :)
    Па сега,зависи кој како ги гледа работите.Јас вака гледам-значи штом постои ,физичка и психичка тортура ,а женското е во врска тоа не е поради секс,туку поради страв.Кој нормален би уживал во сексот,ако онака трпи навреди а можеби и удари.Ако вели дека сексот е на врвно ниво а се случува ова претходното тогаш девојката ЛАЖЕ.Кои се причините за тоа е сосема друга тема на разговор.А за мажите ако се како што велиш во фалична врска,во никој случај причината не е психичка и физичка тортура.Барем јас не сум сретнала такви примери.
    И тука кругот се затвора.

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    mims-89
    Ме пресмеа девојко |( Се воодушевив на твојот памет.Топ си ;)

Инаку реков дека сексот не е најбитен!Не реков дека воопшто не е битен.Ама,секој си го чита како што ми одговара.
    И нели мислењево ќе ми биде избришано,затоа што искоментирав девојка што има голем број на мислења и се смета за бог...тоа е.

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Па не планирав некого да воодушевувам но баш ми е мило ете така што некој се пронашол :)

20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Абе шо сакате кажeте, ама ако во една врска не чини сексот, џабе ти е разбирањето, почитувањето итн итн.
    Па тоа можам да го имам и со другар, нели?
    Ако сексот не ви е убав поздравете се од врската, тоа е тоа што зближува и те прави да полудиш само кога ќе го видиш.
    Не се секирајте, чим сексот ви чини, одлично се разбирате и ќе се разбирате во се друго.
    Задоволена жена знае чуда да направи, да нема ни пмс, ни да се кара, абе едноставно да цвета врската.
    8)
    Најбитно е, мајке ми! :rock:

На crazylady, thelittle17, crimson и 2 други им се допаѓа ова.