Да игра голема улога мегутоа мислам дека не е пресуден-пред се треба врската да се заснова на взаемна хармонија,доверба и искреност со многу љубов а сексот да дојде како круна на сето ова!!!
колку и да има љјубов по мејѓу двајца сепак нее доволна ако нема секс таја љјубов полека изчезнува сексот е столб на таа врска
Сексот е важен, но ако партнерот не знае да се однесува како што треба залудно е се. Сум била во врска каде сексот ми беше совршен, сосема спротивно од неговото однесување. Не вреди да сте во врска каде само заради сексот ќе толерирате некого што нема основна култура.
За мене, за сериозна врска не ми е најбитен. Важен е, не велам не..ама не пресуден За мажите, што знамверојатно им е поважен него на мене
Секако дека е најбитен или само на секс е сведена врската или па се нема ( доволно ) секс! па кога ќе видиш...
Најбитен е во една врска, швалерска инаку ќе те откачи швалерката затоа што од еден таков се крие за нандруг друг ли да налета. Најбитен
Можеби не е најбитен од се но сепак е многу важен за одржување на една добра, здрава и стабилна врска.
Кога ќе поминеш некоја година со партнер со кој сексот е мизерен и очајно лош, ќе сфатиш дека е битен. Битна е страста дА постои и истиот да е уживање а не морална обврска. Така да битен е, особено кога после добар секс се шеташ насмеан со денови. Сум се нашла во двете ситуации кадешто долгата врска стана мачење поради лошиот секс, и сегашната врска кадешто одличниот секс ја прави врската уште подобра
Оној ден коа ебењето ќе може да ги премости карактерните разлики, да ја поправи загубената доверба, да плати заедничка кирија или рата или да ја замени слабата заинтересираност на партнерот во кризни моменти, болештини и кризи, тогаш ќе биде најбитен. До тогаш е само фино надополнување на целосната слика А за полуврски и четврт врски, каде не се живее заеднички, каде се гледате одвреме навреме, за средношколски и студентски љубави до гроба (до нареден семестар) сексот е секако најбитен пошто и нема ништо друго во таквата врска. Ок, има таму и држење за рака и гледање фотки на Инста ама тоа е све зајебанција. Е сеа ок, теоретски може после сексуална привлечност да се надгради и нешто повеќе во една врска, па чак и да заврши со бракови и деца ама тоа е поретко. Најважна е карактерната компатибилност. Ако постои сексот и онака ќе е добар. Ако ја нема, и самиот поим за добар секс ќе биде различен и од старт имаме офсајд. И така...
Кога не си задоволен со плата или немаш работа 2-3 месеци, а дома те чекаат 2-3 усни кои чекаат јадење плус сметки тогаш ти се крева единствено на огласи за работа...
Зошто ни се тогаш врски и бракови, штом сексот и физичката привлечност не се најбитни? Ако е за да не бидеме сами, или децата да се воспитуваат здраво, постојат и други начини луѓето да се организираат.
Битни се на старт ама после доаѓаат други ствари со тек на време, јас не би можел да живеам со особа со која неам ништо заедничко само затоа шо ќе иаме редовен секс, па макар и го гледал Стамбол после секоја сеанса. Не за друго, денот има 24 часа а годината 365 дена, животот носи секакви ситуации и така раја која очекува премногу од сексот за пар години се буди во кревет со особа која ја мрази или со тотален странец...и после разводи, па драми, па телевиса презента...ами шо очекувале коа се заедно само ради половите им органи!? Не сериозно...