Тоа што некој избрзува и бира да има секс со којгоде, е негов личен проблем. Прашањето е дали сексот е најбитен во врската, не дали сексот ќе ги реши сите меѓународни кризи.
Зарем мислиш дека овие луѓе размислувале за оргазми, садомазо, секс по паркови, дискотеки, балкони, плажи, базени, камшикување, разни помагала за да почуствуваат среќа во бракот? Љубовта, т.е. сексот од секогаш бил првенствено за репродукција. Останатото не постоело.
Не се меѓународни, ама кризите се сосема реални во реална врска на реални луѓе а не на замислен пенис и вагина кои живеат заедно. Одговорот беше во претходен пост, зависи од особа до особа, ако тебе пример сексот ти е пред довербата (и неколку други ситници) да кажеме во една врска тогаш да, најбитен ти е сексот во врската.
Муабетот не е за што служи сексот, муабетот е дека сексот му е потребен на човекот. Ако нешто не ти е јасно, прашај, не да ми го извртуваш (изопачуваш) мислењето во друг правец. И не можеш да знаеш дека овие луѓе чувствувале среќа во бракот. На многу од нив, брачните партнери им биле наметнати, барем едниот не бил задоволен покрај кого треба да го помине животот, обично женската страна. Мене ми е битна функционалноста на левото око, исто колку и онаа на десното уво. Нема скала за приоритети. Сексот е основата што постојат врски.
Да ве прашам вие некогаш сте имале лош секс? Колку и да е стабилна врската ако нема страст во неа нема да опстои, ќе има само два фрустрирани партнери и ќе пукне кога тогаш.
Не е најбитен според мене. Во една врска најбитно е доверба,разбирање и почитување еден кон друг. Од една страна и сексот ја држи врската ,тој момент е кога парот е сам впиен со страст. Али пак ќе кажам ако сексот е добар ,а нема доверба и разбирање џабе е се.
Па не било со кој,сексот мислам дека е поубав кога е со саканиот тогаш тој момент е само за нив двајца душите си ги отварат јас така го гледам.Има и поврзаност некоја љубовта неможе без сексот и сексот без љубов неможе-не иде. Таков век дојде каде што по цел ден сме на работа немаме време многу,затоа тој момент е за парот да се опушти да си пружи љубов и топлина
Да, така е. Сексот е убав со оној што го сакаш. Меѓутоа такво време дојде што луѓето не мислат на љубов, туку само на секс, да си ја задоволат потребата и толку. Секс без љубов е тоа, секс само за забава. По таа логика доаѓаме до тоа дека сексот не е најважен во врската затоа што денес секс се случува за многу луѓе и со човек кој прв пат во животот го гледаат. Денес лесно се доаѓа до секс, а порано акцент беше ставен на љубовта. Сега љубовта како да е во изумирање ми се чини.
Во право си денес за да се стане главен,славен или богат го користат сексот или секс за една вечер со сосема непозната личност или како што кажа да се задоволат потребите. Може ќе каже некој оваа размислува старовремски ама никогаш не би дозвлила да имам секс со некој што го знам 5мин или заради пари. Не ти се чини туку веќе 99% е изумрена љубова,сега една врска се основа врз секс,пари,коли и слава.Нема љубов како порано кога родителите наши биле млади
Само да ви кажам дека кога зборите дека секс без љубов не иде, дека тоа е чисто од женски аспект, Колку да сме на јасно.
Епа нема љубов како во тие времиња. Кога бев тинејџерка, братучетки кои беа постари 6-7-8 години од мене имаа врска од неколку години, па потоа имаа секс со партнерот. Тие тоа го кажуваа дека е така. Денес за секс не ти треба врска. Денес секој се секса со кого ќе стигне, за фалење, за корист, за да ги задоволи потребите, да помине време. Но, тоа не води никаде. Емотивно сите сме осакатени од таквите.
А сексот е напишан во камен и не може да се смени? Освен ако едниот или двата партнери се со посебни потреби или со физички аномалии не би требало да е проблем. Не знам какви се тие врски ама со тек на време страста и заљубеноста обично опаѓаат и на нивно место треба да дојдат и други ствари, тоа е секако кога се имаат посериозни намери... За жал и вечен срам, поради моја приглупост а веројатно и напаленост имам влезено во таква врска само поради секс со женска особа која беше физички беспрекорна. За карактерот има што да се каже, а веројатно би имале да кажат нешто и психијатрите. Иако однапред човек знае, јасно е, врапците на гранки пеат "шо правиш бе идиоте" а и на рибите во аквариум им е јасно дека џабе е, не бидува од тоа врска, хаос и нервози pending, повеќе имаш заедничко со рандом Индиос од најзабаталеното село во Амазонија, ќе бидете заедно пар месеци а после ќе се тегнат опашки пар години, па оговарања па срања па пуштање муабети па ПТСД...ама тоа е, младост / тупост. Не ја окривувам неа пошто знаев каква е, целосно е моја кривица пошто се впуштив во тоа срање. Откако сето тоа ќе замре човек не може да се отргне од впечатокот дека ќе било подобро да измастурбира и крај приче, да не си става трн на здрава нога.
Ако сексот е најбитен .. Читај: Си во долга врска со прекрасен секс ..паѓаш во шахта .. остануваш инвалид .. и те оставаат бидејќи сексот е најбитен