Сексуално образование во училиштата

Discussion in 'Образование' started by Unfaithful18, Jul 23, 2010.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Ох навистина немате поим што сѐ знаат на 13 год деца, нели?

2. Cka

Cka Форумски идол

Само тоа, да. Ќе им кажат на децата дека може да не забременат ако дечкото го извади на време. После истиве шарени што зимаат кеш за проектчиња ќе им кажуваат дека треба да абортираат. Мали грешки се тоа, што е едно свршуење...

Иначе сум за. Ама книгите со оглед на тоа дека се крајно неписмени како што се гледа, детето ќе си го едуцирам сама. Ќе оди на школо ради социјализација не за едукација, уште помалку за воспитување. И ќе и кажам дека ова у книгите е глупост финансирана од невладини за да земат пари. А глупавите нека им викаат на нивните деца дека се у книгите е точно. Види оваа спешлка, класика шарена. Не прочитала, ама она е за. И така и ќерката ќе си е воспитува. Без да чита, слепо ќе и вика, имај секс со надвор свршување, така вика Мила. Ова е класичен пример на одбрана на глупост заради кеш.

Осе likes this.
  3. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Темава има наслов и тоа е "Сексуално образование во училиштата" а не шарени и еднобојни. Почнав да читам и се откажав после неколку постови од што трујат со политика. :puke:
    Способни ли сте да напишете мислење на одредена тема без да вмешате политики? Испрани мозоци, греота.:(

Jana06 and tamche995 like this.
  4. tamche995

tamche995 Популарен член

Апсолутно се согласувам.
    Јас поддржувам ССО во училиштата како изборен предмет или како тема во задолжителен преглед. Има многу теми од здравствено - социјален аспект и сл.;

diskreten32 likes this.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

ССО нема да биде изборен предмет туку ќе биде интегриран низ предметите од 1во до 9то.
    Единствен изборен што ќе биде, ќе биде Сексуално образование во 9то, тоа е таа пилот програма што почнува само во 4 училишта од септември.

Јас сум За сексуално образование, и тоа уште од 7мо, но за ССО сум против!

cresa-jagoda and Lengerda like this.
  6. Lengerda

Lengerda Активен член

за време на пубертет и со внимателно одбрана содржина.

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Страница на Хера за ССО

Кого го интересираат детали, нека разгледа.

8. en5

en5 Истакнат член

Треба да се воведе. Многу деца во средно беа неинформирани, машките особено не знаат ништо за циклусот на нас девојчињата. Смешно им беше за овулација и плодни денови кога учевме.

Angie1432 and Elence93 like this.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Ќе го продолжам муабетот овде, пошто на многу надмен начин ја направивте @IRBBB теоретичар на заговор.
    Исто како и страницата што ја постираше https://www.zadecata.org/post/hera-masturbacija-za-deca-od-0-do-4-god
    Страницата од ХЕРА нема да ја барам,небитна е, линкот е валиден и не води до ова
    upload_2023-7-3_21-7-16.png
    Вештини- играње доктори? Во градинка, на возраст од 0 до 4?

И, @CameliaMiller рече приватно и интимно. Како би се извело тоа, како дел од образовен процес, во градинка?

10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не треба ништо да се "учат" 0-4.
    Ако некој нешто треба да научи, родителите се тоа, дека е нормално и дека се' е во ред со детето.

За род не знам врз база на што би учеле толку мали деца, пошто немаат способност да сфатат род како концепт.
    Пак тука би рекла поеќе родителите треба да се образуваат, без оглед детето што не знае што е род, веќе има афинитети кон родово стереотипни особини.

Не знам ни од кај е линков ни што би требало да претставува, ми фали контекст.

theowndemon likes this.