Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс без кондом

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 21 ноември 2009.

1. strawberry18

strawberry18 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    A dali gledas na plodni neplodni denovi? ili ja koristite metoadata da se trgne pred svrsuvanje. jas imav odnos na 16ti den bez kondom, no ne svrsi vo mene, taka so se nadevam deka ne e nisto sluceno
    pozz

2. justME

justME Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2009
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    18
    A dali gledas na plodni neplodni denovi? ili ja koristite metoadata da se trgne pred svrsuvanje. jas imav odnos na 16ti den bez kondom, no ne svrsi vo mene, taka so se nadevam deka ne e nisto sluceno
    pozz[/quote

Jas studiram medicina i gi poznavam tie procesi...do 14-ot den sigurno ne moze da se zabremenis. Posle toa se plodni denovi, no dokolku ne svris vo tebe sansite se minimalni, se slucuvaat mn mn retko....skoro nikogas. Se smeta deka vo sekrecijata kaj maskite za vreme na seksot mozno e da se najdat spermatozoidni kletki, no tie ne si ni kako broj, ni kako kolicina dovolni za da stignat, a ne da zabremenat jajce kletka. Se slucuva da oplodat na primer pri nekoi komplikacii kaj zenskite polovi organi, kako nisko spustena matka ili slicno....! Taka da ne se sekiraj, ne misli na toa, ne bidi pod stres zatoa sto toa radi toa moze da ti kasni pa da bides uste poveke uplasena! :)
    Dokolku sakas da imas seks bez bilo kakvi prezervativi taa ti e edinstvena metoda! :up:
    pozzz****

На Prijatelot му/ѝ се допаѓа ова.
  3. strawberry18

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25

i jas studiram medicina, ama do ginekologija ne sum stignata uste ;) sepak fala ti na sovetot, sakam da delam iskustva i mislenja so dr devojki ;). iako ne se soglasuvam deka do 14ti den e sosema bezbedno. sepak ima individualni razliki vo ciklus kaj sekoja devojka, jas na primer koga bev na ginekolog, mi bese 12 den i mi rece deka sum ovulirala, a ciklusot mi trae 31 den?? isto taka spematozoidite mozat da preziveat vo zenskiot organizam okolu 5 dena, taka sto ako na primer imas sex 11ti den, a ovuliras na 15ti, ima sansi da se zabremeni. kolku so znam jajnicite se mn cuvstvitelni zlezdi, sto bilo kakvi promeni mozat da vlijaat na niv.
    zbor mi bese za taa predsemena tecnost. za nea nemame nisto spomenato na fakultet do sega. od razgovori so dr devojki, nekoi voopsto ja zanemaruvaat taa opcija pa imaat sex bez kondom, nekoi pak velat deka e vozmozno da se zabremeni i od toa..sepak se nadevam deka e tocna tvojata verzija ;).
    Pozzzz

4. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Треба само внимавање,не е до кондом или пилули,ни до плодни/неплодни денови.Има грешки,јасно,ама ако се сака да се внимава секако се може.Еве јас со дечко ми колку пати имаме секс без заштита,па никаков проблем сум немала.Скраја да е да не се заречам :?

5. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    883
    јас имам другарка која веке 3 год има секс без кондом и функционираат на принцип прекинат однос-пред да сврши прекинуваат и очигледно им успева до сега,ама јас не би го препорачала ептен е ризично.И јас мислам дека првиите две недели се помали шансите ама не и дека нема шанси,ние со дечко ми многу внимаваме со заштитата затоа што забременувањето е стварно деликатна работа од една страна треба стварно многу а од друга страна многу малку за да забремениш

6. strawberry18

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    25
    Da se soglasuvam so tebe deka sepak e mnogu rizicna taa metoda, i nie koristime zastita, ama togas taka se sluci, vsusnostr ne bese ni seks vo prava smisla tuku nekolku penetracii...taka da edinstveno so me plasi e taa predsemena tecnost so izleguva koga e penisot vo erekcija. Decko mi vika deka od toa ne e mozno nisto da se sluci, deka sluzi samo za "podmackuvanje".. :oops:
    AKo imate nekoja poopsirna informacija vo vrska so ova, psiite ;)

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.082
    Допаѓања:
    66.930
    Да, предсемената течност е природен лубрикант, меѓутоа содржи и сперматозоиди(многу многу малку), но сепак не се исклучува можноста,колку и да е мала, дека и од предсемената течност може да се забремени.

8. KristyVB

KristyVB Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    imav seks bez kondom , mislam deka svrsi vo mene dodeka svrsuvase bese izbezumen i go prasav dali svrsi vo meen mi rece DA, otkako vide deka se iznervirav radi toa i deka nejkam da prodolzime so seksto mi rrece ne svrsiv vo tebe ne se sekiraj sea za da ne se nerviram mi tvrdi deka ne svrsil vo mne. mi bea plodni denovi sea sto?

9. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Сегааа....не кажа пред колку време се деси тоа, пошо не сум доволно информирана колку време треба да помине за да можеш тест да си направиш. Види разлистај по форумов. Сигурно негде пишува.

10. KristyVB

KristyVB Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    3
    pa sinokja se desi toa so se desi

На An3ne му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Епа мислам треба да почекаш некое време, една недела мислам. Ама не ме држи за збор, кажав дека не сум баш информирана. Побарај си посигурни информации. И без паника. ;)

12. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Ако не се поминати 72 часа купи си апчиња Норлево (не одат на рецепт, иако е препорачливо да ти ги препише гинеколог) околу 500 денари се, а дечко ти не смее да те матка дали свршил или не во тебе, бидејќи ти создава паника и треба да ти каже точно додека не е доцна.

13. tigress89

tigress89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    imav seks ali so kondom i on svrsi koga ko vadese ali kondomot se skinal a jas osetiv nesto na mene ali od nadvor.. mozno li e da ostanam trudna :( a toa ni bese vtor pat vecerta i toj vtor pat svrsi ..zbuneta sum cela mn mi e strav :( :(

14. skorpija89

skorpija89 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Lele luge tripoviiii ...... site so isti problemi.

I MENE MI KASNI, A ne bese u mene znaci nema golemi sansi da sum trudna,i najverojatno mi kasni od stres, ama ke vidime utre testot sto ke kaze.

KATASTROFO MOJA :o

15. stefan4e

stefan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    AJ TE MOLAM NE SE NERVIRAJ NEMAM STO DA TI KAZAM OSVEN DA NAPRAVIS TEST ZA BREMENOST :up:

16. skorpija89

skorpija89 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    dvata se negativni :)))) ama pak ne dobivam ... ako ne mi dojde do ponedelnik idam na goktor .

17. mariebardot

mariebardot Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Од толкавата напнатост фала богу дека и нема да добиеш..стрпи се малце..не мисли на тоа се ке биде ок :)

18. Mija

Mija Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    25
    Да да немој да мислиш на тоа штом и тестовите ти се негативни значи нема место за паника.Тоа што постојано мислиш ти претсатвува притисок и стрес и можеби затоа сеуште немаш добиено....не се секирај :up:

19. janajana

janajana Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    prvo SREKEN PRAZNIK na site i sakam da prasam kolku e efikasna norlevo tabletata jas ja zedov nekade po 14 casa od odnosot?

20. anastasija19

anastasija19 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    51
    ти си под стрес и ке ти доцни не мисли на тоа не мора да значи дека си трудна не се нарвирај одма за да ги отстраниш сомневањата купи тест и ке видиш