И зависи од многу фактори тоа и од машкото и од женското и од евоулација и од плодни,не плодни,од многу многу фактори затоа ако и свршил немора да значи дека е бремена
Мајка ми работи во аптека и и бараат помош многу девојки,жени пијат незнам што за да можат да останат
@Neophodna тие девојки што не можат да останат бремени по одреден период значи можеби имаат некој проблем, неплодност... Како што има многу што не можат да забременат, има и многу што забремениле од прва. А како што ти кажаа, телото не распознава дали првпат или по стоти пат си имала односи, при секој незаштитен однос има можност за бременост.
Повели еден линк на кој можеш да се информираш кои инфекции можат да се пренесат преку орален пат, http://www.ashasexualhealth.org/stdsstis/oral-sex-stis/. Јас би ти препорачала во овој случај дечкото да се испита за сексуални болести, не е баш фин предлог, но сепак здравје е во прашање. Секако, верувам дека преку отворен разговор ќе ги решите дилемите. Одлуката е секако ваша. Поздрав
Немора да значи дека е неплодна само треба да се погоди плоден ден,а една моја другарка ми кажуваше дека имала само 3 саати плодни,не се знае тоа ама некои девојчиња незнаат тоа дека постојат плодни и неплодни и дека зависи од машкото од неговото испуштање
Епа неможе цел ден да и е плоден,бев на гинеколог и така ми кажа таа,оди и ти на гинеколог ќе ти кажат така,дека може на пример три саати да бидат плодни после не
Не си слушнала за плодни-неподни аааа добро па затоа ме прашуваш колку години одам и ја сум била на гинеколог и таа ми кажа дека може само пола саат да биде плодна во денот,оди на гинеколог прашај Што е битно,не е темата колку години имам а и пишува во лични податоци
Ало брее нели гледаш оти сите ти се смеат дете брееее не тврди дека од прва не се отанува бремена се останува и тоа како кај мене у мојов случај три пати од прва кај не си информирана па и ум солиш тука и грешни информации разфрлаш тоа шо има се поголем број неплодни луѓе не ти дава за право да кажиш оти од прва не се останува бремена
Можно е ама и немора да значи затоа има плодни неплодни,ти си останала дека не си пазела,ти биле плодни деновите
@Neophodna сум била на гинеколог, ама вакви глупости не сум слушала. Ова паровиве што планираат деца, аларм да не навиваат пред секс? "Срце коа ќе ти почне плодниот саат, дај ми знак, да свршам, има да видиш колку прецизно ќе го погодам, абе баш у таа најплодната секунда. Само пушти тајмерот да не ни отиде времето"