Кондомот штити и од болести, не само од несакана бременост. Алергична си на латекс. Има кондоми без латекс. Прочитај погоре во коментарите.
Да да прочитав ама сега специјално такви каде да барам, сигурно и поскапи се. Знам дека штити од болести, фала му на Бога не сме болни, и јас сум му нему прва и тој мене.
Те разбирам ама 4 години сме заедно, од прва година средно. Јас сум му прва и тој мене. Една година сме сексуално активни без кондом. Јас бев иницијатор да не користиме бидејќи сум алергична.
Користи кондоми без латекс не се бог знае колку поскапи И време е да научите дека ни на сопствената сенка не треба да верувате...за жал
Има и кондоми без латекс. Не сакам да ти солам памет. Ти кажувам од искуство. А болести не можеш да си 100% сигурна.
Искрено, често користам секс без кондом, досега не ни се згрешило, а и сакам предизвици во животот. Се разбира понекогаш пијам и апче ден потоа. поззз
Со што си опасен, со несакана бременост и можен хормонски дисбаланс ради голтање на норлевото и другите birth control таблети како бонбони? Сакаш предизвик во животот? Запиши факултет, почни да вежбаш, и најважно од се да користиш кондом.
Факултет завршив пред 2 години, ЕЛЕКТРО, за вежбање немам и баш некој ЌЕФ, а дали ќе користам кондом или НЕ, и дали ќе пијам БОНБОНИ или НЕ, е моја работа, а и СО НИШТО НЕ СУМ ОПАСЕН/А .
Ќе се надоврзам на горните коментари Ќе го/ја тргнам партнерот/партнерката на страна, па ќе прашам, Дали сите ние со сигурност знеме што се носиме во себе, дали сме комплетно здрави? Можеби партнерот/партнерката е здрав/а а ние не, па ќе им пренесеме некоја инфекција/болест. Или тоа не е важно, кој ги тркала нив, најважно за себе само да гледаме. А и се согласувам со Даст, верба ни во сопствена сенка а не па во друг.
За болести не се потпирајте само на тоа дали ви е прв.Некои инфекции на интима можат да се појават и кај луѓе што не се сексуално активни или не менувале парнтери и тоа од лоша хигиена, лоша исхрана, слаб имунитет итн.
Вршете си работа без кондом, па после чудете се од каде имате закачено болести. Верба во никој немам.
Pij si apce za den potoa posle ke se chudis za poremetuvanje na hormonite, za sterilitet....jak predizvik. Poarno vazektomija na mashkoto pa toj da si IMA predizvik a ne ti.
Од тие апчиња после тоа ќе си имаат проблеми. Им се лоши, им доцни, крвав исцедок, и тн. Организмот ќе си го упропастат.