Девојкии сврши во мене дали да пијам апче за ден потоа и кој знае да ми каже како се викаат апчињата и дали се многу штетни?ИТНО
Секако дека треба да се напиете, нема веза дали сте во плодни денови, шансите да останете бремени се огромни. Важи и за двете членки погоре. Норлево се вика апчето и ако се пие еднаш во годините не е штетно, најмалку на 6м. може. Како бе така дозволувате да сврши во вас, без кондом, а не сте спремни за дете. Ете не ми е јасно.
Ме интересира од сите вас што прашувате дали сте трудни (а свршил надвор од тебе, па не ти биле плодни денови, па се лизнал кондомот, па сте имале само орален секс ) колку навистина сте останале бремени? Дајте девојчиња едуцирајте се малку, запознајте си го телото. И ако не сте зрели, постои КОНДОМ за да не прашувате разни работи...
И јас, али види, немам стандарден партнер, па не ми се рискира. Инаку, да имам стандарден ебач, што да не...
Користете кондоми и не си играјте играчки! Не штитити кондомот само од бременост, туку и од сексуално преносливи болести. А на никој не му пишува на чело дали е носител на некоја болест. Сигурна сум дека не им барате извештај од доктор дека се здрави, пред да имате секс. Не е смешно ама ич!
Колку е норлево апчето и дали се издава без рецепт ? Не можам да го разубедам господинов мразел кондоми
Како тоа мразел кондоми? Норлево е околу 500/600 ама се пие еднаш годишно до два пати и важи само за подле еден ризичен секс.
Немој, те молам. Не можеш после секој сексуален однос да пиеш апче. Ова е краткотрајно решение. Треба да зборуваш со него и доколку има малку разум во него и трошка љубов за тебе нема да прифати да пиеш вакви апчиња без потреба. Мисли прво на себе.
До сега не сум користела. Можиш најкасно во следнкте 48 часа мислам после ризичниот однос. Но, тоа после само еден однос. Ако денес тојс врши во тебе и ти се напиеш апче, и наредната недела пак сврши во тебе апчето не помага и за тој. Препорачливо е најмногу два пати годишно. Не после секој однос. Премногу е штетно, хормонско не знам како да објаснам. Некој поискусен би можел да ме поправи или надополни. Но, премногу е штетно пак ќе кажам.