Да треба многу внимавање оти за лошото не треба многу. Инаку вие од кога го практикувате без кондом? Јас некогаш имам пецкање и болка кога е со кондом и дополнотелно ми прави да не умивам.Мада што и нема некој проблем ако сме напалени двајцата нормално дека ќе е и со кондом убаво.
без е каде каде поубаво, инаку доста долго може повеќе од 2год.... и јас имав такви непријатни моменти со кондом и гледам да го избегнувам
Не сакам ризик, а ризикував многу пати. Мене ми е исто и со и без ако сме напалени.Него му сметаат скоро секогаш.И затоа зборевме и рековме некогаш со некогаш без.Ама и зборевме дека сме спремни ако дојди на пат и бебе.Абортуси такви работи кажав уште од почеток на сексуални односи дека НЕ поддржувам. А тоа дека јас имам уште 2 гос пд факс а он нема стабилна работа е друга тема на муабет.Малку забегав од темата.Се извинувам.
@gloriabebo внимавајте тогаш многу. Убаво размислете си за сите можни ситуации дали сте спремни, сепак тоа е индивидуална ваша одлука и став. Али без паники ако се внимава се е во ред
Имам едно прашање, сериозно не знаев во која тема да го пикнам па се решив тука дека ми е онака поадекватно. Со дечко ми скоро 4 месеци имаме сексуални односи и скоро секогаш без кондом. Настрана муабетов, со години наназад се соочувам со нередовна менструација и по препорака на гениколог почнав со Микрогинон. Последните 2ипол години ги користам постојано. Во четвртокот почнав нова таблета откако ми заврши менструацијата и во петокот сврши во мене. Денес се случи истото. Имам уште 9 дена до овулација според пилулите и сеа сум ни напред ни назад. Некоја да ме просветли.. Фала ви однапред
Како да те посветли? Што прашуваш? Секое свршување во тебе може да значи и зачнување односно бременост. Не можеш да се водиш кога ти се плодни денови, зошто кај секоја жена е различно. Ако прашуваш дали може да останеш бремена одговорот е да.
На таблети сум и тоа и ми е прашањето. Колкава е веројатноста и покрај таблетите да се случи зачнување. Фала ти на одговорот Sesil
zdravo, jas sum nova nemozam da se snajdam bash kade da pisham sakam da ve prasham..imav bezashtiten odnos no decko mi svrshi na strana prviot pat...e koga dojde za vtor pat toj tvrdi deka se iscistil ama ete sumlivo mi e...dali e mozno ako ima ostatoci nekako da zabremenam? menstruacija treba da mi dojdi za dve nedeli, a ova se sluchi pred 2 dena. mnogu mi e strav norlevo neznam dali da se napijam smej do 72 chasa
Ако е сигурен оти да ти е сумливо? Не се впуштај во односи ако не му веруваш.Така тебе само ќе те боли главата.Или користи кондом. Има шанси ако не се измил и не уринирал.
Во слична ситуација сум. И јас земам микрогинон и денес дечко ми сврши во мене. Новото пакување го почнав пред 2 дена, а убаво си пишува во упатството дека треба да поминат 7 дена односно да се земат 7 апчиња па да се почне со незаштитен секс.
Навистина не можам да ве разберам. Не сакате да останете бремени, а му дозволувате да свршува во вас. Ако веќе си решена на таков чекор свесна сноси си ги последиците.
@Fallen.Angel не беше директно за тебе напишано ниту пак за некој друг да не ме разбереш погрешно. Општо го напишав ова бидејќи постојано само се пишува дека дозволуваат некои непромислени работи, а потоа се целите во паника дали е можно да сум бремена и што уште не. Се извинувам ако погрешно ме разбра.
Ќе им речат ќе свршам надвор, тие веруваат дека има машкото самоконтрола, ќе настане ,,несреќата" и голтај апчиња после. Користење заштита и мирна глава. Не знам како им се ризикува.
Не е проблемот во тоа кај ќе свршат или дали им веруваат или не. Поентата ми беше дека ако веќе свесно се опушташ на таков однос биди спремна на се, не после дали сум трудна или не сум.
Како тоа мислиш, не било проблем? Епа и партнерот нека биде свесен дека ќе биде татко. Нема тука што, само женското да му ја мисли.
Точно, но ако дојде до свршување во кондом не е исто како и свршување во неа без користење кондом. Сепак сигурноста е поголема, доколку правилно се користи и не дојде до оштетување Внимавање и заштита обавезно. А инаку, одговорноста е на двајцата.