Секс без кондом

Discussion in 'Секс' started by strawberry18, Nov 21, 2009.

1. Winnie Pooh

Winnie Pooh Истакнат член

Подобар но по ризичен

2. biscorpius

biscorpius Активен член

нема ризик со партнер што го познаваш или е искусен.

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Не бе, нема ризик. На чело им пишува на луѓето, на кои болести се носители |(

H.VAGA, dayla, Feminka22 and 6 others like this.
  4. star83

star83 Истакнат член

Bolestite ne se gledaat so golo oko, tie se cuvstvuvaat posle seksualniot cin. Zatoa zastitata na zdravjeto na dvata pola preku koristenje na prezervativ treba da bide prioritet.

Milobebence and WildMk like this.
  5. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Исто вака ќе изгледаш, кога ќе закачиш болест и во изолација ќе си

7. mariaamarija

mariaamarija Истакнат член

Дечки, јас пред некое време тука ве прашав дали има некаков ризик за бременост од кинење на кондомот на сред чин а партнерот да нема свршено, тие што ми одговоривте ми рековте не а многу читав за предсемена течност и слично а кај мене психата си го прави своето, денес ми е 28ми ден и треба да добијам а еве уште не сум добила а менструацијата ми е редовна односно континуирано ми доаѓа барем 1 ден порано од 28миот ден и прв пат ми се случува ова време да немам добиено и стварно последнава недела сум цело време под стрес, посебно последниве 2 3 дена и стварно не знам дали има простор за паника. Некој совет?!

8. biscorpius

biscorpius Активен член

Совет.... да се смириш... психозата и нервозата не може да влијае за нешто што се десило пред 3-4 недели... само ти прави стрес на организмот ...

9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Направи тест ако ти доцни.

10. Hello me

Hello me Активен член

Совет, да се опуштиш малце за да може да ти дојди. Самата психа и нервоза не дозволуваат да ти дојде на време. Опушти се и ќе ти дојде за 2, 3 дена.

11. shining_star

shining_star Популарен член

Последната менструација ми беше на 19 ноември, а неколку денови претходно имав незаштитен однос и при тоа партнерот ејакулираше во мене. Пред неколку денови направив тест за бременост, но да спомнам дека не го направив наутро, не знам дали има тоа некаква врска, на пакувањето пишуваше дека може да се направи во било кој период од денот, иако е најдобро наутро, но јас бев нестрплива. Резултатот беше негативен. Денес ми е 18 ден од последна менструација, но јас имам крв исто како пред добивање на циклус што имам.

Прашањето ми е дали има некоја можност тестот да беше невалиден или да ми дал лажни резултати? Денес е петок и секако ми е касно за на гинеколог, во понеделник ќе одам на контрола, но ме фаќа малку паника, зошто и пред некој месец истото ми се случи, т.е. во еден месец два пати да добијам.

12. Hello me

Hello me Активен член

Неколку дена претходно или после последната менструација имаше незаштитен однос?

13. shining_star

Претходно. Значи деновите пред да добијам имав незаштитени односи, па на 19-ти ноември добив менструација, кога правев тест испадна негативен, па денес пак добив, односно 18 дена од последната менструација.
    @Hello me

14. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Направи уште еден тест.

15. Shery

Shery Популарен член

Направи си тест, зашто во почетокот може да покажува негативен. Тестот за бременост е најточен после 2 недели од ризичниот однос
    И како бе дозволувате така? Ем без кондом, ем да свршува во тебе?

16. shining_star

@LoneWolfGuy, јас би направила, ама не знам колку би бил валиден дека сега имам менструација.

@Shery, односи со кондом имавме само првата година од врската. Долго време сме заедно и правено е муабет на таа тема, доволно сме возрасни и свесни за постапките и "последиците" од незаштитен секс. Не ни претставува проблем тоа дали сум бремена, само се прашувам дали би можело да сум и покрај тоа што добив менструација по незаштитените односи, а еве денес пак и пак ќе нагласам дека ми е 18-ти ден од последна менструација, а инаку добивам на 24 до 26 денови најмногу. Сакам само да слушнам мислење, а утре ќе се консултирам со матичниот гинеколог секако.

LoneWolfGuy likes this.
  17. Hello me

Hello me Активен член

Мислам дека не си бремена штом 2 пати ти дошло после незаштитениот однос. Можеби поради х причини ти дошло порано. Но сепак после циклусот направи си тест.

18. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Имав не заштитен однос денеска, не сврши во мене, дали има можност за бременост..се изначиитсв многу работи за предсемената и ќе полудам...

LoneWolfGuy likes this.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Од предсемената течност има шанси за бременост кои се минимални и зависат од многу фактори. Не е дека толку лесно се забременува.
    Ако сте толку паничарки зошто практикувате незаштитени односи?

20. Teja26

Teja26 Истакнат член

Незнам дали е соодветна темава да си прашам, месец ипол како се породив со мм имавме однос бев кондом, но немав добиено менструација денес добив.. Има ли шанси да останам бремена?