Цццц... Не си бремена, води се по негативниот тест што си го купила. Како може во 21 век да правите домашни тестови и да им верувате или да ве ставаат под сомнеж?
Мене ми е сомнително дека од 12ти феб на 25ти феб е 12ти ден што викаат ако си бремена имаш слабо крварење три дена ми траеше а и имам симптоми за добивање
Ако си била бремена тестот ќе ти покажел направен ти е доволно време од односот, затоа не паничи и памет во глава за следен пат.
Значи вака имав незаштитен однос во декември се беше добро тој не сврши во мене навреме ми дојде менструалниот циклус во јануари и февруари сега требаше да ми дојди во почетокот на март а се уште нема. Дали можеби знаете од што може да е? И дали има некаква причина за страв
Nezastiten odnos imav na 4ti januari ama ne svrsi vnatre , na 26ti januari dobiv menstruacija do 30jan. Trebase da dobiam na 26ti Februari no be dobiv mi docni do denes 20dena sto bi Moze da bide?
Bev pred 2 meseci Isto taka mi docnese 50 dena doktorkava mi kaza deka se e okej I mi dade apcinja primalutnor gi piev 7 dena posle 4dena dobiv dekemvri januari dobiv na vreme I sea pak mi docni I pisuvav na doktorkava za pregled mi kaza deka tie pregled I se pravele na 6 meseci I deka se e okej da pocekam uste 10tina dena Ako ne dobijam da otidam Se plasam belja da ne imam napraveno Ama na 4ti Jan imav nezastiten odnos a na 26dobiv Neznam sto da mislam
Како може да си бремена, како ? Истиот проблем си го имала и пред незаштитениот однос, значи друго е во прашање. Обрати се обавезно кај гинекологот.
Види ти иаш нередовна менструација од некој хормонален дисбаланс, и тоа што твојот гинеколог ти дал лекови од кои се добива менстуација тоа е еднократно. Доколку имаш некој дисбаланс предизвикан од полицистични јајници, еднометриоза, или што и да не тогаш не би било логично да очекуваш дека ќе ти дојде како предходниот пат. Оди на гинеколог, распрашај се за точна дијагноза и можеби за да се стабилизираш прашај за контрецептивна пилула.
Значи вака имав односи но ми беа плодни денови,ден пред овулација Таа вечер два пати имавме односи но беа заштитени со кондом и го вадеше неколку минути пред да сврши Имам простор за паника или?