Секоја втора се бори со неплодност а вие мислите ќе забремените зашо не се измочал меѓу партии!? Брао, брао..
Со две деца останав бремена буквално од еднаш, планирано. Спаѓам во жени кои лесно забременуваат. Со маж ми освен тие 2 пати, другиот период цели 5 год, освен што не моча меѓу партии, не се мие меѓу партии, едино што не свршува во мене - еве не ни се случило да останам бремена. Па сеа ти види.
1.Ако некои луѓе долго време се борат со неплодност не значи дека некоја нема да забремени уште веднаш.Девојки секоја нека мисли на себе и обавезно уринирање пред следна партија. 2.Ако има барем 1%шанса да има нешто од предсемената течност тогаш има шанси.Но сексот неможете да го доживувате на волку исплашен начин.Ако толку се тресете ставете кондом.Но и тогаш не сте 100%сигурнј така да... А ти девојче нема питреба да пиеш апче во овој случај.Не е тоа бонбона.
Девојки имам проблем, мојот дечко не сака да имаме сексуален однос со кондоми бидејки вели дека му е поубаво без, и дека ми е прв и врли потреба дека нема, а менр ми е страф . Помагајте како да го убедам!
Никако без кондом. Ако не сака да прифати раскини му. Тоа што ти вели не му било убаво е манипулација.
Раскини му после ќе те моли да ти се врати макар и да немате секс некое време. Треба да му покажеш кој е главниот во вашата врска.
А после убаво ќе му биде да менува пелени? Нема што да го убедуваш, ќе си најдеш некој кој ќе ги цени и почитува твоите одлуки.
Маниупалиција е ами шо е! Различно било! Да ти опнеа од првите кондоми кои биле направени од козја кожа, дебели ко фротирка, па си ги преперуваш за наредна употреба, па да речеше 'поразлично'. И немојте толку неодговорно да го сфаќате ризикот кој го правите, сами за себе прво. Луѓе по 100 години се заедно па не знаат се' за партнерот, па ќе накачат некоја болештина, не пак некој/а што го/ја знаеш неколку месеци... Поарно кондом, отколку пенис пред ампутација... Комон сенс.
Мене ми е поразлично, ама сепак користам кондом. Не сакам дополнителни грижи и слично, пред се не сакам дете и непланирано.
Со дечко ми имав односи 1 ден пред циклус значи веќе имав како исцедок..меѓу партија не се изми/исчисти само продолживме..колкави се шансите за бременост?
Звучи страшно оваа.... Ако сексот вие за забава и не планирате дете, користете ЗАШТИТА! Бидеќи ова "ампутација" ме облеа ладна пот.
Ми доцни 8 дена , пред 2 дена сабалјето повратив без никаква причина не би рекла дека е од тоа што пиев огромно апче и ми се згади.Имам вртоглавица ,грчење во стомакот и бело прање, а и изострен мирис.Не бев под стрес а имав незаштитени односи.Сакам да направам тест и кој е најточен да ми кажите ?Што мислите овие симптоми укажуваат на бременост или пак се исти како и пмс?Досега пред да ми иди сум имала вртоглавици и некогаш ама мн ретко сум повраќала.Фала.
Па симптомите се многу слични за добивање и за бременост. Штом си имала незаштитен однос има големи шанси да си бремена. А со доцнење од 8 дена секој тест ќе покаже точно па макар бил и од тие евтините од 30денари