vidi i da si imala seks bez zastita a toj ne svrsil vo tebe minimalni sansi ima da ostanes bremena, a moze da ti kasni od nervoza, stres.... ako veke podolgo vreme nemas ke si napravis test za bremenost i ke si vidis, iako ne veruvam deka si bremena
jas milsam deka sansite da zabremeins se minimalni, no sepak postojat.. zatoa vo idnina vnimavaj da nemas nezastiten seks barem vo plodni denovi, togas sansite se pogolemi..
Девојки јас секогаш со дечко ми имам секс без кондом, јас сум му прва а и тој мене па затоа решивме така,сме имале односи и во плодни денови па никогаш за среќа не се случило ништо неочекувано! Ако доволно се винамав и се има доверба во партнерот не може да се случи ништо!
oh.. cudna sum jas po odnos na ova prasanje. Sekogas solam um deka treba da se ima zastiten seks, i pretty much se poddrzuvam na toa... NO... ete, od pred izvesno vreme imam decko, so kogo pa skoro i sekoj den da imame seks... i od mnogute pati imav i nekolku nezastiteni... i celo vreme si se lutam samata sebesi zosto nezastoteno, no za djabe, zasto sepak go imam. Vo sekoj slucaj planiram da odam na doktor, da vidam kakva e situacijata tamu dole pa cak i da treba da zimam lekovi, da go pravime toa zaedno so deckoto za barem polesno da go imam ponatamu nezastiteniot seks (makr bil i od vreme na vreme). Zasto iskreno, site nie ili barem mnogu od nas devojkite, se seksame nezastiteno vo nekoj odreden moment...
Јас и дечкоти имаме секс веќе една година и секогаш имаме незаштитен секс.Можеби правам грешка но чувството без кондом е прекрасно се обидовме еднаш два пати но воопшто не ми беше убаво ме печеше па затоа и му реков дека и вака е добро се додека си свршува надвор.
Девојки, само последниот коментар го прочитав и не се замарам да читам повеќе наназад бидејќи гледам дека сеуште има такви кои „ризикуваат“. Нема да должам а само ќе ви пренесам еден пример од вистинска приказна која и се случи на мојата најдобра пријателка: тврдеше дека нејзе и на дечко и не им е потребен кондом и дека тие небаре се специјалисти за надворешна ејакулација и дека НИКОГАШ нема да забремени! И нормално погодувате дека еднаш на парот „експерти“ им се случи она што не го очекуваа-другарка ми забремени, тој ја натера да абортира и сега не се заедно. Погодувате и како и беше нејзе!? Сеуште не може да преболи... Прекрасен крај, нели!? Се извинувам што сум саркастична, но не сакам ни да си замислам колку девојки го кркале подебелиот крај и абортирале?!?
Да ама тој експретки пар што го нарекуваш ти,колку врем е беа во врска....мисла и не е битно толку сепак ќе кажам од врска до врска има разлика....мојот дечко напротив ме тера да се земиме и да имам детенце...но јас сум таа што одолгвелкувам заради факултетот....тој дури на шала ми кажува -ќе ти направм едно бебенце и тогаш ќе мора да се мажиш за мене..... Значи и да останм трудна не би претсавувало проблем,затоа напоменав од врска до врсак има разлика,различни карактери...дечко ми е срцка нема таква злобна душа!А и прмногу сака бебенца!
Не е ни важно кога веќе не се заедно, а не одеа кратко-3 години и таа очекуваше дека ќе се земат... Јас не го кажувам ова за тебе лично, а го кажувам за сите девојки. Бидејќи подобро е да се спречи отколку да се лечи, особено кога лекот е АБОРТУС... Секоја чест на исклучоците, но во поголемиот дел од случаите, девојките не знаат со кого одат-не дека е тоа нивна грешка-но никој не може да знае кога и како и заради кои причини ќе му се случи „грешка“-најлошо е кога истата се открива на ваков брутален начин. Грешката во случајот е погрешниот човек кој го избрала во животот, а не бебето...
Јас не се плашам од забременување, така што ако забременам нема да бидам разочарана. Со дечко ми планираме да се земеме следното лето и сеуште размислуваме дали сега да се обидеме да забременам или следната година. Досега не се случило дечко ми да сврши во мене.
секогаш имаме секс со кондом,некако неможам без него,а плус сум и заштитена од секакви болести и од непланирана и несакана бременост,мнгу сме претпазливи и јас и мојот дечко а за свршување до сега секпгаш тоа било надворешно
jas mnogu se plasev, na pocetokot od nasata vrska, tokmu da ne ostanam bremena (deka toj mi e prv i poima nemav i seuste nemam se kako e i sto e). sekako koristeveme kondom skoro sekogas, samo 3 pati ni se slucilo bez i jas togas skrenuvav od sekiranje i edvaj cekav da dobijam. sega i so kondom koga imame pak se plasam, nikogas ne sum 100% sigurna ali sepak malku po malku se naviknuvam. nekogas zborime so mojot lav tokmu za toa kolku ne sum podgotvena za takvo nesto i mislam deka me pocituva za toa i e mnogu vnimatelen. na pocetokot koga vodevme ljubov nezastiteni jas ne samo sto se maltretirav sebe si i mislev samo za toa, duri i nego postojano mu zboruvav za toa. i cudo izdrza i toj pokraj mojata nenormalnost i duri i mi ja davase najgolemata potpora na cel svet. mi se dopaga toa najmnogu, a i toa sto nasite stravovi mozeme da si gi kazuvame i da si se tesime. mnogu mnogu go ljubam i obozavam i nesakam da se sluci nesto sto bi ne razdelilo. so toa sto se grizi za mene me zadrza do nego i nasata vrska e mnogu silna. a i jas mnogu poveke go zasakav... sakam sekoj da si najde decko so koj ke im bide najubavo.
Јас само на почетокот на врската баш поради тој страв да не останам бремена имавме со кондом, но тоа беше првите неколку месеци. Од тогаш навака и тоа еве неколку години ние имаме секс без кондом. Да ви кажам искрено тој толку внимава што досега стварно секогаш свршувал надвор а јас му ја имам препуштено целосно довербата за тоа. Сеа после толку години дури се молам да му се испусти за да ми направи детенце ама верувајте тој што се познава самиот себе и што внимава не прави слатки грешки. А што се однесува до болести не се плашам затоа што и на мене и јас на него сме си први, а доколку не сум му била прва верувајте првин би го испратила да се провери и дури тогаш би имала секс без кондом
Ние девојки сме заеднo 5 години и се случувало да имаме секс без кондом,нормално после додека да ми дојде се секирав иако знаев дека не свршил во мене.Јас не сакам веќе кондоми,тој става за секој случај ,не знам не дека не ми е убаво,али он сака со кондом и тоа е.