Не може. Затоа што не значи дека ако не си сакал дете во моментот, ќе ти трпи детето насилство. Сериозна си? Те мислев за попаметна. Само некој со психичко нарушување може да врши насилство врз дете..а тоа не се тие што ете во моментот не биле спремни за дете. Знаеш ли колку жени навреди на форумов со исказов дека децата им трпат насилство?!
Охооо, колку има вакви да знаеш. И тука по форумов сме ги читале. Не мора да значи дека по дифолт ќе си го тепа некој детето ама факт е дека ако не си спремен, родител не треба да бидеш додека не осетиш дека си спремен.
Какви небулози,од каде дека дете што не било планирано е малтретирано и помалку сакано? Можеби и дете што е добиено на тежок и макотрпен начин со инвитро да е малтретирано ако има психопат родител,споредбава ти е глава боли,алал вера на размислувањето.
Не постои такво нешто како целосна Спремност кога е добивање дете во прашање.Животот е пред тебе ќе искусиш мн нешта па ќе видиш за што зборувам.Додека финансиски се средиш целосно,ќе почне да шкрипи на друга врата .И се така во круг цел живот
Океј, ако вие Сакам дете го сфаќате како Еј ми се пријаде чоколадо, ајде да си купам, јас многу посериозно го сфаќам. И да, да имаш дете само ради реда може низа последици да влече и по детето и по родителот. Секоја чест на исклучоци. Не ми зборете дека секој е за родител. Зашто не е. @joy1 јас лично поарно никогаш да не бидам мајка отколку да бидам во погрешно време.
Тоа погрешно време што го нарекуваш во која смисла ти е погрешно? Финансиски нестабилна? Ок да речеме дека е така,како тоа ќе ја смени твојата улога на мајчинство и улога на родител де те молам кажи ми кога веќе почна да правиш споредби за насилство кон деца,демек ако немаш доволно пари нема да си добра мајка,не те разбирам. Колку години имаш?
Мислев и психичка и финансиска спремност. А лош родител може да е повеќе оној кој психички не е за родител. Јас за да имам дете сакам и двете да ги имам- и финансии и психичка подготвеност.
Ама кога ќе добиеш дете таа неспремност психичка што ја кажуваш се губи,сфаќаш? Стануваш мајка и си го сакаш детето,зошто побогу би била лош родител,затоа што детето не дошло во право "време" ти ќе си полош родител?Јас стварно нз колку години имаш ама се надевам дека си многу млада па затоа не можеш да ги разграничиш работите.
Кога и да влезам во темава ми се лоши... Не сакале со кондом, без кондом се плашат. Решете се бе луѓе што сакате тоа правете, ама не досадувајте тука со прашања дали е можна дали не е можна бременост.. Ако се нафаќате на секс без кондом прифатете си го и ризикот од бременост, а воедно и ризиците од секакви преносливи бактерии и инфекции.
Нели си имал самоконтрола бе Ако има добиено ај ќе свршуваме внатре а. Не може да е трудна освен ако не ѝ се закачил внатре некој сперматозоид Подолго е за објаснување али коа сте неписмени
Јас колку што знам ептен тешко и вчера и двајцата сакавме да се случи ттоа и цела сперма внатре ја пикнав
Можно е да овулира рано, на пример во следните пет дена, а сперматозоидите живеат и до 5 дена. Така да, да, можно е да остане бремена од ова.