Епа братче коа више идеш на варијантата што биде-нека биде не се замарај. Или ќе се образуваш како се праи дете или ќе си бидеш шизик на ризик.
Не мислам дека е ист и не треае секогаш исто....но теоретски е вака...некогаш менструацијата пократко или подолго, исто и овулацијата, некогаш се случува и да нема овулација, некогаш се случува и менструација да нема... Не сме роботи, настануваат хормонски реакции и дисбаланси секако ..
Ненене...не беше целта да се водиш по сликата, туку многу од машките незнаат воопшто за тој процес, менструација, овулација и процесите помеѓу нив. Пола од машките не знаат кога се најплодните денови, во менструација ќе ти речат
Јас имам секој пат ист циклус , како по книга да кажам . Добивам на 28 ден од кога ќе ми заврши, 6 дена ми трае цуклусот. И да , сексуално сум активна .
Здраво на сите! Ја сум новозачленета овде. Би сакала да прашам нешто во врска со менструацијата. Во врска сум веке скоро 1 година и скоро година дена имам нормален однос без презерватив и немаме никакви проблеми. Кога свршува секогаш го прави тоа надвор и реагира на време секогаш. Денеска требаше да добијам менструацијата но се уште ништо нема. Би ви била благодарна доколку ми помогнете.
До сега немавме никаков проблем ниту пак ми доцнеше вака, но ако е од стрес тогаш би требало до утре да добијам
Секој однос без кондом е ризичен, ваљда си свесна и самата. Е сеа не можеме да знаеме зошто ти касни, или ќе ти дојде или нема, трето нема.