За контрацептивните апчиња треба да се консултираш со гинеколог. По разговорот со него тој ќе ти каже кои апчиња ти одговараат.
zdr znaci vaka jas imam decko toj e vo makedonija jas vo slovenija,se gledame cesto na sekoj 3 mesec,mojte ne znaat za nego no sepak sme zaedno 2 god i 5 meseca dosega sme imale samo 2-ti sexs i toa so strav.Znaci jas imam 16god a toj ima 23 god imame eden na drug poverenije no sepak sakam da ve prasam za vase mislenje.Z 1 mesec si odam za Makedonija i sakame da imame sexs jas sakam so zastita no toj neke zaso ednska mu puknal kondomo pred nekolku godini no za sreka taa ne ostanala bremena i zatoa mi vika deka e po siguren bez zastita deka pr neli nesto ako usete deka odma ke go izvade,a ovaka deka kondomo neli deka moze da pukne i on se plase so kondom a jas sakam zaso se plasam da ne ostanam bremena inace imame eden na drug poverenije ali ete takva sum se plasam..... pa eve vi go kazav mojot problem i se nadevam deka ke mi odgovorete vo najbrzo vreme...
Заштита си е заштита. Не може тој да те убедува дека без кондом е посигурно отколку со. Кондом може да пукне само ако е лошо поставен или некој со лош квалитет- од оние десет денари што се Тој си сака без кондом зашто сигурно така му е поубаво, а ова што го навел како причина нема врска. Ако без кондом беше толку сигурно немаше да има толку малолетни мајки Тој ќе го извади кога ќе осети, да, но дали чул за таа предсемена течност, за која и девојки на форумот пишуваат дека од неа останале бремени.А и не е само бременоста во прашање. Многу сексуално преносливи болести се закачуваат преку незаштитен секс. На крај краишта може да имате секс со кондом и тој пак да го вади пред да сврши.Не мора во тебе да свршува.
Абе може како не може. Ти знаеш колку сперматозоиди има во една капка сперма??? Девојче гледам ти многу неупатено си. Прочитај малку по форумот, многу работи ќе ти се разјаснат.
Значи сега и ние одговориве да си ги праќаме во сите теми,а? Оф лелеее. Неписменоста и неинформираноста се најголемата болест. Срамота е денес да си неинформирана при толку извори на информации. Некои девојки/девојчиња навистина ме изненадуваат и разочаруваат.
Па еве разгледај тука на форумот. Имаш теми во СЕКС колку ти душа сака. И уште едно ќе ти кажам. Отворај очи девојче и никако без кондом.
[/quote] прочитај ги внимателно сите теми на форумов кои се поврзани со секс и многу работи ќе ти станат појасни
Прочепкај го темите ЗДРАВЈЕ и СЕМЕЈСТВО на насловната на сајтот, многу поучни поатови имаат ставено уредниците на сајтов, ќе најдеш се за плодни денови, заштита, апчиња за контрацепција и уште мнооооогу други паметни работи.
абе убаво девојчето си прашува, неискусно... туку тој нејзиниот токмак фраериште големо девојче, НИКАКО БЕЗ ЗАШТИТА па нека мисле тој зошто така треба да е
Лелелеле сваштаааа... ако толку му е страв случајно да не му пукне кондомот, приказни за мали деца ама ајде нема врска... тој нека си стави кондом, па пак нека го извади пред да сврши, ако толку можел да си осети... да не е случано пукнат ц,ц,ц,цц,ц што си е сигурно сигурно си е
Prosto da se cudis za neinformiranosta.Pa i na tv pocnaa sekoj den da davaat emisii bre luge,informirajte se)) Samo so kondom iako ideme 3 i pol godini...Sto si e sigurno, sigurno
decki ve molam za sovet imav odnos so deckoto bez kondom no toj svrsi nadvor..i toa se sluci odma sledniot den od koga mi zavrsi menstroacijata jas imam grcevi vo stomakot i gadenje..do deneska pomina edna nedela i napraviv test no testot e negativen mozno li e da sum bremena??? HeLp plsss
леле babyyy на пет теми имаш напишано и на сите ти имаат одговорено дека не си трудна, да уживаш, што толку паника?? значи бебе се прави кога ке сврши у тебе, а некогаш и не се фаќа од еднаш па мора да сврши неколку пати у тебе... а незаштитен однос ако имаш и со таа предсемена течност може да останеш трудна ама мн мн мн ретко значи процентуално една у сто девојки останува трудна..ти земи си пак тест и провери си..или па иди на гинеколог позз
срцка ти стварно си многу исплашена, веќе во 2 теми бараш совет, не е можно да си бремена (и тестот бил негативен), а за грчевите и гадењето можеби имаш некаква инфекција или пак, се случува кога си во овулација да имаш грчеви. смири, не си бремена
А ти да објасниш зошто си имала секс без кондом? Страв ти е, не си сигурна, а пак не си била одговорна?! И зошто?