Како од кандида може да се јави кандида албиканс кога самиот предизвикувач на кандидијаза е најчесто кандида албиканс? И како од кандида ќе премине во трихомонас?
Па ти одговорив немора да провоцираш веднаш, не знаеш па не знаеш, смири страсти полека. Знам дека сите имаат кандида и реков дека доколку имаш проблем со кандида проблеми може да има и оној со кој имаш полов контакт, што е факт, не го измислив тоа јас. Воспалување, знам дека се добива од не водење на хигиена и слично, се пренесува преку полов контакт. Друго? Ми заврши ли испрашувањето?
Убаво сум пишала. Еве гуглав доволно да се просветлам. А дека не може, може ако не се лечи како што треба.
Кандидата и од многу благо јадење се активира. Ти викам отвори гугл не е срамно ништо. А со последната реченица се гледа кој треба да смири страсти. Кандида имаат и мажи, значи убаво си викам да се прочита малку ама карањето е побитно.
Aман, знам што е кандида албиканс. Габа е, предизвикува кандидијаза. Трихомонијаза е друга инфекција и предизвикувач е протозоата Trichomonas vaginalis . Трихомонасот не е природно присутен во организмот, ама лесно се пренесува. Кандидијаза може да се јави од пиење антибиотици, стрес, несоодветна хигиена и неправилна исхрана. Ама трихомонијаза ќе добиеш само ако дојдеш во контакт со трихомонасот, не ако имаш кандидијаза. Не можеш да добиеш некоја болест или инфекција ако не дојдеш во контакт со предизвикувачот.
@buba4e89 никаде во скрин шотот што го постира нема дека канидата предизвикува хпв и трихомонас. Тие две имаат различни предизвикувачи
А од кај сте сигурни дека мажите не идат по други? Јас и на сопствената сенка не и верувам. Другар на маж ми се сплетка со една женска која му пренесе бактерија. Од што многу сакаше да се плеска без кондом. Нели сите имаме доверба во партнерите.
Штом си добила шансите се многу мали, скоро и невозможно е. Сепак ние не можеме да ти гарантираме, купи си тест за бременост да ти е мирна главата.
Еднаш во друга тема прочитав дека од трихомонас се добивало ХИВ Следно очекувам од кандида како што се добива нели кандидијаза нормално, па од тоа гонореја, па од тоа лајмска болест па од лајмската преоѓа во сифилис, па од сифилисот СИДА, па на крај те дотолчува беснило. Кандидава Бен-тен испаѓа, во све се претвора Ај сериозно читнете малце бе
Zdravo nova sum i bi sakala da spodelam iskustvo so vas i dokolku nekoj go imal istoto da mi kaze za sto stanuva zbor ili da me. Posovetuva pred dve nedeli mu se pojavija na mojot decko nekolku mali tockicki na penisot no ne i na glavickata tuku nadole po kozata megjutoa ne se povlekuvaat imame redovni seksualni odnosi bez zastita so toa sto jas kaj mene nemam primeteno nitu sekret nitu miris cesanje pecenje ni nesto slicno nitu pak on kaj nego kje ve molam da mj odgovorite dokolku nekoj ima slicno iskustvo
Тоа се кондиломи најверојатно,и се пренесуваат преку односи.За да се отстранат потребно е да се оди на горење на истите.