Девојки, со дечко ми имав незаштитен однос и другиот ден ми се појави воспаление на мочните канали, имам чувство за мокрење, дека бешиката ми е полна, а всушност ништо немам и ужасно ме боли. Вчера вечерта забележав многу бледа кафеава крв (претпоставувам), исто и сабајлево. И ист ваков случај имав и лани, во исто време (крајот на август). Утре треба да ми дојде, ама ме буни оваа крв. За бременост..не бев во плодни денови, а и не сврши во мене, но сепак постои страв.
За тоа дека имаш воспаление на молните канали, поточно дека бешиката ти е полна а нема ништо кога одиш во ВЦ, не мора да значи дека е од незаштитениот однос само, може и со заштита и да немаш секс да се деси, значи имаш некоја инфекција. А тоа дека имаш кафеава крв е остаток од претходната менструација која си ја имала, штом треба утре да ти дојде. Нама потреба од паника за бременост. Ама крвта некогаш пред да ти дојде ден два, се дешава така како кафено да ти тече помалку и потоа ти доаѓа.. За инфекцијата на гинеколог, или пробај чај од брусница. Сестра ми често има таков проблем, мисли дека и се оди ВЦ, ќе отиде ништо ама има страшни нагони за мочање. И дадоа чај од брусница и некои таблети не знам какви..
Zdravo, so decko mi imame nezastiten sex, odnosno go vadi pred da svrsi i toa se slucuva podolg period ama preku razgovor so prijatelka slusnav deka trebalo da se izmocam vednas posle sexot i mi bese malce nejasno i nezgodno da ja prasam pa Vi se obrakam Vas. Dali nekoj znae zosto treba da se pravi ova (ako stvarno treba) i koi se posledicite ? Vi blagodaram
За да се спречи уринарна инфекција на мочниот канал. И дечко ти треба да уринира после секој однос, без разлика дали е со заштита или не.
vnimavajte!!!!! pri nezastiten intimen kontakt mozete da dobiete golem broj urogenitalni zaboluvanja a sto se odnesuva za zabremenuvanjeto, vie sekako deka mozete da zabremenite i pred partnerot da ejakulira zatoa sto od penisot se izleva predsemena tecnost koja isto taka sodrzi zivi spermatozoidi! najdobro e da se koristi prezervativ-kondom ne vi preporacuvam da gi koristite metodite> COITUS INTERUPTUS i metodot na ogino knaus
Женски... Со дечкоми имавме односи со заштита, но пробавме без кондом ни една минута не беше во прашање неколку пати го кладе и го изваде, еден ден после овулација ми се чини беше тоа денес треба да добијам ама ми е страв да не сум бремена. 100% сум сигурна дека не сврши во мене бидејќи имаше ставено гел за издржливост и сврши дури 15 мин одкако пробавме без кондом и тоа со мастурбација а не во тек на секс ... Не верувам да имам шанси да сум бремена и минатиот месец ми каснеше 3 дена ама паниката си го прави своето...
Нормално е да касни, по книга дозволено е каснење од една недела. Не паничи само и почекај, доколку не ти дојде за 5-7 дена направи си тест или ако сакаш напправи и денес за да бидеш сигурна. Но те уверувам дека нема место за паника
И да дополнам дека имам симптоми што ги имам пред да добијам... болка во градите, како вријање во долниот дел ма стомакот, нервозна сум, емотивна и ми се прават акни по телото...
Без гајле, ке се среди. Само многу внимавајте кога имате односи без заштита. Јас и дечко ми се пукаме 3 години без заштита и за среќа уште не сме ја утнале
Ај користете кондоми. Озбилно. Знам дека може да те понеси возбудата и да 'не ти е гајле ич' во моментот, ама ќе платиш со нерви после тоа.
И ти си во право, ама 30 секунди, ни 30 не беа во прашање, ок тоа со болести ама за бременост 80% сум сигурна дека нема, ама тие 20 ме пукнаа...
Мене сега ова ме плаши, бидејќи првиот пат кога сврши не уринира и после 15мин пробавме без кондом три пати го кладе и толку и многу мие страв....Ама си викам за тоа да се деси треба поише време да го става да го ваѓа...
Друг пат нека не ти го клава. ------------------------------------- Ова за сите важи: Никој не може да ви каже дали сте забремениле или не. Тест ќе си направите. И друг пат користете кондоми. Заради вас, не заради мене.