Сепак во право е. Иако и јас мислев дека не треба да се зема повеќе од два пати годишно. Дури и два пати ја не би зела.
@Billy Idol фармацевтот треба да знае да ти кажи како се дозира лек. Само шо кај нас шо не знаат во поголем број е друго. Затоа гинеколог ќе и објасни дека хормонски апчиња не се лапаат како бонбони.
Да, баш треба да се закопаме во земја од срам бидејќи и рековме дека апчињата не се бонбони и не треба да ги пие на 15 дена.
Колку повеќе се пишува и дебатира на темата, толку помала е веројатноста другата страна да ве разбери. @sarkastichna сите се сложивме дека треба да се обратиш кај гинеколог. Јави се сега за да не губиш време, не е срамота. Тој ќе те упати што понатаму. Не си играјте со апчињата.
Ти, лично, ако сакаш можеш и никогаш да не се напиеш или еднаш во годината (по потреба нели). Ама да објаснуваш дека нешто смее или не смее, а притоа грешиш, не!
Баш разговарав сега со другар фармацевт за случајов и тој рече дека најверојатно ќе може, ама подобро и е да се консултира со доктор, пошто секако огромен шок ќе е, па да и каже детално за ризици и нус појави што може да се случат. Не беше многу сигурен, рече подобро e да побара повисоко мислење, затоа и мојот коментар беше во таа насока. И да, брзо да дејствува, што побрзо, тоа подобро. Матичен гинеколог, или матичен лекар сега може да го добие телефонски, најдобар, најбрз и најточен совет ќе добие.
Па види, ако сака да се напие уште едно, може. Со оглед на тоа што форумов е анонимен може и доктор сум и.
Дај биди сериозна со мислењава, ете над твојот има соодветен одговор за тоа што треба да направи, со посочување дека има можност повторно доктор да и одобри. Ќе си добие стручно мислење, не можеш да си дозволиш да пишеш напиј се и ум за друг пат.
Ова е за Норлево, ЕлаОне не знам како е, ама најверојатно е исто. И прекините со советите "Напиј се ништо нема да ти биде"
Јас не би пиела второ апче по 15дена од првото. Хормонска бомба е тоа, ми е страв од последиците шо следат, не е обичен парацетамол. Би оставила на случајност, што ќе биди нека биди. Друго, како им е комотно на мажите со полн кондом да продолжат? Остајте тоа шо е преризично, можи многу лесно да се напрај белја. Никогаш не ни се десило такво нешто, секогаш се прекинува неколку секунди пред свршување. Иако немам искусено да ми пукни кондом, ама ни се има случено неколку пати да излези во текот на односот и иако не било ни блиску до свршување ми е страв, не па со свршено внатре да продолжиме.
Ама во текот на ист менструален циклус да не се пие. А во случајов на девојката само 15 дена се поминати од претходното апче. Еве и овде пишува дека нема да има ефект. Само ќе си наштети повеќе.
Тоа да. Го објавив оти сепак членката не грешеше дека може да се испие повеќе од два пати годишно. Советот и' беше малку избрзан, што туку така пиша да си испие, а најдобро е да си побара мислење од гинекологот, @sarkastichna немој на своја рака.
План Б и Елла може да се пијат често (повеќе од два пати годишно), но не е докажано дека нема ризик или можни компликации или нус појави доколку се пијат два пати во еден циклус. Т.е не треба да се пие на 15 дена.
Си играте играчки. Немојте. Практицирајте безбеден секс. Или не го практицирајте воопшто. Здравјето да го ризикуваш заради нечиј хир, е стварно поразувачки за вас како личности. Многу убаво ви кажа девојката: Да си го прочитате по 100 пати ако треба и да го практикувате!