Ако девојката не е навлажната како што треба односно ако има секс ради реда не од задовоство и не се лизга може во 80 посто да се скине.
Од МОН најавија предмет за сеопфатно сексуално образование, мислам како изборен во 8мо или 9то. Ги изругаа да максимум. Ама кој да отвори форум или ждм за да види какви работи се дискутираат, или да прочита што е всушност предметов.
Точно ама кога ќе пукне ќе осетиш а не како да не си видел да продолжиш и после што ти е гајле што таа ќе си ја тепа главата од зид
Демек вие ќе прајте шо сакате, нема шо да мислите на себе си, уште помалку на партнерките, само за да се клецни. Оти центарот на светот ви е во ташаците. Море ојте онаму мочајте. Како македонски маж шо е затуцан, кога е во прашање сексуалното познавање, јас не знам други да има такви! Замисли, некои немаат видено влошка со менструација. Оти е 'гадно' тоа. А спермата ваша можи мед и млеко е!
Не и не. Со овакви хејт коментари кон еден род не само што нема да едуцираш никого, туку и докажуваш зошто е потребна сексуална едукација. Одговорноста за заштита паѓа на двете страни. Доколку партнерот не носи кондом, заборавил да купи, или намерно не земал за да успее да ја "убеди" партнерката да имаат без пошто нели, нема со себе, тогаш може партнерката да излезе во пресрет и да каже дека таа носи. Немаш ти кондом? Јас имам. Ова е правило кое се учи на час по сексуално образование, ама се гледа колку сме ние неедуцирани. Доколку пак се сложат да имаат незаштитен секс, одговорност имаат двете страни, затоа што двете страни ги прифатиле ризиците од еден таков незаштитен чин.
Не зборав за то. За овој дел: Не може да се изземате од одговорност. Џабе после тоа си пишал дека одговорноста е обострана, кога веќе го напиша цитираното.
Оф топик ама да видам и јас у јавно веце или кај некој дома така оставена влошка и мене ќе ми се згади, не од самата влошка, него што таа пред мене не ја завиткала ко шо треба и како што е хигиенски. А у туѓи гаќи не ѕиркам. И некое машко за да види таква влошка треба да ја придружува девојка му во веце. Ја не го викам дм секогаш друштво у веце да ми прави. Ни он неќе да му светам коа моча или ќења.
Не можи да се изземате од одговорност и точка. Да. Јас прва сум што треба да мислам на себе, ама сум доволно човечна, да мислам и на партнерот. Не се предмети луѓето па да ги користите само за лично задоволство. Не рендом влошка, туку од партнерката.
Ama kondomot ne go shtiti samo zhenskoto telo. Tuku i mashkoto. Od spb, normalno. A i ako se desi nesakana bremenost, mnogu normalno deka i mashkoto treba da prezeme odgovornost.
Океј, од неа. Како ќе види? Може она неќе да мења пред него. Дм видел и океј му е ама не очекувам кујзнае што повеќе.
Зошто да неќи да мења пред него? Оти на мажите не им е проблем да ејакулираст пред девојката. Телесна течност е и едното и другото.
Дм неќе да моча пред мене кое патем сите го правиме. И што треба да заклучам од ова? Или мочка е сега гадно дека? Патем влошка у веце се менува у нормални услови. А секс немаш секогаш у веце.
Да. И затоа секој треба првенствено себе си да се заштити, без разлика од полот. Одговорноста, и секако последиците ги сносат двајцата. Сакаш заштитен секс? Земи си кондом со тебе. Simple e.
Види, генерално правило во животот е дека сам треба да си се пазиш, а не да чекаш на друг. Исто како што пример ако ти земаш контрацептиви фер би било и од партнерот да те потсети дали си зела на време или си заборавила. Во тоа е муабетот на одговорноста од двете страни.
Не е претерување, секој со своите граници... Мене не ми е никаков проблем партнерот да е околу мене кога сум во вц без разлика што правам.. ако може да сака да има анален секс тогаш не гледам зошто би му било одвратно да биде во истото вц дури какам на пример. Па за влошка менување уште помал проблем е..
Здраво можеби е глупаво прашањево и може не е за тука, извинете.Денес продавме со дечко ми да имаме однос ја сум му прва и он мене но беше без кондом, втор обид ни е за одстранувањето на мојот химен првиот пат со кондом но престанавме одма бидејки имав ужасни болки, а денес без кондом и влезе малце по длабоко но исто така имав преголеми болки и се тргна. Прашањето ми беше дали има шанси нешто од таа предсемена да се случи? Несакана бременост? Многу ми е страв никако несакам ништо без кондом но не понесе возбудата во тој момент,он не свшри тоа воопшто но ми е страв од предсемената.