1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Секс без кондом

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 21 ноември 2009.

1. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.459
    Аха значи можело испитување да се направи кога се планира бебе. Може и пред тоа ако се сака. А ако знаеш со кој имаш секс мислам дека и тоа е доволно, според мене, според вас не. Долги години така функционирам, и од самиот почеток имам без кондом. Контрацептивни користам од скоро. Не гледам зошто би сменила нешто. Секој си знае што е најдобро за себе.

На marija305, GirlVolley, Fallen.Angel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    За моето здравје јас се сама грижам, немој ич да ме мислиш.
    Јас реков дека ако на нејзе и одговара нека користи, немам ништо против. Ама тоа дека е најдобра солуција не се согласувам никако.

На Traveler91, WildMk, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Подобро да си користите кондом отколку утре да паничите. Кондомите ем штитат од несакана бременост, ем од СПБ. Контрацептивните пилули штитат од несакана бременост, но не и од СПБ, а плус може проблеми со менструацијата да се појават. Со нив треба да се внимава зашто тие не се бонбони. Плус, за тие пари можете да купите неколку пакетчиња кондоми. Сепак, ако повеќе ви одговараат, користете ги, зашто подобро нешто отколку ништо, нели?

На Traveler91, Martka, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    18.274
    Девојче на форум сме, ти и пиша, што се замараш толку со форумот тогаш и кондомите и сексот? Терај си ако не сакаш никој да не те цитира.

Бреееј шо че беше ова одбивни. -_-

На GirlVolley и Anie93 им се допаѓа ова.
  5. SugarHoney

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.459
    Пошто само првиот пат имам пробано со кондом, баш ме интересира колку пари трошите на кондоми месечно или неделно. И пример кога му пружате орален го вади кондомот па после пак нов или и орален со кондом? Ова од секад ме интересирало и ниту една личност не успеала да ми даде одговор бидејќи скоро сите со кои имам дискутирано или не користат кондоми или ретко имаат секс.
    Јас мислам дека кога ние би користеле, половина минимална плата скоро би ни одела на кондоми.

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    18.274

Јас последниве месеци ретко, и уште два месечи чинам ич нема да иам. :D

На SugarHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.719
    Допаѓања:
    172.706
    Јас практикувам секс БЕЗ кондом..
    Немам во план бременост, пијам контрацептиви не само поради сексот без кондом туку поради здравствени причини.
    Фала богу хигиена на високо ниво, редовни посети на гинеколог и неменување на партнер е прилично солидна гаранција за безбеден секс и без кондом.
    Мене лично ми е поубаво.. ДА, има и тенки претенки кондоми и ДА, партнерот ги користел и тие.. но сега не.

Доколку некоја девојка решила да се заштити самата со контрацептиви и не менува партнер, нема зошто да и солите памет како греши.
    Не..не греши. Нејзино тело - нејзино право. Нели за тоа се залагаа 90% од жените кога викаа дека за абортусот на пример, девојката треба да реши а не некои докторчиња или министри?!
    Епа ете, некоја решила дека сака без кондом и нема зошто да глумите светици, како вие без кондом не ни погледнувате нечиј пенис..

Живејте си ги животчињата ај ....

Забелешка:
    ***за сите што не се спремни на последиците, подобро да не практикувате секс без кондом***

На Bella •••, Luminary, noteforself и 14 други им се допаѓа ова.
  8. SugarHoney

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.459
    Многу убаво кажано... Да ја дополнам или исправам забелешката. За сите што не се спремни за последиците воопшто не ни имајте секс, бидејќи ризик постои СЕКОГАШ. Сведоци сме што пишуваат членки тука. Некои и од предсемена течност забременуваат, некои со години пробуваат па ни б од бременост.

На СуперДевојка и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  9. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Интересно прашање. Често зборувам со другарките на оваа тема и да ти кажам кај секоја е индивидуално. Барем кај тие што се сексуално активни. Поголемиот дел имаат орален секс без кондом, ама има и што користат кондом. Еве јас (сѐ уште) не сум сексуално активна зашто немам најдено партнер, но се едуцирам на оваа тема, а плус во средно многу зборувавме на оваа тема и правевме разни истражувања. Звучи чудно, но така е. Што се однесува до цената на кондомите, тоа зависи од марката, но и од големината на пакетчето. Цената варира од 130 најмалото, до речиси 500 најголемото пакетче. Но зависи и од марката.

На WildMk, cresa-jagoda и SugarHoney им се допаѓа ова.
  10. SugarHoney

Се зачлени на:
    20 август 2019
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.459
    Ама изгледа имаат само на почеток. Пример јас практикувам орален повеќе пати не само на почеток. И според тоа би требало за време на еден секс минимум 2 кондома да менува. Плус тоа што прилично често имаме така да половина минимална плата само за кондоми би идела. Скап спорт што би се рекло.

На Fallen.Angel и mode-kristina им се допаѓа ова.
  11. mode-kristina

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.092
    Заклучок: Секој си прави како што му одговара.

На SugarHoney му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Точно така. За орален не става скоро никој, ама ај да се направат паметни. Во западните земји сите се на хормонски апчиња или хормонска спирала итн. баш заради заштита од бременост. Членувам во групи такви на фејсбук и ги читам жените од Америка баш тоа прават, спирала, лепенка, контрацептивни пилули и ред други опции за заштита.
    Секој тип на заштита носи одредени ризици. Ме нервира кога читам глупости од типот дека ние жените голтаме таблети за некој друг да уживал. Не бе и јас така уживам. Ее мене ме распнаа пред 2-3 години кога пишав дека во план сум да почнам со контрацептиви. А кога напоменав дека имам и ПЦОС одма може, или некои ми пишуваа да прекинам да видам дали ми се средило од 3 месеци пиење.

На deskarada, Dust, SugarHoney и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Да се одеше на испитувања и тестирања толку колку шо се пишува немаше другите теми за здравствени проблеми ни да постојат...

На deskarada, christinnn, SugarHoney и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.340
    Точно е.
    90% од тука, не посетуваат редовно гинеколог. Јас се кладам дека е тоа така! Прочитав во другите теми за гинеколошки преглед.

Како што кажав пред скоро време, научени сме за било кој проблем да ја користиме реченицата “користете кондом”, сменета ја таа реченица и пишувајте “посетувајте редовно гинеколог/уролог, правете ги сите потребни успитувања”
    Така ќе го чувате здравјето и ќе СПРЕЧИТЕ спб.

Ова не се практикува само кога планирате бременост

На Dust и SugarHoney им се допаѓа ова.
  15. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.237
    Допаѓања:
    27.826
    Јас лично сметам дека поголем проблем е што жените не се информирани за ризиците, отколку што некој лично информирано донесол одлука да ги пие или ги пие заради тоа што некој здравствен бенефит е поголем отколку самиот ризик.
    А гинеколозиве ги препишуваат баш како бонбони, без никакви дополнителни параметри да се испитаат, а да беа за така да се пијат, немаше да има потреба да ги препишува лекар. Тоа е исто ко да речеме антибиотици, ти прават штета на организмот, ама бенефитот од нив во моментот е поголем, плус треба да си свесен да земаш пробиотици и вагинални пробиотици за да ја намалиш штетата.

Мислам дека недостасува повеќе тоа глобално познавање на ефектите на хормонска терапија и дека не е нешто што може да се користи на долг рок.

А инаку, секако дека ми е сеедно индивидуално кој што си користи. Не би судела за тоа, возрасни луѓе сами нека си носат одлуки и сами си сносуваат последици.

Не ти реплицирам лично, се надоврзувам само.

На noteforself, Glowy, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  16. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.911
    Не ми испревртувајте зборови, кажав испитувања затоа што НИКОЈ МАЖ не се прегледува ако нема некој видлив проблем т.е симптоми. За разлика од жените кои одат еднаш годишно на гинеколог.
    Ако има жени кои не одат на гинеколог а секако има, тоа е нивни проблем.

На Traveler91, NAJROBI, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Се што кажа си во право. Јас се запрепастив како ми ги препишаа без да ме сослушаат дека имам историја со рак на дојка во фамилијата, напоменав и дека сум пушач. Докторите баш ништо не земаат предвид. Последниот доктор буквално онака ми препиша, не сакаше упат да ми издаде да проверам хормони. Ми вели да пробам со овие, ако не одговарале ќе ми кажел други. А да не зборуваме за тоа дека сите доктори се комерцијалисти станати, препишуваат нешто од кое имаат проценти и бонуси.

Јас сум против се што е хормонско, од таблети до спирали итн. Баш заради несаканите ефекти, и ако немав здравствен проблем и ми требаше заштита од бременост кондомите ќе ми беа прв избор.

На Traveler91, WildMk и Celltica им се допаѓа ова.
  18. ТрагачПоНадеж

ТрагачПоНадеж Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.118
    Луѓе со моето искуство љубовно искуство (ни големо ни мало) ниеднаш не ми се случи да ми рече девојката или пак да инсистира на кондом.
    Јас сум тој кој во неколку наврати сум пропуштил секс зашто не сум имал кондом а сум се плашел зашто сум плашлив од инфекции,болести па и бременост.
    А да не зборам дека па ни девојка не ми рекла дека она има купено.
    Јас сум бил машко е изговорот

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.263
    Допаѓања:
    34.560
    Кондомите спречуваат спб и затоа треба да се користат. Одењето редовно на гинеколог/уролог исто е така важно, ако има некој проблем навреме да се реагира и лекува. А не кога ќе биде касно. Ама бидејќи не одиме секој ден на лекар да се испитуваме, од контрола до контрола може да се фати некоја инфекција и партнерите меѓусебно да си ја пренесат доколку не користат кондоми. Така да ако сакаме да спречиме спб не е доволно само прегледи и испитување кај гинеколог/уролог, туку и користење кондоми. Дури и со постојан партнер.

На Traveler91, cavalli и WildMk им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Како ќе фатиш спб со постојан партнер во кој имаш доверба и редовни прегледи?
    Вака испаѓа дека воопшто не им верувате на партнерите со кои сте во долга врска. Тогаш ни секс да се нема е најдобро решение.

На Dust, marija305, deskarada и 5 други им се допаѓа ова.