Zdravo, mi docni vekje 4 dena iako imam redovna menstruacija ( Ovoj mesec posle prethodnata menstruacijata imav UTI pa piev antibiotik za toa sto predizvika mala kandida, pa bev pod stres I od ova I drugi seriozno pricini (ostanav bez rabota). So decko mi imavme odnosi mesecov bez kondom, no sekogas e edna partija I sekogas svrsuva nadvor, mnogu pazime na toa. I sega mi kasni, ne znam so da praam, dali e radi bremenost ili radi gorenavedenive pricini
Бившата моја ме полнеше на секој однос со кандида, па пиј заедно апчиња па пак закачи. Со оваа партнерка го немам тој проблем.
Здраво женски на 22март пишав дека со дечко ми го имавме првиот однос уствари тоа не беше однос само го стави и веднаш го извади бидејки премногу ме болеше тоа беше без кондом но ни сврши ни ништо потоа имавме со кондом само 1 исто така не свшри на 12ти април си добив менструација се ми се врти во главата дане можеби сум трудна денес ги стиснав пупките на градите истече 1 капка светло бела боја исплашена сум премногу дали е можно да сум трудна или од што може да е таа течност што искочи многу ми е страв не сум спремна воопшто за бебе ни јас ни он ве молам за помош. Иначе од 22 март до сега сме имале само 1 секс тоа беше ма 9ти април со кондом и на 12 добив менструација сега треба пак да ми дојде кај и да е ама немам никакви симптоми за добивање. Ве молам за помош совет многу би ви била благодарна.
Здраво. Имам 26 години и пред некој ден за прв пат имав вагинален секс, претходно само анален и орален (бидејќи се плашев од неочекувана бременост а и немам нешто сериозно со типот). Два пати пенетрираше ама без заштита. Првиот пат пократко траеше бидејќи ме болеше и кога го извади одма сврши, за 1 секунда, а вториот пат малку подолго и исто надвор сврши. Му кажав да стави кондом ама вика како за прв пат потешко ќе било, подобро без, а имал и доволно искуство, не му се случило такво нешто досега, па и јас доволно испаничена, не бев во можност многу да настојувам. Тоа се случи 6 ти ден после завршување на менструацијата, во неплодни денови беше ама сепак свесна сум дека има ризик од бременост. Сега се ставив во мислење дали е можно да сум бремена, не го посакувам тоа и многу сум под стрес, се плашам. Цел ден не ми излегува од глава оваа помисла па ми доаѓа на повраќање, главата ме боли и стомакот чудно го чувствувам. Што мислите вие? Дали постои шанса и што да правам? Ве молам за помош бидејќи очајно ми треба.
Дали вториот пат беше веднаш едно по друго? Доколку нема свршување внатре многу се мали шансите од забременување, но секогаш постојат особено вториот пат ако бил едно по друго а во меѓувреме не уринирал. Секако со сигурност никој неможе да ти каже и ќе мораш да почекаш до следно добивање. И во иднина инсистирај си на заштита по секоја цена за да си избегнеш непријатности после тоа☺️ П.С Ако сепак мислиш дека постои ризик а не се поминати повеќе од 24-48 часа можеш да се напиеш апче за ден потоа
Ако после односот си имала менструација неможе да си бремена. Испитај хормони, особено Пролактин. Високо ниво на пролактин може да направи лачење на млеко во градите. Консултација обавезно со гинеколог за понатамошни насоки и испитувања
Мислам дека помина време, не се сеќавам точно ама можеби некаде 15-20 минути. Ќе одам утре на гинеколог, ќе кажам ситуацијава па и да ми препорача некои контрацептивни средства, само поминати се веќе 3-4 денови, ама може ќе послужат за следен пат. П.С Благодарам на советот.
Обично викаат дека во каналите кај мажот можат да се задржат сперматозоиди и при повторниот секс со предсемена течност да ги исфри. Затоа најдобро измеѓу односите да уринира. Шансите за забременување се толку мали доколку не сврши внатре што незнам ни дали постојат, но ете има и такви случаеви☺️ Убаво е да си пиеш контрацепција за твоја заштита но сепак со нередовен партнер јас би се заштитила и со кондом. Здравјето пред се!
Можно е да си бремена и покрај тоа што имаш менструација, се случува на жени во првите месеци од бременоста тоа. Оди на гинеколог најубаво, ова е само можност не мора да значи дека е баш тоа.
Господе Боже Што правиш глупости, едуцирај се малку пред да имаш односи девојче. Немаш ништо сериозно со типот и му дозволуваш да имате односи без заштита само зошто тој бил искусен? Се надевам знаеш на 26 години дека постојат и сексуални преносливи болести, не само бременост.
Ама тоа крварење е многу поразлично од менструација☺️ (нема парченца, не е толку обилно) Претпоставувам членката разликува што е менструација а што крварење од инплантација или од бременост. Секако посета на гинеколог!!! Ние тука може само да претпоставуваме☺️
Да провериш пролактин и да појдиш на ехо за гради. Поголема глупост или поголема лага нз како да го наречам. Нека не те лажи вака и друг пат само за да не стави кондом. Повеќе треба да се плашиш во случајов од спб кога немаш ништо сериозно со типот. И ако се гледаш вака треба кодом, не контрацептиви само бременост да спречиш. И контрацептивите не се бонбони ќе појдиш на гинеколог. Зошто стапувате во сексуални односи ако психички не сте спремни и при секој однос паничите дека сте бремени.
Менстуацијата ми беше баш пообилна и со парченца, ти благодарам многуу на твојот одговор премногу бев исплашена од таа предсемена што и ја не верувам дека би можело бидејки само го стави и веднаш го извади а и добив после тоа ама мислите воопшто не ми беа мирни,психата и самата помисла ма тоа дане сум бремена. Ти благодарам од се срце ❤
Во право си потполно! Само поголеми шанса има за бременост него ли спб затоа и првично за тоа се плашам. Претходните пати кога сме се обидувале јас сум инсистирала на кондом и ќе послушал ама овојпат набрзина испадна и под стрес не можев убаво да размислам. Бтв. се плашам дека незаштитен односот беше...